標題: 強烈要求三色台腰斬 《荃加福祿壽探案》 [打印本頁]

作者: lai0413262    時間: 2011-10-8 12:53 AM     標題: 強烈要求三色台腰斬 《荃加福祿壽探案》

睇完第一集後...己經無意欲睇下集tvb now,tvbnow,bttvb4 S5 v7 I; `, k8 n9 v- I
d笑點可以話係第一次好笑 第二次無聊 第三次係煩囉唔該tvb now,tvbnow,bttvb8 V5 b- g1 U/ t

* ^, B3 G  T) c$ M2 u9 |3 Etvboxnow.com所以我晚晚去到20:30就轉j2睇旅遊節目好過
作者: 235gigi    時間: 2011-10-8 01:00 AM

唔覺得好笑,只覺無聊。
作者: harleytoc    時間: 2011-10-8 02:45 AM

暫停佢吧
作者: wtho62    時間: 2011-10-8 09:06 AM

完全同意停播
作者: superbasara    時間: 2011-10-8 11:30 AM

你覺得不好看不等於其他人覺得不好看
2 ]1 U; S  |# M9 J" p9 ]tvboxnow.com有些人就是喜歡看這類輕輕鬆鬆甚至是胡鬧型的電視劇多過那些愛恨情仇的電視劇公仔箱論壇* [5 h9 H& N% o
家中就有幾位成員 (60-90後都有) 就是喜歡看這類型的劇集多過大家都說好看的巾幗梟雄
( j+ A1 K0 o+ b9 E. z公仔箱論壇巾幗梟雄他們可是一集都沒有看過呢!tvboxnow.com1 e! c: I/ O6 T5 W5 h
所以, 蘿蔔青菜, 各有所愛
& p' ^4 w- M; W$ @; etvb now,tvbnow,bttvb成熟點吧!  不要太自我, 你不喜歡看就轉台, 不要說甚麼要腰斬.
作者: lahuhu    時間: 2011-10-8 01:03 PM

據聞有30幾點收視......真係有咁既觀眾,就有點既劇集......香港已死了.....
作者: caro434    時間: 2011-10-8 08:03 PM

唔鍾意可以唔好睇,為乜要腰斬
作者: ccluomm    時間: 2011-10-9 09:19 AM

哈哈   停播。。  我个人觉得还是可以看啊
作者: icebag    時間: 2011-10-9 11:31 AM

太低B啦,呢部剧,简直是儿童片
作者: 小山濠    時間: 2011-10-9 12:35 PM

你唔鐘意唔代表其它人唔鐘意  我就覺得幾好
作者: chancfu    時間: 2011-10-9 01:41 PM

One man's meat is another man's poison. Have patience and be more considerate.
作者: yu997    時間: 2011-10-9 03:26 PM

不太好看 ,没有以前的难兄难弟好看 .表演有点夸张了,应该是编剧和导演功力的问题????
作者: leo1021siu    時間: 2011-10-9 03:42 PM

完全同意停播
作者: 木人仔    時間: 2011-10-9 04:57 PM

要暫停果D,咁講法你地姐係有更好既建議,
4 a9 ^5 n  a/ `0 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。更好既諗法?概然係咁,唔好埋沒你地既才華
- J3 S# j, q. d3 d- L公仔箱論壇你地可以諗下去做編劇,做導演,做監總等等既職業tvboxnow.com5 J0 j9 `; W- J( c& s5 t' x7 g
我比較想睇下你地拍出黎既野,會唔會好得過呢套無厘頭野,
6 @$ I- m& _( \  s7 ~' ^1 d如果你地自問做唔出更好既,唔該唔好再提出要暫停,
7 P' }$ F  w6 j2 gtvb now,tvbnow,bttvb人地拍比你睇仲要係FOR FREE 既,你地仲想點?
( G# p2 Z' E% M" B. K7 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你係要暫停既寫信去廣管局啦,唔好係度叫生曬,
; I! @& S8 y& I3 w7 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果你既投訴係成立既話,廣管局地一定要求停格,
作者: alien99999    時間: 2011-10-9 05:13 PM

5# superbasara TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% A; k. D* P+ l3 q1 }$ o; X( d. e7 I
tvboxnow.com  x6 @7 h+ B/ r  D- v- z+ W

