標題: 覺唔覺得有耳喱民越來越悶...? [打印本頁]

作者: nitz    時間: 2008-3-18 09:37 AM     標題: 覺唔覺得有耳喱民越來越悶...?

最近已經無聽喇tvb now,tvbnow,bttvb6 U) _/ m* A  T& n+ g6 G6 Q% J
不過見仲有人dltvboxnow.com, d% e3 R8 n% M# e7 h. V
所以先keep住postTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ x- ^3 x2 a' B$ R
我覺得近排真係悶左好多
* I3 x" g4 l- i最憎大野先生環節
1 C+ |: j, S) z. }& o公仔箱論壇覺得呀喱成日都懶係料事如神咁
0 P1 {4 |5 F2 j公仔箱論壇哩part悶爆....
作者: b_lyh    時間: 2008-3-18 09:52 AM

冇乜點聽有耳喱民 tvboxnow.com, ?2 S, O7 w* l( J) ?4 Y
呀喱代晴朗果排搞到成個節目都差曬 我覺得
作者: nitz    時間: 2008-3-18 09:59 AM

係ga
0 E' R( d( D& K: m5 D& z9 W* @7 m佢講野成日都懶快咁8 d8 ^" _/ [1 B* ~" u" J0 n
聽到"炆"呀
作者: evawang    時間: 2008-3-18 10:06 AM

有耳哩民真系越来越无o野听
( r: I& ?$ b4 s, x/ z0 j特别星期四变左不能说的秘密,好闷
作者: 8955    時間: 2008-3-18 10:57 AM

其實由"空中哩民"轉做"有耳哩民"已經開始放棄
作者: jeremy1023    時間: 2008-3-18 12:17 PM

我通常都唔聽最後o個part
作者: tempersitu    時間: 2008-3-18 12:26 PM

我都唔听嘅,不过大嘢先生有时同细嘢嘅宣传声带就几搞笑嘅.个节目就嘛嘛地了
作者: janleung    時間: 2008-3-18 12:43 PM

年頭開始成日都有人放大假,個節目系開始有啲差,但有時都幾好嘅,KEEP住POST啦,至於大野先生,系人都知系PA選好案例講咗DD比佢知,佢開解下人或者比下意見咁啫,我又覺得OK o窩tvboxnow.com* t% Y1 @* ^' h# S' n$ ^
tvb now,tvbnow,bttvb( G7 q  G4 M! T7 P
作者: ronnie328    時間: 2008-3-18 12:47 PM

点讲咧,系就系闷左嘅,本人都唔系太钟意听大野先生,其实只系距前两PART稳野黎做变闷左,丧DO男就够搞笑,不能的秘密真系不如以前嘅名人怪谈,不过我反而想讲下架势堂,平均都还可以,只系讲几钱戏飞有D闷,同埋我最闷的就系少年吃食个度,(虽然一个月先一次),因为三个嘉宾有其中两个听众可以互动,云海就大家都钟意听,少年食神得一个距系度系甘讲,得个听字,听一个钟好闷+ P* P9 Q; G0 i5 o% D3 ?4 _+ r/ u; d
tvboxnow.com$ D. v1 G6 t# P5 D0 V& B
作者: howard825    時間: 2008-3-18 12:53 PM

之前就系因為喪do男而聽的,覺得好好笑,宜家真系幾悶
2 p6 M5 z% X; Q4 a$ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都一個星期聽一日節目咁多,大野先生的深情....饒了我吧,我基本都唔聽
作者: nitz    時間: 2008-3-18 01:14 PM

原帖由 ronnie328 於 2008-3-18 12:47 PM 發表 公仔箱論壇/ \" N2 b% H7 |8 Z& H5 g, h
点讲咧,系就系闷左嘅,本人都唔系太钟意听大野先生,其实只系距前两PART稳野黎做变闷左,丧DO男就够搞笑,不能的秘密真系不如以前嘅名人怪谈,不过我反而想讲下架势堂,平均都还可以,只系讲几钱戏飞有D闷,同埋我最闷的就系 ...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 E! E- ]8 p' T5 U8 Q' E
$ g" B$ V# }* C  \" J' f6 b, `
icictvboxnow.com  K) ~/ c9 r* d: [6 s
架勢堂我覺得最悶係塔羅joyce
- L- ?# f/ }8 m( Q% I. a$ Ptvb now,tvbnow,bttvb成part比佢拖低晒
5 O! E2 z1 |  r& ^) H就算係同類型o既野
; V' p, g2 z. R& R7 x公仔箱論壇我相信神婆ray黎做一定無咁悶lor
作者: nicola    時間: 2008-3-18 05:15 PM

