標題: [翻唱] 劉德華 - 暗裡著迷 [打印本頁]

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 09:06 PM     標題: 劉德華 - 暗裡著迷

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 10:20 PM 編輯 公仔箱論壇! v. }. v: y. O4 R& x

. j2 i' ~/ s) C7 V[attach]2676109[/attach]
: F( m7 H6 ?% C: L7 }tvboxnow.com& h; N8 h: p' a8 P
https://app.box.com/s/pu5xtv9ksxdf8d3em7gk
' c! T( Q" F) R; k# k' l5 z2 M) @- ?tvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb. m+ v; @& P' t5 r3 F) R

1 K% I% {6 l* S4 Q- @' g1 U, b# ptvboxnow.com劉德華 - 暗裡著迷/ U. G4 `. H# F1 H3 k

- _! ]  H7 y+ h3 A8 ]& h公仔箱論壇
tvboxnow.com4 E( g8 J6 [! I. M/ ?
作詞:林振強
  |' R( X: _$ `5 }. I  d$ u2 U公仔箱論壇作曲:徐嘉良
- d  N. B- i' \& `編曲:Belinda Foo
6 l) S7 {. E$ x. i. I2 e/ Xtvboxnow.com* p  \1 U4 F! O8 R5 T" Y

5 g- O6 W' w5 S) j" B2 p# c7 Utvb now,tvbnow,bttvb可不可不要這麼樣 徘徊在目光內tvb now,tvbnow,bttvb: `  U& w& V2 @
你會察覺到我根本寂寞難耐
- C( l  A+ [+ f* z% H( _5 L# ~+ z4 I9 \1 x$ u2 T- `# Q/ h- k

) t" A6 U2 \( ~/ L! C# Itvboxnow.com*即使千多百個深夜 曾在夢境內TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?& N$ \7 D0 ?% {" j
 我有吻過你這畢竟並沒存在
( P' X" S9 q4 r) ~5 W+ H
: I3 k, V1 }8 stvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% j' g; a2 F, [3 e4 E7 X
 人聲車聲開始消和逝1 M* H" _, D" L9 c; S) o
 無聲掙扎有個情感奴隸
3 p3 {9 e9 H8 `0 W$ i, } 是我多麼的想她公仔箱論壇& \8 k* F9 G2 G. s
 但我偏偏只得無盡嘆喟公仔箱論壇+ c& H- j# y! @* B# g* u

6 `/ ]4 D/ r4 |% r5 g& E9 W. mtvb now,tvbnow,bttvb

8 F% y) V: v2 Ntvboxnow.com 其實每次見你我也著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* T& I7 u" R. E9 O* H0 \
 無奈你我各有角色範圍tvboxnow.com3 s7 P9 k+ ~0 {% s9 ~) w+ _
 就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo..., u) k& P/ [. d- }- \. ?
tvb now,tvbnow,bttvb3 i( Y$ N- O" r+ [' w
公仔箱論壇1 P& o7 X" l) {3 ~; h1 t( Z
 唯在暗裡愛你暗裡著迷! j" S# o% p: R- g' X. o
 無謂要你惹上各種問題
8 X, S( i& q; j% h6 S+ k$ K 共我道別吧 別讓空虛使我越軌*TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Y4 J( ^, M' }" @: A+ S

8 m7 q, j' Y( Q' jtvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T) W+ ^" W) |9 T; L5 ]
REPEAT*
# J0 H0 q4 C/ ]- f: E! }) R. C- U) x0 \+ t, O  o# v' g4 t+ r6 m' J

0 N9 e: @/ ?' Ztvb now,tvbnow,bttvb其實每次見你我也著迷
* r# X0 ~* _% E% k) |; a! \無奈你我各有角色範圍
. S/ }) U. [; ?# v; q就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...
* X. ]8 y- T& |6 X1 t3 dtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb3 }+ }3 Z+ e: k* B( I

7 z) X  K) `* Y, q; ~) V* m! w" xtvb now,tvbnow,bttvb唯在暗裡愛你暗裡著迷公仔箱論壇1 P- B+ P) U' _0 P
無謂要你惹上各種問題tvb now,tvbnow,bttvb$ @" W- A+ \) z, y; m" N
共我道別吧就讓空虛 把我摧毀tvboxnow.com/ a" @* M8 k: ]9 O* U
tvboxnow.com9 F6 s! V7 A% H8 h4 y9 p