! o" p+ |* y( o, D. t5 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb! n7 D& Y$ i6 f7 d0 ~6 G6 c
作者: alien99999    時間: 2011-10-9 05:15 PM

14# 木人仔 ; U$ s7 Z: M2 A- i  ~& a: Q
tvboxnow.com  _5 o# N! t! l

- F! c$ s. C& t, o+ _公仔箱論壇good point.  I agree.....
作者: 紫怡LY    時間: 2011-10-9 05:36 PM

饿,不是说还不错吗??tvboxnow.com# _4 n( v7 c% E9 x% v9 ~; [
我一集都还木有开始看。。公仔箱論壇, L- G* J- H  d! U: f
到底好不好看啊??
作者: woshisilly    時間: 2011-10-9 05:54 PM

真系完全唔好笑
作者: woshisilly    時間: 2011-10-9 05:55 PM

同意腰斩
作者: alextun    時間: 2011-10-10 01:09 AM

是咯,有地無聊 。
作者: jackynys    時間: 2011-10-10 12:49 PM

非常同意superbasara, 所谓各花各眼。
作者: freda555    時間: 2011-10-10 01:05 PM

我也不太愿意看下去了,昨天把 火舞黄沙 找出来看了
作者: pmaatbrleck    時間: 2011-10-10 01:48 PM

套劇一些都唔好睇,演員、故事、笑料全無睇頭。不看也吧!
作者: hr8265    時間: 2011-10-11 02:28 AM

Everybody chill 不要太認眞
作者: kamen125    時間: 2011-10-11 01:54 PM

确实有那么点瞎搞兼无聊!
作者: tommy596302    時間: 2011-10-11 02:13 PM

各人有各人喜好, 自已應為唔好睇咪轉台啦 .
作者: kschow    時間: 2011-10-11 02:17 PM

非常同意! no eye see la
作者: tommy36916    時間: 2011-10-11 07:29 PM

跟你的想法一樣!!!!!!
作者: yan10a    時間: 2011-10-11 09:17 PM

唔中意咪唔睇囉!
作者: fofufo808    時間: 2011-10-11 11:36 PM

1# lai0413262
; F) |$ ~6 j8 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. [" q, r3 e7 g6 H: F( GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢套垃圾比D C9睇既......人地外國既劇既對象完全唔同.......所以我覺得好睇好多2 H) e: I9 z) P( p1 Q5 {3 C
$ W4 k2 O0 C& C1 v
而TVB呢垃圾剩係識拍D 比C9睇既戲,   
8 X7 }$ h/ w+ S
9 T! ]" w. i& V: k公仔箱論壇不速之約 曹頭以為有D新野......睇多幾集又係講家庭.正PK.......唉
作者: hoyin41414    時間: 2011-10-12 12:46 AM

笑下咪算囉!!!
作者: akelefe    時間: 2011-10-12 05:42 AM

話時話,以前有無邊套劇真係試過中途被腰斬㗎??
作者: okyoky    時間: 2011-10-13 07:26 AM

我發覺越來越多白痴的人!為甚麽?就因爲現在多了那些爛劇,讓正常的人都成白痴!你們說,對於這些劇要怎樣!?
作者: okyoky    時間: 2011-10-13 07:30 AM

笑下咪算囉!!! 最怕連笑都笑不出!真失敗!
作者: hr8265    時間: 2011-10-16 10:50 PM

Let them keep showing la, a lot of HK people still need a laugh at night.
作者: dullmay    時間: 2011-10-16 10:58 PM

我都覺得好失望!
作者: 化学肥料    時間: 2011-10-16 11:15 PM

开心就好。。。
作者: winwin12345    時間: 2011-10-17 02:57 PM

完全同意停播
作者: ekincheang    時間: 2011-10-17 07:48 PM

15# alien99999 8 J, |) M0 n- S' x' I

# O% u' Y9 Y1 T4 M6 y: W/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 g% ?. g9 u! S4 X支持你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 親民牛    時間: 2011-10-17 08:02 PM