有耳哩民真系越来越无o野听
" W' e9 W4 j) W1 y& S! w3 S8?#f-y+R/_8cTVBNOW 論壇
作者: trancelau    時間: 2008-3-18 06:03 PM

恩恩``我系廣州人嚟噶```
; u0 w: K2 ~5 `) O1 U# t公仔箱論壇晚晚都要聽住903訓覺噶```
, k# {2 {; V* @% f1 X* {$ x$ I哩排越來越快訓著```
' @6 F7 q0 g- k$ e1 h; M) F9 Y! A6 N! L因為有耳哩排實在太悶啦```tvb now,tvbnow,bttvb7 u% ]# u# X" f
發仔仲好聽過距````tvboxnow.com# Y" @: k' H0 ^" J! k
tvboxnow.com0 y  w/ U8 y- X% u
始終都系晴朗好```
作者: wing1990    時間: 2008-3-18 07:22 PM

係..tvb now,tvbnow,bttvb8 E0 F" ]0 Y9 _6 r& J- b* f( E
不過我想聽佢新個環節..介紹工.., p, M) i, H) j4 |
可以知道人地有幾辛苦
作者: windlai    時間: 2008-3-18 08:24 PM

Part4一向唔聽
作者: ronnie328    時間: 2008-3-19 12:18 AM

原帖由 nitz 於 2008-3-18 01:14 PM 發表
! K- L6 k. T9 G3 |1 h3 {% qtvboxnow.com  ]' z' z2 x/ U* q. e# W, L

& }- I" [2 n8 ticictvb now,tvbnow,bttvb1 u8 u6 z; j6 ~. b& h8 U3 E
架勢堂我覺得最悶係塔羅joyce, ^/ E# p9 W! Y. K
成part比佢拖低晒公仔箱論壇4 Q6 ]& q2 h0 Y' @0 \0 l
就算係同類型o既野公仔箱論壇: q8 w8 M* e" m/ [
我相信神婆ray黎做一定無咁悶lor
& d* L1 Q& g; i- V6 _" Xtvboxnow.com
) @9 b' ~4 [+ D4 t0 C- etvboxnow.com* A' G+ d# G/ [7 o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- w" \* C' M' t- M
我就始终觉得少年食神闷爆,强烈希望距换人,仲有唔记得讲好想距玩番耳王十四一心,仲问下NITZ,神婆ray系乜水,呢个我就真系唔知了
作者: asksky123    時間: 2008-3-19 12:36 AM     標題: 回復 #1 nitz 的帖子

那個大野先生環節...聽過一次後已經未試過聽哂呢個環節... 抽咩牌...多鬼餘....佢 or (三個主持人一齊) 不如直接同個當事人講佢 or 佢地既意見啦 - -tvboxnow.com+ K% \! Z+ z" m, r* g4 P) Y2 Q
公仔箱論壇* {0 {/ h' D4 h' g$ q6 k/ V
前面既環節...就真係普通左,家下唔多好笑....
作者: fanny5656    時間: 2008-3-19 01:57 AM

我覺得大野先生同成個節目的tone都唔同...怪怪的...
3 x/ G' `/ _1 t; d+ f7 _...不能說的秘密又係怪怪的...
% ^" m# `; u" |1 o1 l  R& ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。以前的名人怪談好聽好多...
6 @. {- X0 [2 o) p/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, b1 ]. ~8 q1 P! {, h0 ktvb now,tvbnow,bttvb同埋...塔羅joyce的確係名人堂中較弱個o個...tvb now,tvbnow,bttvb7 P  @5 K1 l8 q. W( s8 ]3 e: ~
最近無玩咁多遊戲...我覺得好好多...
% `, g( ]& F2 l& F唔會樣樣野都無時間...到喉唔到肺...
作者: simonq    時間: 2008-3-19 02:33 AM

