返回列表 回復 發帖
8 ]- Q5 z4 a6 f$ ^2 Vtvb now,tvbnow,bttvbtvboxnow.com5 ]5 o) a  @# b) O8 g
啱嘞! tvb now,tvbnow,bttvb0 M- }% b& [! p- l  I; P

- H3 [( G$ W1 ~7 e  ]0 Xtvboxnow.com我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
3 X' ~! F1 ?' D0 \leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
# A% ~3 {1 F- A; m" l

, }! z" N# N2 i: A/ k' ?' ttvboxnow.com嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb; F: F8 k2 I7 I3 G. P9 o8 E3 J/ `
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
9 k4 @2 B( t* ]; W1 a7 Y( fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb2 J- t6 C9 s' l! P0 U* E
啱嘞!
8 x. R2 t# n! Y4 B& P4 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) t& i5 z7 C5 |* `  `* E1 z5 d我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
: \  V2 ~3 W1 o4 T$ y; F$ I8 c; uleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb) E( o* Z0 `, I6 f
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
8 E9 N  B( @0 [( n2 k4 x0 T4 Gtvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb  p  N7 @9 K" _( O9 y. |
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
4 y; C/ E) ]: v) e3 ^7 A) K9 e公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
* K+ H) k- A" b" q2 D8 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb% R( g( S5 t6 \2 l
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; d5 O: d, h- w! n
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
: F" o" \% q, d  t" U8 O- E" O6 gmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
+ q3 b: H6 P, O( N% C9 Wtvboxnow.com
0 W2 M3 i; z2 ntvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
/ A4 [/ ^) j( x6 [# @tvboxnow.com tvb now,tvbnow,bttvb' C' a0 Z" U) P  c* U4 b+ {$ ~4 w
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!  c) I- C; `- c% }8 z7 p4 W* t5 ^

2 s+ l# |/ @3 l# Z: m0 [3 J% g9 X4 q- k公仔箱論壇你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
! p  \0 F; p5 C& U# i

7 }1 l% r5 Q. h- z+ m5 Imnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; N+ K$ C2 k- f# {公仔箱論壇 tvb now,tvbnow,bttvb  @/ b: N; d1 r2 h
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!$ |5 f/ T% u9 R' Z/ B4 T# r

9 F* [3 ^/ V, O% |你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
) M4 [/ c# f, E5 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
0 g7 g# q4 u# y0 r" O* B+ L, y$ wtvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 M: Q. W9 S. Z7 P+ {' J
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb% v. V$ k  E: |2 w  r
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb2 V: b6 @" \9 Z9 L- p
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 {0 O4 Y7 z: @7 `
公仔箱論壇8 i9 w1 O' A4 v9 y( m, n5 u6 R. i
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
& u; D& \" ^  {' Ptvb now,tvbnow,bttvb
# ?8 y$ Y# |( pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
# k- o% D6 a! S1 x; e" E2 w$ K. Ltvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 u9 p* p- W+ j2 A
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!& |5 G# u1 c9 R& c6 f# ?* P
公仔箱論壇. j, Z4 l4 a8 x& g$ q1 D
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...tvboxnow.com- J* _6 E0 w; D5 g3 I
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ g$ ]0 O1 `& V( r
論壇學嘢,平時真係冇時间
/ V$ l% T/ s' _公仔箱論壇公仔箱論壇  Y5 b1 d0 E% `" o- q& e1 k' S; f! Y
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...tvboxnow.com" y9 G  l& I( ^& y  p, v8 R
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ?' _! G' l9 y: \, u

) o* P6 ~$ v: z' q唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
0 P! Y  k- N- b4 u" I大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: r% o' b. D) s! E+ c  {

# q# O; h4 K- J9 N! f公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
* w+ b7 i; H8 |& Q6 `* Dtvboxnow.com論壇學嘢,平時真係冇時间
# F  r6 j% I* M3 ?" c% Vmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
公仔箱論壇: Z$ x: _) w, h1 R* D# P5 q8 X
得閒就多啲回帖啦。
( k! f8 t& g: G* e9 ]
. o0 n( m: V  Y7 s: O" q/ Atvboxnow.com香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?5 H0 x8 B6 V6 w' z) J1 e
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
7 S7 @# R4 W5 N+ f- X9 c' Ptvb now,tvbnow,bttvb
. s3 J, S& B- t1 A) a4 Xtvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
* x2 R5 ^3 f9 M/ u+ n

' [+ x+ x6 u% l2 a, J; u3 H/ Y. C* W7 \1 p啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...tvb now,tvbnow,bttvb  N8 t; V2 V1 P; u
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
5 e, d/ w* [/ O
% J1 s+ d+ a' {+ o煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......$ W9 c! K5 D; j
) K; n; m# L' I/ b3 ~* w7 P
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
" C& w+ a$ O6 I3 e/ u' C0 y公仔箱論壇因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體