( k* r8 B! _/ m$ `4 R公仔箱論壇
0 L( g3 z6 Q4 I6 Q3 E( _* x% i

% g5 k5 Y% v/ p2 g

作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 09:50 PM

2 L+ {# O- [" J5 K& Y+ g. N0 G
, t8 [" h+ N, x1 m+ }2 R( A7 L3 r( Dtvb now,tvbnow,bttvb下次用 批量上傳 upload 圖會好啲.
7 a, X: I9 m/ i$ [* z$ Otvboxnow.com
  z1 K2 s* k4 I, H3 U% X$ R( f剛剛圖失.
, o* k$ L# b/ |1 A9 i4 Q6 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 Y0 N3 v# G! L( ^- rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2676088[/attach]
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:05 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 11:54 PM 編輯 tvboxnow.com# g0 C3 D9 {+ [  ]1 K

; G- W% d1 s3 Z, Stvb now,tvbnow,bttvb

就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...

tvboxnow.com* O8 }8 S! i/ C0 G5 S, K& e

第二次上面呢句個 ad lib,好似俾鬼搞咁.

4 v- M& G& c9 d7 [; c4 B' ]" H

今次整體唱得唔錯,係第二段 hold 唔住個 groove.

0 i1 J8 X. d  \4 K2 z; M! g

有啲起服可以做得好啲.好聽只係小咗啲感染力.

: D$ V, q7 b; @4 S$ W& itvb now,tvbnow,bttvb

要記住一點,你就會有好大進步.

$ [% \; y6 y, C& ?0 n7 R. @- C公仔箱論壇

係人聽你唱歌,唔係你迫人聽你唱歌.

) c3 A( x: H) A

多謝你的分享.
8 n; e" }, x4 d! h公仔箱論壇
6 c- [5 u  u- ?- Htvboxnow.com請繼續支持本論壇.
- ~( n6 a( }: f+ Ytvboxnow.com- L3 O- B6 U$ S5 T+ g
努力呀.支持你. tvb now,tvbnow,bttvb( |& M& {- b/ u7 k/ Q

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:09 PM

唱得唔係太好?
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:16 PM

- D8 v& q6 Z( ?9 y公仔箱論壇% d0 G! O5 l, h. [2 x
4# pongpong0715 # C4 B2 E$ |- S) N- \/ {- L

& B/ Q/ `, a- U( }唔係唔好.只係俾小小議見你.公仔箱論壇, s3 E9 _# J4 D; s0 t' ^/ m5 `4 I
tvb now,tvbnow,bttvb# X3 m8 T9 i7 w( Y8 b

今次唱得唔錯.

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:58 PM

哈哈收到!
& E' [. n8 O# G: {1 ]$ P  @2 \tvboxnow.com
: g; }, j7 S2 ^/ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過我再聽嗰個位,的確有啲唔自然
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 01:06 AM

我日日都來等你呢首歌出爐,哈哈,剛剛見到就第一時間跑入來聽了。 前後聽了兩次,第二次播得好D,就下載了收藏了。我去食完個早餐,再寫評論給你呀下
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 01:34 AM

即使千多百深夜......
( i5 \$ ~# {; u5 p" v  Qtvb now,tvbnow,bttvb  u$ R2 y, }0 ]( f" m
btw 唱幾好但欠D感情 , 未夠肉緊 !tvboxnow.com5 {' e+ V$ R% p& T, m8 g7 G3 e( j

+ N5 U0 M! \9 M" k- a7 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係想聽吓你唱克勤D歌 !
作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:16 AM

即使千多百過深夜
* n' P4 G( A) Q3 ltvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: A. v/ b2 F3 ]( O) y) K2 i$ p
我 check 過兩個歌詞綱.
  `! l5 Q/ U; {5 o$ c) N+ Atvboxnow.com8 Y: m' A. C- W7 O$ i
你会察觉到我根本寂寞难耐
, p6 O4 r0 S8 L" S: d' @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即使千多百个深夜
" V$ O- H3 }8 @0 }8 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。曾在梦境内
tvb now,tvbnow,bttvb0 w9 x7 z4 B# ~& o  ?9 [$ d- q
tvb now,tvbnow,bttvb: s( O' Q9 ?) k8 q9 R
劉德華(Andy Lau)
% G  {% S* E# h% O- b6 B. H! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- T: c( W' f4 N5 B, w9 R& m
暗裡著迷公仔箱論壇* {. P( E/ |* i0 O( n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 J3 t8 l( w6 W3 S) w
作詞:林振強
6 J) F" K* c& c0 B6 T% N: ~作曲:徐嘉良/ T* }! c2 Z3 A/ Z+ Z4 C
編曲:Belinda Foo
  T! R3 D1 x% |( Z9 j$ H4 A5 e5 z6 a
可不可不要這麼樣 徘徊在目光內
9 {& X5 T6 r. k0 h! |8 \7 K8 wtvboxnow.com你會察覺到我根本寂寞難耐tvb now,tvbnow,bttvb$ s. T* o, B+ v* Y. u* x. `7 d. q

9 z" X: z; W0 U9 X; u" U' O6 rtvb now,tvbnow,bttvb*即使千多百個深夜 曾在夢境內; M2 ]; z" v& E
 我有吻過你這畢竟並沒存在公仔箱論壇3 g+ a: x3 ^# i  }& G+ _& |. w/ f

作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:21 AM

. H# ?- X3 Z& P3 R$ ~
! X; l& I* g7 y& M4 I公仔箱論壇

7# jenniferdream

7 G3 L- N: ]+ z/ i- j5 x) v

我去食完個早餐,再寫評論給你呀下

3 l& \; M5 Q* G, C# S公仔箱論壇

妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.