我覺得停唔停播係觀眾嘅決定,只要無人睇,平均收視跌到20點以下,相信無記自然會停播,然後再檢討,下次會推出更高質數的笑片,以挽留觀眾.8 n/ h" A) i7 s& }$ u" Z
tvb now,tvbnow,bttvb0 Z1 J0 p0 E% y  Z
但是觀眾堅持唔轉台,只可以埋怨觀眾質素低,唔能夠怨電視台~
作者: psychowei    時間: 2011-10-17 08:52 PM

40# 親民牛
: ^" C) d) `3 Wtvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) x* ~: ~2 A" J" o; Y
如果你屋企人追睇,你仲会唔会咁讲叻?tvb now,tvbnow,bttvb! B( T  z: L# P" K" S# F
青菜萝卜,各有所好!并唔系咩高低质素唧观众,咁你会侮辱咗好多追睇呢套剧唧人!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) `$ ?4 x, v- e
我先澄清我屋企系无人追睇而且我都系间中睇!
/ J- q6 W, K/ Y! k) W2 |9 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。腰唔腰斩,就俾全香港唧观众去抉择叻。唔好咁执着,费事唠气。
作者: sk73    時間: 2011-10-17 11:51 PM

唔鍾意可以唔睇..... @@ll
作者: innovateid    時間: 2011-10-17 11:59 PM

唔鍾意可以唔睇 X2
# O. p0 ^# v4 A3 Ttvb now,tvbnow,bttvb我好Like 睇 @@
作者: pshum63    時間: 2011-10-18 12:50 AM

算吧!!做人不要太认真!!!不看就吧了!!!
作者: janjan01    時間: 2011-10-18 01:04 AM

我覺得起碼好過8pm個套
作者: takwing2    時間: 2011-10-18 01:43 AM

轉台睇第二個節目!
作者: silentsky    時間: 2011-10-18 02:21 AM

這片就是無腦,但卻讓人 低能的想一集集看下企...
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-10-18 04:08 AM

support!!support!!!
作者: fireaslan    時間: 2011-10-18 05:41 AM

i guess i will not watch this one then
作者: luka007    時間: 2011-10-19 08:40 PM

唔鍾意可以唔好睇,為乜要腰斬
作者: fungken    時間: 2011-10-19 09:02 PM

為乜要腰斬/??????
作者: fungken    時間: 2011-10-19 09:06 PM

無腦
作者: fungken    時間: 2011-10-19 09:06 PM

為乜要腰斬/??????
作者: ychungxd1989    時間: 2011-10-20 12:16 AM

自從潛行追擊之後已經冇好劇集可言!
作者: kidser    時間: 2011-10-20 01:58 AM

木人仔说得好!!
作者: vitran_melb    時間: 2011-10-20 09:20 AM

I think the drama is ok lar.. so far so good... just for relaxing..
作者: whitedogdog1668    時間: 2011-10-20 11:52 AM

點解要停播?幾好笑呀!
作者: Icedtea_822    時間: 2011-10-20 01:31 PM

无聊到极点!!挤都笑唔出。。。。
作者: fungken    時間: 2011-10-20 09:43 PM

完全同意播
作者: thinning    時間: 2011-10-20 09:55 PM

agree, but just a laugh after dinner
作者: smarties1988    時間: 2011-10-20 10:26 PM

這世界變這樣每個人自私自利真是多得樓主這類人~謝謝你
作者: pui886pui    時間: 2011-10-21 04:11 AM

唔覺得好笑,只覺無聊。
作者: tjj100    時間: 2011-10-21 10:11 AM

开始新鲜,后面 乏味!
作者: tjj100    時間: 2011-10-21 10:16 AM

14# 木人仔
: n9 H( j# g8 |( l例如,你喜欢周星驰,喜欢《功夫》,但未必代表你也喜欢他的长江七号!
作者: decade55555    時間: 2011-10-21 10:51 AM

唔係呀, 好好笑哦, 笑到我死, 我平時都唔係甘多睇的, 但開心哦, 好睇,tvboxnow.com% n; G  X+ _5 C2 G0 A
0 D) |' P5 H  y5 z" k+ I0 V

