返回列表 回復 發帖

MIC 的問題

請問有無大大知道點先可以在電腦上用 ( 咪 ) 出到聲呀?
要在 windows 的程放下,因我想一路 play D KTV 一路唱呀!
如果有大大會求教教我啦
thx thx thx ^^
如果你有speaker同mic就應該可以啦~
只不過效果無咁好~
2# cocacola87

speaker 我有呀!
但我試過無聲出喎!即係我有 ( 咪 ) 同 ( 喇叭 ) 我己把 ( 咪 ) 連上電腦試過 但係無聲出呀!
我可以點做呀?求只引 thx thx thx ~
2# cocacola87  

speaker 我有呀!
但我試過無聲出喎!即係我有 ( 咪 ) 同 ( 喇叭 ) 我己把 ( 咪 ) 連上電腦試過 但係無聲出呀!
我可以點做呀?求只引 thx thx thx ~ ...
疾風犬 發表於 2009-6-23 09:52 PM
正常都會有聲,你可以試下用樓上的方法。。
睇下有無設定到mic volume先。。
4# views

兄弟我試過支咪啦已 set 好了錄到音但一 play ktv 就無聲!
咁點算呀?
4# views  

兄弟我試過支咪啦已 set 好了錄到音但一 play ktv 就無聲!
咁點算呀?
疾風犬 發表於 2009-6-24 02:14 PM
我已經回覆你短信。。
如果用係msn...mic+speaker
個speaker係會有聲的~
不過無任何程式輔助我念應該就唔得~
7# cocacola87

雖然我的問題還不能解決但還是謝謝您的協助 thx ~
It is the Playback setting not recording.
when it is set correctly, do not need to run KTV to test.
-- just speaks to the mic closely, your voice came out from the speaker.
-- just don't put the mic t ...
views 發表於 2009-6-24 06:56 PM
bro~i check ur way d...but its cant work oso..
btw i already find out a new setting to do it
7# cocacola87  

雖然我的問題還不能解決但還是謝謝您的協助 thx ~
疾風犬 發表於 2009-6-24 05:42 PM
我已經搵到方法啦。。
自己親身借mic黎試。。
去到volume control度。。
上面會有個properties
禁入去然后會睇到advanced control
禁一次,
然后你會睇到microphone個bar下面有個advanced
禁入去,
然后下面會有個1mic boost
tick一tick就得啦~!
11# cocacola87

謝謝您煩著為我解決問題 ~
但我還是不能唔知係咪我做錯了!
先是入到去您說的地方我選了進陛後在音調控制的高低音中,我是無法選大細的
是否我做錯了甚麼?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我貼圖俾你睇。。
因為我係英文版
第一張相,試下唔勾只使用預備裝置
下面個張對左
11# cocacola87  

謝謝您煩著為我解決問題 ~
但我還是不能唔知係咪我做錯了!
先是入到去您說的地方我選了進陛後在音調控制的高低音中,我是無法選大細的
是否我做錯了甚麼? ...
疾風犬 發表於 2009-6-25 02:25 PM

就第一张图睇, 应该是你的音效錄音设置错误问题:
SSS USB Headphone Set
是否有另一个选项?

选择有Mic/input的选项, 按套用再确定即可