% A+ w: K6 N2 W  u  G4 I5 e公仔箱論壇

妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.

7 |" O' C% n0 T# M) q! DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唔好嗰小小積分都呃.

作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:38 AM

把聲 依然 好靚。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, P% ]' z6 l0 o9 y9 \' E
唱得都唔錯。
1 H# q/ \# Y, z5 X不過有少少同個伴奏唔系好合拍。
5 [$ D3 F9 ]6 `$ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知系你慢佐定伴奏慢佐。
2 f7 A; }# I0 m/ y  I公仔箱論壇就少少啦。 5 x( D- ]/ U& z9 @. u% N
support。
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 03:16 AM

即使千多百過深夜
4 H8 X- Q$ M5 mtvboxnow.com5 j& G* p5 w  ?( w/ A. \8 y+ \
我 check 過兩個歌詞綱.公仔箱論壇9 Q2 i' A# u% Q
, P& j6 u9 Z5 F  U3 @
$ T  K5 J( I' e0 b
tvb now,tvbnow,bttvb5 k. O+ W" R( ]8 f
劉德華(Andy Lau)
* T: [0 B; I! v& X公仔箱論壇
! }5 }' e" a$ r8 C2 B; k) p- H- W公仔箱論壇
5 `1 ^2 m& R- l: M4 ]: wtvboxnow.compinaroo 發表於 2014-2-19 02:16 AM
, Q& d/ W6 g- N( K/ A  R3 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歌詞係"個" , 但佢唱咗"過"....
1 M- Z6 ?* y8 s: r
( i& B  m: }) Z, V: Ntvb now,tvbnow,bttvbbtw 只係一D懶音嘅小問題.....别太認真 !
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 05:02 AM

7# jenniferdream 公仔箱論壇: ~8 c. }' q% s+ O

* F% p) |# O3 Xtvboxnow.com妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.
. J% }" H+ ~7 ~' ?  `3 Ytvboxnow.com妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.公仔箱論壇  j, V  R4 y* ~& O
唔好嗰小小積分都呃.
1 e; `# n6 o0 s  Ytvb now,tvbnow,bttvbpinaroo 發表於 2014-2-19 02:21 AM
2 E- v! |/ }# ~. b$ m- C  J
8 \6 N- ~) ?# e/ `- `3 `9 i( \tvboxnow.coma.m. 就當然系食早餐喇。甘你又點解成日夜媽媽都係到回帖,你唔係HK住架。我得鬼閒呃你果tvboxnow.com7 p1 F+ D/ `* h1 N8 Q% T6 X
一分 。你唔俾分我都無相干。好歌我要慢慢聽,聽真有咩可以挑剔吖嘛。不過好似唔多覺 。不過都要聽多幾次。要係雞蛋裡挑骨頭。嘿嘿
作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:18 PM

懶音其實 ok噶。。佢已經好好噶啦
5 H) H% ~1 y4 A9 S$ @3 I3 Ltvb now,tvbnow,bttvb我成日 俾人笑... 橙 鏟 傻傻分不清。。
7 w3 M+ ]: f% U2 L: S8 L5 Ttvb now,tvbnow,bttvb仲有好多讀音都讀唔出。
8 a+ C5 f; \; F0 t5 i就好似 “虐待” -..- 我唔知點解咬唔清
+ ~+ _0 L5 d. }, k7 P公仔箱論壇“有機” 成日唔系唔小心講成 有雞 or 有gay...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, x3 I% K- J" L
如此類推啦-。-! 7 A- Z/ }* q7 i, ?6 z, G! Y7 K5 L
我讀嘅時候呢,我分得好清楚 佢哋 唔同噶。tvb now,tvbnow,bttvb5 s: W' @6 T0 f. l: P9 V
但讀出聲嘅時候。。 人哋 聽落 又覺得我分唔清。tvboxnow.com! ^0 X2 s5 X6 r! G5 u& k3 G5 N
不過我都習慣曬了。。 我懶人一個-。。-! 所以懶音重D 都冇所謂啦╮(╯_╰)╭~~~
作者: patsypatpat    時間: 2014-2-19 09:08 PM

