返回列表 回復 發帖

美国缅因猫~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• prodigydou

• manyiu

manyiu 你嗰邊多人養嗎世界體形最大嘅貓貓佢D毛好柔軟好想抱抱
manyiu 你嗰邊多人養嗎世界體形最大嘅貓貓佢D毛好柔軟好想抱抱
di0208 發表於 2021-10-23 10:06 PM
我未見過有人養缅因猫, 可能冇跑出黎我唔知道...不過我度d 貓多數好肥又大隻! 我度可能天氣好,快餐店又多, 人和動物都肥過亞洲嗰d....
緬因貓來自美國個喎 你係鄰國 你嗰邊 居然唔普遍 隻緬因貓全世界養得最大嘅體型 我響YouTube 睇係來自澳洲 一個美女養㗎 之前好似打破健力士大全 而家唔知有冇挑戰者呢
我未見過有人養缅因猫, 可能冇跑出黎我唔知道...不過我度d 貓多數好肥又大隻! 我度可能天氣好,快餐店又多, 人和動物都肥過亞洲嗰d....
manyiu 發表於 2021-10-24 09:33 AM
我呢邊有啲靠近茶餐廳 我睇到啲老鼠仲大隻D貓 啲貓睇到都怕唔敢去捉 啲老鼠肥得滯速度好慢 畀啲車輪呔硬死 啲肉仲多個肉雞
我呢邊有啲靠近茶餐廳 我睇到啲老鼠仲大隻D貓 啲貓睇到都怕唔敢去捉 啲老鼠肥得滯速度好慢 畀啲車輪呔硬死 啲肉仲多個肉雞
di0208 發表於 2021-10-26 07:27 PM
嘩....好恐怖呀...! 我知道我度都好多地方都有老鼠, 佢地生命力強又生得! 好采我屋企無. 不過好多浣熊, 通常一家大細一起出動! 晚上係我屋企個花園開 party! 最喜歡玩我放係花旁邊嗰支牙刷和畀雀仔飲嗰碗水!

哈哈 我呢邊浣熊在森林先見到 晚上好靜有好多樹嘅地方我週時睇見有果子狸爬電線柱 都好大隻㗎類似馬騮 果子狸馬來語叫做貓山王 係馬拉嘅特產 貓山王榴槤
哈哈 我呢邊浣熊在森林先見到 晚上好靜有好多樹嘅地方我週時睇見有果子狸爬電線柱 都好大隻㗎類似馬騮 果子狸馬來語叫做貓山王 係馬拉嘅特產 貓山王榴槤 ...
di0208 發表於 2021-10-27 09:59 PM
我住屋企旁邊好多大樹, 所以住左很多雀鳥, 還有浣熊貓和松鼠!
貓山王榴槤我度好難買到, 買到都好貴, 你真幸福!

我記得細個時有睇一本漫畫 係隻浣熊做主角 係俠盜嚟㗎專劫富濟貧 浣熊天生對眼就好似帶咗眼罩咁好似個賊仔 之前我有響動物頻睇到唔知邊個國家嘅浣熊 棕紅色好靚㗎 尤其係對耳仔和尾巴 馬拉呢邊嘅浣熊好似都係灰黑色 雜食性動物 蛇蟲鼠蟻魚水果粟米乜都食 我哋呢度啲農夫好討厭佢哋

哈哈 榴槤你都識得欣賞 你果然係食家 等我呢邊榴槤季節到了 我可以請你食 空運過去畀你㗎
我記得細個時有睇一本漫畫 係隻浣熊做主角 係俠盜嚟㗎專劫富濟貧 浣熊天生對眼就好似帶咗眼罩咁好似個賊仔 之前我有響動物頻睇到唔知邊個國家嘅浣熊 棕紅色好靚㗎 尤其係對耳仔和尾巴 馬拉呢邊嘅浣熊好似都 ...
di0208 發表於 2021-10-28 10:40 PM
因為我屋企人喜歡吃, 我吃唔掂....多謝! 多謝!

我度城市內住左好多浣熊, 佢地晚上成群出動, 好大隻又唔怕人! 一次, 我晚上回家, 正好遇上佢地在翻垃圾桶, 我響號想趕走佢地....最後開高燈照佢地, 當我無到...又唔想車瓜佢地一家富貴....激死我!
因為我屋企人喜歡吃, 我吃唔掂....多謝! 多謝!

我度城市內住左好多浣熊, 佢地晚上成群出動, 好大隻又唔怕人! 一次, 我晚上回家, 正好遇上佢地在翻垃圾桶, 我響號想趕走佢地....最後開高燈照佢地, 當我無 ...
manyiu 發表於 2021-10-29 05:10 AM
都係我哋啲人類太衰囉濫開發森林破壞海洋 破壞大自然生態 搞到啲動物無棲身之所找尋唔到食物 咁嘅現象好多國家都有發生 海洋人類亂嚟拋垃圾膠袋整死啲鯨魚 在河沼地亂咁嚟拋啲垃圾整死啲鱷魚 解剖肚裏面有鐵罐頭罐、鞋、發泡  

哈哈你好彩係遇到啲小動物 最怕係遇著隻大灰熊
都係我哋啲人類太衰囉濫開發森林破壞海洋 破壞大自然生態 搞到啲動物無棲身之所找尋唔到食物 咁嘅現象好多國家都有發生 海洋人類亂嚟拋垃圾膠袋整死啲鯨魚 在河沼地亂咁嚟拋啲垃圾整死啲鱷魚 解剖肚裏面有鐵罐 ...
di0208 發表於 2021-10-29 10:09 AM
我住係城市入面只有小動物, 遠一些既城市就真係有熊啦! 上個月我真係去獵(影)熊!

當時用長鏡頭拍攝, 熊熊並不知道魂魄被摄!

我住係城市入面只有小動物, 遠一些既城市就真係有熊啦! 上個月我真係去獵(影)熊!

當時用長鏡頭拍攝, 熊熊並不知道魂魄被摄!

manyiu 發表於 2021-10-29 02:24 PM
嗰啲猛獸嗅覺好強 你用長鏡頭影佢哋都要小心注意安全呀 正所謂君子不立危牆下

哈哈 古代人話影相會攝錄咗人嘅魂魄 估唔到你都瞭解喎 不過話雖如此有啲禁忌都係要遵守嘅 大家要抱著尊重嘅心態囉 我打過比喻呀 冇可能三更半夜揸住相機 攝影荒廢咗嘅屋企和森林 雖然講係冇咩問題 但係呢啲行為咁怪異 好似不合附邏輯 難勉會引起不安情緒,

哈哈多兩天就萬聖節啦 講啲鬼故嚇下你~ 祝你萬聖節快樂~~

嗰啲猛獸嗅覺好強 你用長鏡頭影佢哋都要小心注意安全呀 正所謂君子不立危牆下

哈哈 古代人話影相會攝錄咗人嘅魂魄 估唔到你都瞭解喎 不過話雖如此有啲禁忌都係要遵守嘅 大家要抱著尊重嘅心態囉  ...
di0208 發表於 2021-10-29 10:49 PM
You have sense of  humor! My Chinese  typing program disappeared, so I have to type in English, sorry about that! I am fixing my computer right now......
You have sense of  humor! My Chinese  typing program disappeared, so I have to type in English, sorry about that! I am fixing my computer right now......
manyiu 發表於 2021-10-30 11:52 AM
我哋下個月 一齊換新電腦啦