返回列表 回復 發帖
明白!你用纖維棉花, 唔會腐爛,你係指條棉繩是永遠使用,不需要淋水。
你講嘅纖維棉花是不是這種?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
真匿名
不是, 另一種, 白色的, 西洋菜街有賣, 獨立一塊包裝, 密度高一點的15元一包, 普通的5元一包.

評分次數

• chowold2

你塊綠色吸唔到水的.
袋面有D寫有抽油機用濾棉.
chowold2 你呢盆依加點 ?
chowold2 你呢盆依加點 ?
dororo 發表於 2013-8-9 10:52 AM
我盆實驗很完滿,兩條細棉芯可以供應一個4吋盆,如果大D嘅盆就可能要用20070618講嘅濾棉材料
真匿名
不是, 另一種, 白色的, 西洋菜街有賣, 獨立一塊包裝, 密度高一點的15元一包, 普通的5元一包.
20070618 發表於 2013-8-8 04:54 PM
sorry我係住在美國,就算西洋菜街有得賣都冇符
真匿名
外國好多牌子的抽油煙機, 不是直椄排外型, 有D用棉濾油煙, 就係會用我講的魚缸滤通用.

評分次數

• chowold2

過兩日我返大陸, 影一D有關的相, 到時睇下如何放上網, 共同研究一吓.

評分次數

• chowold2

• dororo

琴日買左個香港公司做既GS Planter 儲水盆 下星期試下 遲d出報告
琴日買左個香港公司做既GS Planter 儲水盆 下星期試下 遲d出報告
njhBZiwKupc
dororo 發表於 2013-8-10 10:45 AM
買左幾多錢?咁好用又靚,洗乜自己整
真匿名
過兩日我返大陸, 影一D有關的相, 到時睇下如何放上網, 共同研究一吓.
20070618 發表於 2013-8-9 06:13 PM
多謝先,如果好用,我以後種新花都會加定那些棉芯準備後用
真匿名
chowold2 發表於 2013-8-10 02:04 PM
係花墟細既賣 $45 其他size冇睇價錢 依加好多地方都有得買 不過唔知價錢係咪一樣
就係見幾好咁 所以買一個試下 好既就買多幾個
呢個產品好似都係出左一年度 岩岩先識
chowold2 發表於 2013-8-10 02:04 PM
自己整 平 又有成功感
我今日都買左個自動吸水儲水盆,5蚊美金。E+測試緊

水會慢慢由外盆滲入內盆
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
真匿名