3 ]5 Y% k5 z% m2 Q$ r "強烈要求不要停播"
作者: craig168    時間: 2011-10-21 10:57 AM

唔覺得好笑,只覺無聊 完全同意停播.........
作者: key00    時間: 2011-10-22 05:42 PM

萝卜青菜...
作者: jamcream    時間: 2011-10-22 06:36 PM

作者: dudu03010    時間: 2011-10-22 06:36 PM

有乜好建議呀?
作者: tck1616    時間: 2011-10-22 06:49 PM

好悶 e套整5集就夠啦..
作者: wmyuk2001    時間: 2011-10-22 09:36 PM

Totally rubbish, just make me sick either looking or listening these 3 idiots.
作者: tmac223    時間: 2011-10-22 10:49 PM

同意
作者: niq30ts    時間: 2011-10-22 11:09 PM

O... O.... O.....
作者: jasonsoo    時間: 2011-10-22 11:29 PM

你不喜欢看就要停播啊?可是还有很多人喜欢看喔。
作者: 佑助    時間: 2011-10-22 11:44 PM

其實我都覺得 麻麻地好睇& L( @" T1 c% a  l" g" w
無真係爆笑果重feel
作者: andy378    時間: 2011-10-23 01:34 AM

非常支持
作者: Sman    時間: 2011-10-25 09:34 AM

同意, 腰斩. 快
作者: siulam1978    時間: 2011-10-25 11:31 AM

作者: sky163yyy    時間: 2011-10-25 12:07 PM

完全同意停播.....
作者: Icedtea_822    時間: 2011-10-25 12:59 PM

我寧願挨夜翻睇義不容情
作者: ael888    時間: 2011-10-25 01:47 PM

thank you very much
作者: debmo    時間: 2011-10-25 01:48 PM

完全同意停播
作者: s341999    時間: 2011-10-25 02:40 PM

Or you can just turn the TV off like I do when the show is on.
作者: 禮樂人    時間: 2011-10-25 03:14 PM

太低B啦,呢部剧,简直是儿童片
作者: zh364065859    時間: 2011-10-25 04:14 PM

现在无聊的喜剧太多了,这部算这写无聊的里面好的了
作者: 26988407    時間: 2011-10-25 08:30 PM

無笑點可言
作者: andy_23    時間: 2011-10-26 09:32 AM

个节目有阿姐噶~腰斩嘅话无线好冇面 嗰喔~
作者: combo704    時間: 2011-10-26 09:47 AM

要暫停果D,咁講法你地姐係有更好既建議,
# K" S2 X1 {0 {  g9 o7 d$ a公仔箱論壇更好既諗法?概然係咁,唔好埋沒你地既才華5 }0 t( d9 |$ P$ Z- Q6 T
你地可以諗下去做編劇,做導演,做監總等等既職業
& q, C/ x8 p/ w& Z; a  j0 J# G我比較想睇下你地拍出黎既野,會唔會好得過呢套無厘頭野,tvb now,tvbnow,bttvb/ V6 r( x8 m  ?/ r$ A. L* I9 v
如果你地自問做唔出更好既, ...
2 ~; ?# g9 a$ ]3 B4 T' {( F0 p9 K1 o/ h6 xtvb now,tvbnow,bttvb木人仔 發表於 2011-10-9 04:57 PM

作者: 青木爱子    時間: 2011-10-26 12:53 PM

我也同意这个想法
作者: bigbundle    時間: 2011-10-28 05:53 AM

this is one baaaaaaaaaaaaaaaaadddddddddddd show!
作者: leioli    時間: 2011-10-28 06:10 AM

it's alright
作者: tonytxx    時間: 2011-10-28 08:38 AM

好无聊嘅戏咯
作者: invader629    時間: 2011-10-28 10:29 AM

完全同意停播
作者: jinchoy    時間: 2011-10-28 10:53 AM

同意
作者: siubobo123    時間: 2011-10-29 02:12 PM

終於做完啦!套劇真係好無聊
作者: sonicgear123    時間: 2011-10-29 02:29 PM

唔鐘意就轉台啦,又冇人逼你看. 成熟点啦!
作者: innovateid    時間: 2011-10-29 02:48 PM

唔鐘意就轉台啦
作者: kmk26jba    時間: 2011-10-29 04:17 PM

完全同意
作者: laxq    時間: 2011-10-29 10:46 PM

觉得一般
作者: sparkle-star    時間: 2011-10-31 04:47 PM

有点无聊

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0