唱得幾好呀! 拉音仲係爭dd... add oil!
; \  b2 @; d) A/ q; ^& z* A7 X; ]support pong pong!
作者: pongpong0715    時間: 2014-2-19 09:09 PM

多謝咁多位網友意見
* s/ C4 M8 {& L* f( E
( n- C9 K3 j* e+ P$ W公仔箱論壇懶音,咬字我好多都真係唔係太清晰
  G. y  O+ i( E' e8 f5 Xtvb now,tvbnow,bttvb所以希望錄多啲歌,大家可以俾啲意見我一路改進!!
6 I5 N# V: R6 ^0 p$ H$ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  n$ X2 m/ C% e7 b8 a1 i公仔箱論壇jennifer,多謝妳對我嘅支持,tvb now,tvbnow,bttvb: u+ I! w6 [! E- G" |. G
隻歌我有盡能力唱,都知自己感情唔夠,但希望妳唔介意!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 12:31 AM

3 Q2 h( T1 a2 h+ l" y4 z公仔箱論壇
+ [( _) u- R+ _" F: l+ p 16# pongpong0715
- \. d1 R, b, B) i
: `" j! ^/ _0 K1 J& y傻啦,你首歌唱得好好呀 ,唔覺有咩問題。呢首好難唱架。我系網上聽過好多人唱。你個版本算是優秀了2 a2 i& @5 b* h7 m6 }# n, Z: ?

7 K" |! s( C6 ~3 n  o4 Etvb now,tvbnow,bttvb 我聽得出你好盡力唱首歌。 唔觉感情唔够,因为每一个人唱歌既表达方式都唔一样。只要聽得舒服好听就夠了。有時加太多感情,會俾人有壓逼既感覺。至於咬字唔係太清晰我又唔覺,至少我沒有看歌詞,我都能聽得到你每一個字  9 n! H" e% Z- i: a5 R# N$ b

2 L6 ~( V9 S3 h( n公仔箱論壇唔好對自己過份要求, 這只會做成壓力唱歌。要保持 輕鬆既狀態,唱得好唔好唔係重要,重要是你能唔能夠享受過程。 2 j+ i% F1 i3 j! A  C# U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Y4 ^" ^( X- D0 b5 S3 w$ l% |( n6 Y
謝謝你分享這首歌 ,你有無興趣再唱其餘的兩首歌, 我覺得都好適合你唱。網上面好少人翻唱。你喜歡劉德華嗎?

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-20 01:11 AM

再次謝謝妳的鼓勵7 B; K! ^) r" r. \

. _5 L: Z. P6 `劉德華也是我偶像,既然妳支持我,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ r  s5 c- D7 v0 p9 N
給我點時間,讓我翻唱餘下的; X2 M- Z) w; }9 W, b+ Y5 j% a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( n1 n' c2 v, I9 b
此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,
$ J/ i5 b9 o  y  u9 f% l2 o! rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 03:58 AM

1 M  }% s* J: [# pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb+ ?/ h2 x" U! e( e6 t) H
再次謝謝妳的鼓勵tvb now,tvbnow,bttvb1 }0 }. b( v+ q  Y

" ^6 a5 [0 o" ^/ V) w公仔箱論壇劉德華也是我偶像,既然妳支持我,公仔箱論壇: A' D1 l* j% M6 s
給我點時間,讓我翻唱餘下的
/ t' A* l: o7 D' G( ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvboxnow.com" U* f% e0 _: |$ s# m& N  Q) O1 }
此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,tvb now,tvbnow,bttvb" U7 @& K3 R) o; o4 e% Y  l
但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇! ...tvboxnow.com+ s) L8 I$ F6 a8 r$ i) a" u: D
pongpong0715 發表於 2014-2-20 01:11 AM
tvb now,tvbnow,bttvb8 I% M/ g1 p* x

; S2 I2 }, a( u: |* U0 \
9 ]- u4 M( K( J2 M. C( a8 utvb now,tvbnow,bttvb你慢慢唱啦,唔急架。我都係劉德華既fans,送張我在網上畫既圖俾你吖。我見到你又剛剛發了這個圖,哈哈。tvboxnow.com& r: H+ R( A, d0 i9 t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& O; I; v# ^3 P3 i/ a4 Q
[attach]2677127[/attach]0 H$ j" X: g& Z) `' b+ o9 f* F
1 p/ |0 c6 W- ~& o7 `
公仔箱論壇# [) ~: ?+ m! x/ M# _% k- w3 `- ^. A  o$ I
tvb now,tvbnow,bttvb- `; _- I+ b( K( }# A7 I0 ^3 T* h

$ I! R  [! k% t2 btvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* K& d- K+ L' B! A+ W7 O9 t/ f4 K# z( D& _

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0