標題: 想買手機, 請大家比d意見 [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 07:42 AM     標題: 想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 07:59 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
作者: iamrick    時間: 2013-6-1 08:17 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~* o) T/ G3 p5 s" x9 b  c8 T. z- s
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
公仔箱論壇% w, |2 t1 S% |9 q0 v  i) a4 [5 J4 G
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 08:33 AM

公仔箱論壇: d0 r- k; F- t. ]! h, ~
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?; [! L; U* O9 D  [
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
# p9 ?/ C$ @$ x! K* R下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:52 AM

f; T; \) c8 m% r. p公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?8 a" g# e, G. [6 Z  M) }/ B5 `  f
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 x6 b7 ~8 S4 P6 k7 v9 x
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:53 AM

" j1 b9 {  z" X2 X% Rtvboxnow.com下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
( b  |/ f$ |( r& p! stvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
' ^6 @7 R& a$ y: \/ G0 i) B, utvb now,tvbnow,bttvb唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
: U' y" x  M! N0 D' W/ C$ K/ ctvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架% R* q$ n( s) q9 b0 C( O
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:12 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇  _: g) T1 _3 y  J# Y
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:22 AM

# W8 v4 F7 M8 M1 l+ y2 J0 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好tvb now,tvbnow,bttvb5 G0 g+ t0 U' P# r! Z# W( O9 v- S2 x
仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, E8 ]2 o" n: L# f
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相公仔箱論壇) g& p) ]$ i$ n, G
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) A% B; g0 f( u1 z
又好似幾有道理..哈哈& L4 z8 k7 [+ y
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:23 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇; T8 g# W5 G( F/ B/ i5 [/ d
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: _$ c$ d+ H$ Y6 Q
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
tvboxnow.com) u4 t0 \/ g7 W4 v( e  B- p
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:37 AM

tvboxnow.com1 g7 E5 F. g# K/ e. b* ~  b8 |
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?tvboxnow.com! L- Z+ r- g6 b
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
6 K# s' Y- [- F8 Z# [) `( y7 w% T8 R4 L% x
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

# g1 i) L: C' r' Ytvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈
/ r  s4 K7 U! b- \1 Z想知呢部ONE影相多唔多野玩架??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: o" v! A9 j( R8 `* o# T; f
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 z: N6 p* s$ g7 y  X# L! e) B
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

' [9 U8 x$ n' kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
, c6 p6 D: t% c0 O* V* O; ~公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
0 D9 ~) k& y0 t6 [係呀, 我以前用s3試過燒左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

4 d8 e9 K; O! o' F+ Z8 W
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱( @" X) }" X: N6 R
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. W* G9 G8 q/ ~# [" H" _& J
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

公仔箱論壇( w0 N# s" E6 Z
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
: _, Q$ D3 o6 ^& y, q) z$ q4 ^8 Z9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
( r7 b$ c( `- Z% Q* r$ ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
作者: 大口佬    時間: 2013-6-1 10:28 AM

影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-3 12:12 AM

htc one拍照清晰自然,重畫不重量很接近單眼相機,機身熱度快熱快散,雙喇叭音質很棒,屏幕很美,價格便宜
作者: snoopytat    時間: 2013-6-17 04:55 PM

宜家唔好買三星機呀!如果你嘅數據係有限 plan 就會俾佢既不能關閉自動更新功能害tvboxnow.com' A1 X' }) L4 i3 N
你用好多錢架,佢會無時無刻,尤其係冇wifi 時都會更新你下載嘅 apps,咁就慘啦!
作者: masulian    時間: 2013-6-17 11:54 PM

边个话三星机容易烧咖,我自己就有两部三星,s3同note 2.过热烧机的估计是少数,通常都系的人超频或者下载bt太厉害导致的。我部note2bt下载时就真系好热。
5 Z) j" r/ O9 }  W- j* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。手机里面的apps都可以选择手动更新,唔会存在爆plan的问题。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0