返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇  z) E* J: Z/ [7 [! U

' g  \  q# g% Y4 w, c  b/ i* BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
! Q- @% I1 M8 i5 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ L. U: s) i0 B- Q/ S: N, o' J
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
* y$ A. f% N" {
你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
* _* @" K" z( v" B4 ?; q公仔箱論壇tvboxnow.com" L: h7 B. H* c. l: f1 K* f3 A) I
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...tvboxnow.com- z! |8 q; b# |, U
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
: S3 t! S+ W" m+ O. I8 w+ ]我都好想阿Yo番歸.
; ]8 ]8 p, l! ^' O: y/ Htvb now,tvbnow,bttvb
+ ~5 B3 g7 G% N! \6 u) e4 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
( _0 m+ Q2 c) N+ _; ]3 }個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...
/ S3 f1 y* }" I! \4 y% G, C2 btvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
- A" {& _& p% W. _( p7 t8 Q
你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
- ^7 k7 e, w% O1 S- o' Htvboxnow.com5 N: |  z) v- ]" U* N- g/ [
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。tvb now,tvbnow,bttvb  v- D& ]. J- j: d; w1 l/ T. K
timmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
公仔箱論壇# D' M) w/ z6 S, r! n. A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T! E% c8 F/ W9 v! `
由其生死存亡一刻!
. M" Z! B) I6 {: }4 [8 m公仔箱論壇
/ y" G6 S/ V0 l8 A我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" L( e* D' [/ i9 n  D. a
但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
& @0 B2 a0 J/ {
3 n7 B9 Q% P0 H7 H7 R. @9 A由其生死存亡一刻! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ?: F" C% d! f* I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! s" U/ C8 d, p  t6 ^4 B3 r* T; ^( s
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗.
2 x7 |2 `- h) p9 G$ p# a但由第三集開始, 講啲學員training ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- U0 D2 l# s5 g, C
大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
# x0 o: L7 c2 d7 w: M公仔箱論壇細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ~# {" m; p/ z. s, l8 f0 d7 F
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
# o, F/ ^. a5 k" k5 ]  g- m$ nleekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
+ M! {% y% a. O! n6 q公仔箱論壇
( B% k9 a) ^( Q% N2 W" Gtvboxnow.com因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀.........
; p, ~( R, p, Q公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
& G  D: `( l/ r% S' ]9 n7 K5 }4 E0 ]tvb now,tvbnow,bttvb
& \& S, V$ c$ x; P  l. q+ u9 m- W4 Utvboxnow.com因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
2 q% k% [8 t! @# w大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
: j% |3 j' P& K" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。公仔箱論壇% d% @+ u$ l* X+ Z
版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-22 03:50 PM 編輯   m! |; m& _" i- V5 h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 R% K0 j4 o, a4 f
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛,
3 ~9 a* W; [& K6 t近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常...... tvboxnow.com1 b( k. }' E- Z; I1 [

0 }. R. q. i9 L# [公仔箱論壇) G& j! t. S+ d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦tvb now,tvbnow,bttvb; m7 s! T! Y/ {- _% V1 b! p( ^* v, M
timmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
公仔箱論壇( X. s% Y) K" K  O% {
( z" |" i7 y) i6 o, {4 T& h
多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線
- H0 D, F, v, |' R: Gtvb now,tvbnow,bttvb
0 ]0 f# J$ q: Y5 _7 F9 ktvb now,tvbnow,bttvb同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶公仔箱論壇7 r9 [  }$ }" b2 m2 {& k
套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情...
6 O% F7 ?% E2 J. ^: Q; T1 X* z6 Q! {有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀!
4 b" z7 U$ e6 u- _8 s4 P公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb9 v" S! R( O; k- T
我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)
3 s+ J4 B8 c' l) D5 ^3 k3 |公仔箱論壇
1 w3 x0 @- ^) Y: n. |; t" K公仔箱論壇為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!1 _6 z' y- J9 q$ y7 e7 [: Y) p0 A0 `

* x+ s7 J0 U( u( l* O: mtvboxnow.com想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??