標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]
3 v5 c- _! r& n8 f* k5 O- L5 C0 Mtvboxnow.com
1 V7 s0 N7 k5 r/ I/ s- z% ]tvb now,tvbnow,bttvb歌名: 忘不了您
3 A/ Q; f. t! A( _$ ^作曲: 五輪真弓/ Q  X9 V" T3 }6 b
填詞: 林敏聰4 T; Y1 i* }: x0 F3 z: f, H$ [
誰令我心中 痴痴的醉# N+ N: t$ y/ w3 X6 q
在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚tvb now,tvbnow,bttvb5 a5 H" {! j3 L3 @4 C7 w( `0 R0 V
讓我的每一天 也是睛天
0 }1 G# u+ I8 I8 r0 H懷著滿腔熱誠 藏在我心裡公仔箱論壇0 O; t4 ]: J8 p; N% s
如何喜歡您 如何結識您
# V. T' Z' `/ \# o  k( q) d) `tvb now,tvbnow,bttvb我似是一一的淡忘 唯獨情深一片  h8 e% x0 r$ Q6 d) c8 v, L  G; e
誰與我終生依戀 誰給我真心不變
# J* e, o0 C4 p: ~( t3 Y只要我一息尚存 也忘不了您
7 {/ A0 {% M3 y- D( f( ?tvb now,tvbnow,bttvb誰共我此生 真心相獻
  ]( Z; r, `/ h. Jtvb now,tvbnow,bttvb在我身邊 每天為我憂日夜掛念
# r( A, }, K" r" U7 l公仔箱論壇讓我的這一生 有著明天
- \  G$ H' t4 L- u' J/ u4 w, ~懷著滿腔熱情 來讓我溫暖
' ^3 _! F8 P% U' E# VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如何喜歡您 如何結識您
7 K! I' `  \# c! |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已是一一的淡忘 唯獨情深一片
! z& K- v" `/ a/ \$ v公仔箱論壇誰與我終生依戀 誰給我真心不變! J, t) m9 ?' D* p
只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-4 11:41 PM 編輯 公仔箱論壇  c8 A/ Z+ Y* ]6 P0 ^

1 Q0 N  J* Y+ t  \6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有問題.無聲.公仔箱論壇, U5 J* a. K& R9 D& g, `9 H  E

/ P+ r  _1 P6 d, s

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

tvboxnow.com( {1 {! g. i  N+ l3 c
真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.tvboxnow.com: a9 z3 J1 u. m: [; Z; ?0 P/ V

$ ^. \5 }: @  `4 Z0 G; ^- ?. C

唱首後生果陣

tvb now,tvbnow,bttvb. x1 e! K$ g7 j' `2 K: e

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

tvb now,tvbnow,bttvb% a* P, N) }- j# D$ k8 q

報到咗.報到唔洗咁密.

# Y9 c* T3 Y- ~" f: C4 e8 w+ o

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

% m5 i* T) p8 l" d4 d" [# @4 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
$ Q7 s- J) `& ]: V公仔箱論壇- H) B# F0 M8 F% c# z
有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-5 12:04 AM 編輯 ( O: G$ O/ _9 C7 L$ z9 J

3 {; z9 k) g0 i, ]  _ 3# cfuwai TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ s9 Y! o& ?1 Y2 ?) `
tvb now,tvbnow,bttvb5 q1 a: L$ d1 O$ q5 A7 Q7 v5 t- r

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

2 c1 X! K7 p  S5 Z

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

( i3 z6 p. T$ t5 i& ]1 l# x公仔箱論壇建議加條 box Link.
+ {' R& f* W3 f7 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ O% Z% }- c0 A, F1 stvb now,tvbnow,bttvb

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

8 Q* {3 ]: D. {! o+ S公仔箱論壇  Y' ?" N8 {; q9 O  V( ]
4# pinaroo 5 W& b  G; G, e' }6 |6 n  L

* @* y3 S& H$ d0 Y7 u公仔箱論壇我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a% W9 z' _; Q

) T- J; a. }; u& X公仔箱論壇其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定
! [( c0 Z, D2 |0 b5 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) ]$ N# H, `# A2 w9 |8 a* Ltvb now,tvbnow,bttvb你是指版權.因為是你唱,你先有版權.
3 Y; v: n4 a1 W& Y0 l4 k# D) }6 b) H" A2 @2 r
音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.tvboxnow.com$ I' q/ c0 f$ \

- J5 I- g# p% f: z' t: Q9 L/ D, ptvboxnow.com咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.
4 E" @8 o% B; \tvb now,tvbnow,bttvb
1 x/ B( K+ T" v' M, ~就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,hatvboxnow.com5 _  l1 A* U* h2 L, h. |
首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,
1 W7 ]' x/ M5 Z- M- G公仔箱論壇師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

; R* ~+ _: e7 n$ E9 r# Q9 a公仔箱論壇
  @/ N) A" s/ U. H- r/ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-5 10:04 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb$ c# n$ _9 a1 e) t
tvboxnow.com7 t5 _2 P) n$ K! J4 n8 N" A
張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.
9 k& a" `# _( V" h& i  U% q( }2 scfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream
* R! V0 i3 k; D: ^4 ^  a: X1 T3 B. g4 L/ j# _% B
我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~ tvboxnow.com1 ]+ T$ A# U( n

. \) {* \" @2 k6 T( h1 g% Htvboxnow.com+ {- N+ {* r+ q: \! h( I
哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo
0 J: a/ N  ^6 g5 H* d+ O3 C% b+ F6 d公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb' Y  r9 l' K$ ]0 I, Y6 K# W# T
咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?
0 s, z/ q% c$ _可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai 公仔箱論壇8 e( _3 B8 Z+ |& c
tvb now,tvbnow,bttvb: Y( r. U& p1 M  J" u, w! U0 i/ L1 Z
甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, L5 {" [/ c( N1 Z2 N* k0 Z, L
tvb now,tvbnow,bttvb1 M) @! v6 O* i& X1 D0 c1 R; b
哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936 公仔箱論壇4 `% O% _+ c3 [: o: m$ V0 l
2 v3 v. Q2 s5 a! A$ O0 o* G  C5 A

. u  Q4 e  P- c多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???tvboxnow.com! Q  B; p( x! r' g8 n! S6 F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v1 y! b8 G* X  x& W* w
不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^
2 k  d5 `5 s; W( s6 otvb now,tvbnow,bttvb
8 M! ^8 k$ \: w8 a7 N1 D/ V冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0