返回列表 回復 發帖
恭賀Grace榮升為我們的分區版主~~
...♡...對酒當歌.人生幾何.譬如朝露.去日苦多...♡....

要煮飯,夜 D 在返嚟詳細回復大家!!

要煮飯,夜 D 在返嚟詳細回復大家!!

gracechanstuart 發表於 2020-4-11 06:52 AM
Grace 姐; 你能者多勞 ! 休息足夠才最重要; 而家一定要保重身體呀!
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
「能者多勞」呢句只係古代人先會用㗎咋!
你有冇見過啲有錢人,成功人士係靠「多勞」?
perfectman 發表於 2020-4-11 09:18 AM
唔好笑我啦! 係咁多咋~
靓女嘅中文水平已经好高咯
條骨都無佐lu
靓女嘅中文水平已经好高咯
lhy92725 發表於 2020-4-11 11:33 AM

係囉 ! 係囉 ! 都係靚貓貓明白我!
戴口罩最惨就系比较密封同有气雾上眼镜
lhy92725 發表於 2020-4-7 10:12 AM

貓貓 好!! 有一種車用防霧劑可以噴喺鏡片上,就冇問題啦!!!

口罩都要防水?
lhy92725 發表於 2020-4-7 10:26 AM

外科用口罩外層不織布其實有防水作用!!!

我開頭唔知你係立體,

如果係一塊過平面,

戴上之後側邊會有罅,所以內摺後車行線會好啲!

perfectman 發表於 2020-4-7 10:37 AM

完美俠 好!! 我車嗰 D 口罩,有度尺寸,D 布包到去兩耳近耳垂度,完全冇罅,非常安全!!!

唔去高危地方, 還可以
free2penny 發表於 2020-4-7 12:29 PM

Penny 好!! 去超市唔算好高危,我地通常仲保持同其他人六呎距離!!!

【袁國勇專訪】面對批評「梗有少少激氣」 袁國勇:個人榮辱不重要最重要香港成功抗疫
https://topick.hket.com/article/2611294/?r=mcsdfb&fbclid=IwAR2_LAkDRBrRDBVs7Eoiv4p8Y16bMJXutIlI2jb0k1sfa9Prd1zt41hV34U
...
free2penny 發表於 2020-4-7 12:40 PM

袁國勇 係直得尊重既專業人士!!!

grace 姐 1)你一日可生產幾多口罩, 會否大量生產嗎,
2) 日常用品, 消毒用品, 是否正常供貨嗎
3) 我所知, 除了(定居令), 有沒有其他防疫措施(禁止)
free2penny 發表於 2020-4-7 01:00 PM

一日最多可以車大約8個,人手車裁,唔容易大量生產!!!

另一個問題係,D 賣布既鋪頭冇開門,買唔到材料,只可以用我已經有既布!!!

依嘎D骷髏布,只可以再車多9個口罩!!!

日常用品有供應,消毒用酒精,今日喺藥房買到最後一支!!!

居家令之外,冇其他防疫措施(有D州有規定,所有超市員工及顧客都必須戴口罩)!!!

聽聞美國會有第2次派錢
free2penny 發表於 2020-4-7 01:14 PM
呢樣我就唔知喔!!!