返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 公仔箱論壇" M/ v6 {: a2 k* g4 q8 n9 v
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ p) x& e4 a' B" m8 g
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? tvb now,tvbnow,bttvb6 {) T- e# Z% v' a  [, r9 Y
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
3 x. J9 c* F7 w: O8 [5 H其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
9 T5 P. H3 N8 ~* |: @: u3 o9 k大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??tvboxnow.com4 x+ h0 U$ A4 Y4 C
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? " D' ^/ y( o7 Z: ~4 K9 {! O
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
/ `9 v# e! T; Y& g$ A4 h4 T" Itvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...tvb now,tvbnow,bttvb! K' Q: v/ @) k* ~- g! E% w
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
. B! g2 T6 M3 o4 p/ V6 \公仔箱論壇大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
" Y: q% |8 J0 K: r1 `$ Qtvboxnow.com
0 m7 s1 Z# ?3 L% m9 L& T9 ?tvb now,tvbnow,bttvb《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
0 r/ l2 p8 N9 F; l( ytvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
# h6 z2 @( K. ]5 R9 Otvb now,tvbnow,bttvb反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...+ R* o  M, Z2 W% p0 q
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
2 G2 @5 s, ^& n/ f" f( p公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb1 |! j! @  v' U7 u
tvb now,tvbnow,bttvb; }- _9 b9 T1 i$ k" f" ?3 E
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
$ I$ ?5 N# ~( ]( }# k3 ^公仔箱論壇嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
9 W; b) B4 n$ x6 z4 ltvb now,tvbnow,bttvb大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧tvb now,tvbnow,bttvb( n, S5 [1 N; ~3 A6 M3 {
tvboxnow.com. q  e1 g! P. ?  M- P5 }! k
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
+ z9 S9 A1 E5 j) H; c" X一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
% J* P& w& C+ O; f! U, R, _1 Y( Qmnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
  U% M  P* x: i" {
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇* U; G, n5 B& N- B
公仔箱論壇+ L( m8 r+ b- q8 Z2 s% g/ _7 z( ]
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
4 v7 y% g' ]5 K! @9 k3 {2 d9 U
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇: F; |( k7 I6 q, I' ]3 w7 [

* r' E, F% Q7 d6 }我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
5 e; U( M: b% K$ N( Vtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
* _  m8 U; M$ l% P+ fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 t: A" a  W( `  K8 g, b( {- F3 v
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?tvboxnow.com- V- k5 _' ~6 n4 W. x# [" P
tvboxnow.com9 ^8 ^/ r% H4 U$ r
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
# U! I! [: W8 J; {8 ~# k9 Xtvboxnow.com有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇公仔箱論壇; `) B9 B: ~  Z2 f8 K
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
( H/ y. Q8 t# y; G% K- t) a: b& B. M( Y0 V8 R( Y  `" S
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
. B5 l# x7 P/ C1 n. R" \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Z) J" ?* b# V2 p7 \( d) K4 f$ Q
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,/ K$ o7 B% A2 ?7 r
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
  A$ a# M/ b  t! Q  S公仔箱論壇mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
2 `2 c/ R: Y4 P5 G& D: Q
5 z) }* y) `0 }" lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
& Q: T" \* p1 H) Z# xtvboxnow.com6 q1 w* r+ i6 j% m  l
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ E% S5 D4 H+ Y, F7 F: d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ?$ _/ x7 e$ v  N$ N; V
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
公仔箱論壇0 m. w: D/ z& ^. B1 ~3 h

* j, d2 ~0 U0 L6 j+ i公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急/ v/ S; D7 J: S
! ?+ E# K4 Y/ w4 e0 B" m' I
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
5 j4 A! ~/ M8 y1 Y2 H7 I公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
7 {8 x' c+ K- n2 x, [3 z4 _tvb now,tvbnow,bttvb[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" K  |% y+ |3 E. R) ~  @: c, I
9 m$ Z) n8 v; d: v$ B5 r" M
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。7 \$ Y5 M' u. S0 @$ S3 X
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
tvb now,tvbnow,bttvb- a2 p, w5 _  L7 S
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!tvb now,tvbnow,bttvb2 }. i+ Q3 L0 R
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...0 F7 C# s+ s7 n& N7 y" W8 x
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 ?8 h( g9 J8 P
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?tvboxnow.com0 z5 `! _# b" Y3 d- B5 w5 r
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