標題: 抄日本漫畫的!!!!!! [打印本頁]

作者: 小特君    時間: 2011-2-9 05:22 PM     標題: 抄日本漫畫的!!!!!!

本帖最後由 小特君 於 2011-2-9 05:25 PM 編輯 公仔箱論壇+ A* n% n6 C/ I& {7 a) G( W, J
tvb now,tvbnow,bttvb& x: A4 Q4 ~" m  @) g" e4 v- z
抄日本漫畫將太的壽司的!!!!!!
作者: 花洛迪    時間: 2011-2-9 07:04 PM

嘛…睇佢有冇整蛋壽司果集。果集深印象。
作者: bleach456    時間: 2011-2-10 07:27 PM

TVB怎么又
作者: slw6724    時間: 2011-2-10 08:57 PM

so far so good
作者: clj417127    時間: 2011-2-10 10:29 PM

和將太的壽司不同吧~~
作者: bassit    時間: 2011-2-10 11:50 PM

我反而覺得似神之水滴
作者: paladin776    時間: 2011-2-10 11:57 PM

手浸冰水又唔用手醋,抄到離晒譜啦
作者: csstud    時間: 2011-2-11 12:04 AM

好~~~!!
作者: aog    時間: 2011-2-11 12:25 AM

i do not see that similar comic;however, i personally quite like this drama....it is interesting, anyway...
作者: kmseow    時間: 2011-2-11 12:37 AM

看不出是抄漫画的,还不错啦.
作者: chantommy    時間: 2011-2-12 09:00 AM

睇了第一集已覺唔錯,會繼續睇落去。
作者: teddy00    時間: 2011-2-12 12:35 PM

抄吾出奇吖。。。
$ L# Z" z0 V9 U6 R5 p9 P( C" _( E0 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。锺意就得啦!
作者: 日日有食神    時間: 2011-2-12 01:34 PM

用次等魚, 滾水淥魚皮已經有D 影子啦...
作者: sereneliang    時間: 2011-2-12 05:06 PM

纯粹巧合
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-2-13 07:19 PM

so 將太的壽司, i think all 將太 fans will agree
作者: bert17    時間: 2011-2-13 07:55 PM

將太的壽司
作者: 19870109ken    時間: 2011-2-14 07:50 PM

谢谢楼主分享。
作者: yipang8424    時間: 2011-2-14 08:37 PM

不用管它有没有抄袭啦!!只要好看就可以了
作者: bunsiu    時間: 2011-2-14 10:10 PM

劇情好一般
作者: smallpandaman    時間: 2011-2-14 10:14 PM

大台那有一天不參考別的作品, 大家不是已經見慣嗎?
作者: alex78963    時間: 2011-2-15 12:50 AM

作者: ~格古洛~    時間: 2011-2-15 01:47 AM

TBB 不嬲都係咁~
9 q" w9 H$ w3 S* i. q. ^tvb now,tvbnow,bttvb不過有CHILAM 支持
作者: 月下水妖    時間: 2011-2-15 02:29 AM

抄唔抄唔重要。。重要嘅系,除咗呢套,仲有其它乜好睇嘅连续剧?
作者: jazkchai    時間: 2011-2-15 11:53 AM

都系你COPY我,我COPY你...
作者: 天使流星    時間: 2011-2-17 06:25 AM

日本果个未睇过啊。。。唔知道啦
作者: 葉tony    時間: 2011-2-17 09:06 AM

抄到離晒譜啦正常tvb锺意就得啦
作者: Phthalocyanine    時間: 2011-2-17 08:18 PM

有一兩個點子相同就說是抄, 太誇張了吧.
. v0 ^3 B; s6 ]公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ H- d' m. v- ?+ u  M" I  e
都是以壽司為題材, 有相似的地方也很正常呀.
作者: -KanE_    時間: 2011-2-17 08:35 PM

佢用左做構思呢套戲
作者: loo_matthew    時間: 2011-2-18 05:56 AM

用次等魚, 滾水淥魚皮is from 將太的壽司
作者: ivylim88    時間: 2011-2-18 06:27 AM

用次等魚, 滾水淥魚皮is from 將太的壽司 <--- 这个不是壽司大师傅因该知道的吗?
% l- x, U- X0 {7 `6 ?" i4 a公仔箱論壇公仔箱論壇" p2 G, d5 _& i9 ^! {
难道只有在漫画才可以那样用“滾水淥魚皮”, 现实生活不能?zzz
作者: yxx01    時間: 2011-2-18 07:17 AM