原帖由 trancelau 於 2008-3-18 06:03 PM 發表 5 Y! n7 {+ x6 S/ {. |9 j' B: {  x
恩恩``我系廣州人嚟噶```
- |# k# W( V2 ]' b, `3 Vtvboxnow.com晚晚都要聽住903訓覺噶```
6 {) A4 ]7 _. u( A! D$ N哩排越來越快訓著```tvboxnow.com1 x9 s' B3 P% z' l
因為有耳哩排實在太悶啦```公仔箱論壇8 M) [( \* G" B% h+ C: n
發仔仲好聽過距````TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, C% g3 v$ L% ~7 U- W' Z
tvboxnow.com; H( l- B! b" n: i
始終都系晴朗好```
* m4 u! W. S# X* kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" ]4 Z0 c9 A) ~# R; u/ s/ d/ _
+ }: |+ t( j% Z公仔箱論壇点解你系广州会听得到903既?在线听吴系慢到晕低既咩?/ u6 m9 J0 _4 J* c8 [" y! l
我好想听live啊,教教我啊!
作者: idwing    時間: 2008-3-19 07:30 AM

yea yea~ so sad... usually i'll listen to thursday... but nwo.. sigh..
作者: faster388    時間: 2008-3-19 09:19 AM

i think still okla..maybe they change their style of show..200% support!!!
作者: ronnie328    時間: 2008-3-19 11:09 AM

原帖由 simonq 於 2008-3-19 02:33 AM 發表
" \- u% Y7 n9 R: ]* `5 p
* s" q+ L! k- I+ j, g) s$ z9 H
+ O, G" `$ t1 k# Z: U  C% }9 Gtvboxnow.com
+ j& t& i/ H/ D. M, E" ~; H# H点解你系广州会听得到903既?在线听吴系慢到晕低既咩?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 |8 ?9 j" f) L: ?4 a8 A: k0 @
  m  ?) J% P: w! l& b

2 O, D7 `/ D8 v& u4 \8 Q" T( V9 ?$ ^6 z' i2 ?) b! i6 n
下载一个软件叫电视蚂蚁,里面就有商台听了,一D都唔会卡
作者: nitz    時間: 2008-3-19 03:27 PM

原帖由 ronnie328 於 2008-3-19 12:18 AM 發表 % t6 `8 ^) B4 V6 J. }

( y8 e% \  @" N! S  K+ w' }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! G- J% n* H+ i1 l0 ^' v
tvb now,tvbnow,bttvb% Q3 `5 L7 U/ }, N% H5 Y. m& A( r5 C
tvboxnow.com$ N2 S' b. V1 X/ N' w8 [
我就始终觉得少年食神闷爆,强烈希望距换人,仲有唔记得讲好想距玩番耳王十四一心,仲问下NITZ,神婆ray系乜水,呢个我就真系唔知了
8 e' W6 f9 t1 ^: I公仔箱論壇神婆ray之前都有上去架勢堂ga
* H; q7 `! @+ S$ I* @. K3 I6 ]/ A4 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都有幫水儀占卜過
* l: C- ~! B2 [. W8 u$ Z, Wtvboxnow.com架勢堂呢個名都好似係佢改ga
作者: ronnie328    時間: 2008-3-19 10:09 PM

哦,我醒起了,好似系有甘一回事,唔该晒
作者: trancelau    時間: 2008-3-19 10:33 PM

原帖由 simonq 於 2008-3-19 02:33 AM 發表 tvboxnow.com5 C& b! F- W7 x% e% q+ d0 D# X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s& C# [% U' F7 i. X
公仔箱論壇4 k/ ]8 s2 D! }7 }. K

6 ^) g4 X9 `" e3 i% v公仔箱論壇 点解你系广州会听得到903既?在线听吴系慢到晕低既咩?tvb now,tvbnow,bttvb: j8 y1 }$ {: a& `' |6 N! l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x, T% ~5 b5 v) n) f+ P9 m0 J! J
/ z& x* {5 T6 i+ s* b% {" ~4 ^

1 U- ?' K" J/ M5 l. e你上網搜索[TVAnts]就得噶啦```4大電臺都有得聽噶```一D都唔占內存又唔卡
作者: m012    時間: 2008-3-20 12:54 AM

我都唔聽好耐囉 我而家多數聽uonlive深宵直播室都唔錯啦:onion18: 大家可以試試嗾:onion05: http://www.uonlive.com/program/NPI
作者: siu_ming910    時間: 2008-3-20 12:32 PM

