返回列表 回復 發帖
有松鼠靚相睇 又有故仔聽~~
di0208 發表於 2020-12-2 03:36 PM
謝謝你! 松鼠樣子好可愛, 但佢地破壞力好強! 周圍挖窿藏果實. 又挖我種的小花 ! 不過佢地都試過唔覺意藏了一些種子又遺忘了, 每到春天, 多了一些不是我種的靚靚花, 最多是百合花 !
無意中發現小松鼠不知道從那裏找到的果子, 坐在我家花園的籬笆上, 享受她的美味午餐! 很自然地, 拿起相機, 替她拍下甜美的倩影~!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

manyiu送兩張松鼠畫畀你~~

manyiu送兩張松鼠畫畀你~~

di0208 發表於 2020-12-11 02:07 AM
畫得非常靚, 美極了; 謝謝你!
松鼠妹妹偷望我~

評分次數

松鼠妹妹偷望我~

manyiu 發表於 2021-4-30 11:14 AM
帝女花〈香夭〉其中一句唱詞:偷偷看、偷偷望,佢帶淚帶淚暗悲傷。

評分次數

• manyiu

BluRay電影區有多種影片格式任君選擇
帝女花〈香夭〉其中一句唱詞:我偷偷看、偷偷望,佢帶淚帶淚暗悲傷。
prodigydou 發表於 2021-4-30 12:54 PM
哈 哈 哈....你識呢隻歌? 我係 Youtube 都聽過.....好貼切又鬼馬~
D松鼠真係好鬼得意啊

松鼠小姐玩轉雀鳥公園

評分次數

哈 哈 哈....你識呢隻歌? 我係 Youtube 都聽過.....好貼切又鬼馬~
manyiu 發表於 2021-4-30 02:09 PM
粵劇係非物質文化遺產,我又點會唔識而且呢首簡直可以話係其中嘅 NO.1改编版本有尹光嘅《落番半邊百葉窗》同鄭君綿嘅《買麵包》。
BluRay電影區有多種影片格式任君選擇
粵劇係非物質文化遺產,我又點會唔識,而且呢首簡直可以話係其中嘅 NO.1。改编版本有尹光嘅《落番半邊百葉窗》同鄭君綿嘅《買麵包》。 ...
prodigydou 發表於 2021-6-27 12:44 PM
咁正...等我空閑上 Youtube 聽聽!

松鼠仔已經是我家成員, 天天在花園與他們相見! 每日見盡千奇百怪的行為, 大開眼界!

這盆水係我㗎! 我攬住啦!

小松鼠好野, 咁都入到去, 慢慢吃!

為何水盆無水...? 答案: 唉, 近來天氣炎熱, 浣熊在大半夜聯群出動,飲光花園我為小動物準備的5盆水!

望著空空的水盆, 松鼠媽媽和松鼠仔 非常失望!
不用擔心, 我立刻再注滿水, 很快有清涼無比的水送到~

慢慢吃, 不用急, 注意儀態 .....

爬樹高手, 無人能及!

唔到"千年果子" 出土, 吃樹葉都吃得好滋味!

同場加送 兔子一隻

他們吃草, 也吃得非常滋味 !

評分次數

搵一餐晏仔, 都要耍一輪雜技才有得吃, 搵食真辛苦!

評分次數

• itsctsu

• prodigydou

松鼠母 女/母子 天天在我花園的籬笆上奔跑, 有時候, 松鼠媽媽會攬住佢個BB 錫錫, 如果感覺可能有危險, 媽媽立即用她的身體覆蓋住松鼠BB, 保護小生命...母愛真偉大! 正好這一幕被攝入了鏡頭! 証明動物世界的愛, 絕不輸給人類!

松鼠媽媽掃下掃下松鼠BB個頭仔, BB好可愛!

媽媽好似教緊BB 如何攀爬. 因為我見小松鼠爬樹唔係太掂....

松鼠媽媽永遠都係行前面探路, 看得出松鼠BB 有一些驚青....

前面可能有危險, 唔好行住.....

唔驚! 唔驚....媽媽錫番啖~

評分次數

• itsctsu

希望有其他版大將此帖提昇至「精華」