一切有关壽司的戏都是抄將太的壽司的啦。
作者: wzqqt    時間: 2011-2-18 08:26 AM

還可以,會繼續。
作者: alex78963    時間: 2011-2-20 03:03 AM

作者: greenbeans    時間: 2011-2-20 10:29 AM

copy from which manga ar?
作者: ellie_liu    時間: 2011-2-20 11:55 AM

只要拍出来好看,能将漫画生动到电视剧里面,让更多的人分享,抄又有什么关系呢?韩剧不很多是根据漫画翻拍的。
作者: chowpaklungs    時間: 2011-2-20 12:05 PM

無線最鍾意抄來抄去啦...
作者: jessie_lly    時間: 2011-2-20 12:17 PM

無線好少唔抄人.....
作者: i.guyver    時間: 2011-2-20 01:17 PM

沒有看過。
作者: wongkitrx788    時間: 2011-2-20 01:19 PM

無乜覺得抄果啲人物角色背景都無相同!!!
作者: terrylcb    時間: 2011-2-20 03:41 PM

拜托,这套戏还没开拍之前,都已经有介绍过说会拿日本漫画来做题材的。。别乱说炒啦。。你这么厉害,就来编制一套电视剧。。。不想看就别看,
作者: nemomsa003    時間: 2011-2-20 04:56 PM

做壽司方法都係抄漫畫
作者: superbasara    時間: 2011-2-22 02:48 AM

除非一般的壽司師傅都不會將太的壽司那種作法TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' _  F& U$ V. P
否則, 拍食物的戲劇, 電影
! W  P0 F: |) x& Y4 W. j公仔箱論壇不多不少都很類似公仔箱論壇* s( s& V2 ^& |$ Z. h5 }
  S+ p/ M8 t: J$ J7 ~
日本有這麼多壽司的漫畫, 難道他們都沒有相似的地方?
& n5 X9 ?# c  N- H9 m9 H$ p. Otvb now,tvbnow,bttvb漫畫家畫漫畫前也是要做資料收集
作者: hata0101    時間: 2011-2-22 02:58 AM

你唔好做人啦...你一出世已經係一個抄襲!
作者: loopzar    時間: 2011-2-25 10:21 PM

抄又如何,好多野都係左抄右抄架喇.....覺得好睇未得囉!!!!!
作者: innovateid    時間: 2011-2-28 11:34 PM

唔係下話.....真係抄架!?tvb now,tvbnow,bttvb4 L1 K9 d  z/ d2 A9 [
不過算啦. 我都冇睇漫畫
作者: Gokiburi999    時間: 2011-3-1 09:04 AM

That's TVB's style. No surprise!公仔箱論壇1 b# y* T1 m6 U" [7 W& Q% F! _
If you like TVB's stuff, you have bare it.tvb now,tvbnow,bttvb- Z. N7 |& k; d% f% C, W* _, g( {
Otherwise, you can still choose not to watch it...
: U# F5 V! ^+ n$ @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" j7 o. _  T' z- i4 c, N$ r, W
Well, our so-called creative industry is just an illusion.
作者: wu_zun    時間: 2011-3-1 02:42 PM

好看~~~
% p; F' A) S, u6 Ctvb now,tvbnow,bttvb支持
作者: Bobs    時間: 2011-3-4 11:53 PM

原來係"將太的壽司".....tvboxnow.com; q& k" G, }2 J8 j. b
明天去找黎睇睇先~tvb now,tvbnow,bttvb- y/ F6 g+ Q2 w% B2 m5 F

# T* t/ y7 k& P公仔箱論壇不過佢又唔似"神之水滴", 我相信TVB唔會開套咁的~ 太貴了~
作者: 子狐丸    時間: 2011-3-5 01:08 AM

這麼多人也不知將太,證明好東西已經被人遺忘..../ i2 i, h2 B, H+ Z
是抄將太,不是神之水滴
作者: lovelysara    時間: 2011-3-5 01:41 AM

奧,日本漫畫果然厲害,劇情還好
作者: zoom959585    時間: 2011-5-30 05:43 PM

感激你的分享..小弟無限感激!!感恩了大大
作者: wayllon    時間: 2011-5-30 08:22 PM

是嗎? 沒看過將太的壽司
1 y; m- L8 \2 `' xtvboxnow.com要下載來看下了
作者: garyxx    時間: 2011-6-5 02:28 AM

看不出抄漫画
作者: a8710799    時間: 2011-6-14 12:53 AM

第一集还可以啊。。。。
作者: volcan    時間: 2011-6-18 02:11 PM

其實大把歐美劇集或者以前港劇都有抄漫畫嘎啦,習慣曬囖
作者: cmcm    時間: 2011-6-26 01:08 PM

这个没看过,当新戏了

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0