大野先生悶死.
作者: akula    時間: 2008-3-20 09:39 PM

已经放弃有耳哩民喇~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ E) Z. t% d8 W3 Q/ v
架势堂都无以前甘好听~~5 C& `/ v0 g1 O
衣家好想三姑快D返黎姐!!
作者: elttil    時間: 2008-3-20 09:45 PM

i dont think so
作者: nitz    時間: 2008-3-20 09:47 PM

原帖由 akula 於 2008-3-20 09:39 PM 發表 公仔箱論壇, R, Q" l0 n+ f/ Y3 h
已经放弃有耳哩民喇~~
/ z: H9 T. H5 [3 H! H4 ttvboxnow.com架势堂都无以前甘好听~~tvb now,tvbnow,bttvb1 K$ e0 ?9 g4 {  K3 R
) ~6 _+ d0 M! H# j
hahatvboxnow.com/ z, {$ f+ Y( |( M* p$ ?
三姑唔憂做tvboxnow.com" L' t& B* Z& D" u* B) G" j
要湊女...
作者: fanny5656    時間: 2008-3-21 01:44 AM

原帖由 akula 於 2008-3-20 09:39 PM 發表
, A) n" p. h1 V9 K" VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。已经放弃有耳哩民喇~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( R0 `- W6 o2 U
架势堂都无以前甘好听~~6 h6 r! v3 ?) [" S' F% {
( Z! \& T* v4 t% w* {9 e

; V2 U9 X, K: S* g) j% ]+ h* I好miss三姑...
作者: shawndeng    時間: 2008-3-21 03:11 AM

我反而覺得有時臨睡前響床到聽大野先生幾舒服同relax~~* w. M3 G2 F9 w( W) H
有冇人同意呀???& @: s: Z4 w1 x7 F% i6 b
9 w+ L- j0 s" ?; I
作者: elttil    時間: 2008-3-21 11:04 AM

; J8 W5 P- p. z& f$ `6 R公仔箱論壇i agree with you
作者: lecorbusier    時間: 2008-3-22 10:04 AM

我都唔聽 part 4 好悶
作者: tvbago    時間: 2008-3-22 11:06 PM

大野先生係第四part,次次都唔聽...
作者: annieng268    時間: 2008-3-23 09:29 PM

I still listen 有耳哩民
; P. O) n" a+ Vbut I don't listen 架势堂 now.

% K/ s: T. j# BI miss 三姑.
作者: keroro-1972    時間: 2008-3-24 09:39 PM

其實依家連架勢堂都係有dl冇聽咁濟,森美移動亦大不如前但依然叫做有聽:019:
作者: 265    時間: 2008-3-26 02:43 PM

永遠十卜leo同阿非
作者: lapchan    時間: 2008-3-27 11:33 AM

已经没听有耳喱民啦~~好似Leo本身都唔多中意阿喱,阿喱同Leo&阿菲唔多夹!) k$ d% `9 F  g( O, v
最中意听森美移动,但系依家没左幻想剧,没以前甘好听!
作者: kirosrkr    時間: 2008-3-28 12:25 PM

我都唔明點解阿喱可以做晴朗。。
作者: nitz    時間: 2008-3-31 10:46 AM

原帖由 kirosrkr 於 2008-3-28 12:25 PM 發表 2 A2 Z9 N& t$ c( ~7 z3 x; w; h
我都唔明點解阿喱可以做晴朗。。
. s6 h$ K8 x6 V6 ftvb now,tvbnow,bttvb大學生掛...
作者: hawkss    時間: 2008-3-31 09:23 PM

原帖由 nitz 於 2008-3-31 10:46 AM 發表
9 c7 W, L/ l( n& @0 L8 b, }tvboxnow.com
" }5 V( q4 E' p" l3 p% S公仔箱論壇大學生掛...
- @1 b! Z  a! x$ u$ ]% w
% B# d# H. o4 W
但肥谷做得好好多
1 L, ~- F5 I# t1 f+ i  |公仔箱論壇有時我什至想林狗ng好返尼...
作者: nitz    時間: 2008-4-3 01:02 PM

咁又唔好... 肥谷+迪血+jan先正呀
作者: あ百分百ほ    時間: 2008-4-6 09:09 PM

刚刚出的时候有听了两个星期.之后就觉得唔好听了..到现在一直都没有听..

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0