標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

+ E- J' W+ w* Ntvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb% o5 X( x. j* p7 K( N

+ d- H, K0 H" T% ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。https://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
- `0 r5 c' ?$ x: q# [8 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 H- t2 U$ e3 B4 \2 ^; r
新咪試唱,比D意見!
5 S. U7 W7 |5 g  i: ?/ E7 g9 @

( S8 i8 H6 `* i/ T8 F: K) _$ F! p" s; {& k5 e
周杰倫 tvboxnow.com' ?0 F- f; ~/ E6 T+ d' Y2 k2 N

" r! ~( W) L( H0 e* ptvb now,tvbnow,bttvb擱淺0 F! m4 m# N  W  j/ S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 l6 n3 f+ t! t. g5 F' W% p" T
作詞:宋健彰
- v( H! C* f. |作曲:周杰倫
5 h9 k, S) {0 k% l3 H' T公仔箱論壇
- m; P- x3 l; F! h" utvboxnow.com久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v- e2 z  |0 E% K
哭過 卻無法掩埋歉疚
+ K; f7 n) F) N/ h$ [tvb now,tvbnow,bttvb
4 V6 N8 ]$ {, `! C3 C; T風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援tvb now,tvbnow,bttvb' F, S, o3 K" @5 U1 B# v' ^
我拉著線 複習妳給的溫柔
9 h4 e/ C2 f) U9 s1 S4 ]6 k- t( W9 ztvb now,tvbnow,bttvb
: J; d% q6 [: ]5 {! Y% Y/ ^tvb now,tvbnow,bttvb曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾tvb now,tvbnow,bttvb; ?, _' S$ w. l! `" C; i
怎麼會怎麼會妳竟原諒了我
5 [- s" I  s% n6 _tvboxnow.comtvboxnow.com  O8 H+ @, G! d* f3 n0 m$ E7 E
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
" ~* h$ j7 P  D5 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我原諒不了我 就請妳當作我已不在
1 T  B; t, G0 q# D) I6 `2 l, e公仔箱論壇我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待公仔箱論壇& l$ O7 n/ }! M  o
讀完了依賴 我很快就離開2 n6 `+ x& a7 z
tvb now,tvbnow,bttvb) C6 L) S$ O( m: b; c
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容tvboxnow.com) e* w5 w9 t+ Q7 a7 n) H
哭過 卻無法掩埋歉疚
8 ~9 Q( o1 s* ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, Z' [3 E8 B# ^) s9 I' |2 z風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援4 D$ {3 x9 f6 O0 [6 s
我拉著線 複習妳給的溫柔
" l6 I7 A4 @$ g6 Z- V( \
2 w1 `0 k4 U7 c+ z# F/ Itvb now,tvbnow,bttvb曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾tvboxnow.com" k7 P- n8 b/ d  x* A
怎麼會怎麼會妳竟原諒了我公仔箱論壇( P1 b4 Z. o2 [8 E5 |

. C6 K% C* ~7 A' n7 x公仔箱論壇我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
4 w" [7 E/ Y: ~/ o# y, r, `tvb now,tvbnow,bttvb我原諒不了我 就請妳當作我已不在
% O1 X* {# n9 u6 ?; Stvboxnow.com我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待公仔箱論壇9 w# \7 Z, Q" r  s" I0 L* g
讀完了依賴 我很快就5 d3 N2 X9 W! b

& W9 e, y7 {% Z2 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb9 H$ O1 j) a* |7 [) j2 U, N
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
- C9 u1 W5 D- ], Z# Y  Itvboxnow.com我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待& Y6 I, o1 k" P! [7 u4 e9 `0 Q8 Y
讀完了依賴 我很快就離開& Q# g* X+ z5 y# |$ I& f+ v' B

: C- k/ Q( [- j' q! W! D0 Dtvboxnow.com我很快就離開
8 _, M. m! k- e7 w) h. G3 C( Btvboxnow.com

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

0 z4 S$ _5 e& e# a公仔箱論壇
0 q& W$ [" Z) @4 H公仔箱論壇blackpig936 兄TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* n5 e- o8 ?/ E( H

3 N' Q; }' F* B: Y, R5 U9 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。新咪試唱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 h2 F1 c% `9 B+ p6 E6 ^* [

% X: f  k8 t% H5 wtvb now,tvbnow,bttvb唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟./ F8 D/ b2 S9 \/ E3 I' A

% r! g# p! F. A- n" W$ s* m公仔箱論壇都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.公仔箱論壇+ X. N. R" C% M% V
tvb now,tvbnow,bttvb$ G& M! `- I  R- l  w6 I, Q
可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.
" v) I$ j) l& G! W6 g& \/ ]8 Otvb now,tvbnow,bttvb
. A( l2 s9 M. E) ~tvboxnow.com我有一種感覺,以前你個 bass 好重.
1 r& m9 j8 `# F8 Wtvb now,tvbnow,bttvb! ]1 i8 k0 J4 s3 n4 |: \0 D
聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.' l8 r, R6 e2 |- V
. X2 y, w/ Z: P0 Y" v" U) b
今次好清把聲,無以前咁重 bass.公仔箱論壇% Q% K" R, q! C) k: M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Y& x: }8 r) i6 k5 X7 |6 q. v
聽得好舒服.( h1 z* i- w, C

( a5 }. y) d- R7 [" e) q: c請繼續支持本論壇.tvboxnow.com* o; v( @, S% J. l: @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: \' D' U9 b( C) s( w
努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.3 y5 k! T0 h4 t/ K* c8 C( ?9 M
tvb now,tvbnow,bttvb7 \$ y% b. R) p" v8 V+ W) {: Y: C/ ]
我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

1 b! H) }( b4 g+ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ d' A5 \. g) A6 c1 P  ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

5 J' r+ F1 Z7 E/ ~tvboxnow.com公仔箱論壇5 |. ~" g' X4 W
3# ~劍全~ tvb now,tvbnow,bttvb- n$ L7 O; m! m3 r8 ?
Samson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!tvboxnow.com4 G4 S3 o, p* \; k
tvboxnow.com# s: S; P1 N; \3 q
" d6 D4 |  G0 }
公仔箱論壇; }% E- w* Q: |, I; W6 Q, l
http://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936 4 X2 S) T9 `" o0 J+ y3 c) B* U( Y

9 p' B7 h. G# m2 a/ ?4 n- Ttvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 e: e: ^( n, h. Z$ h
真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 E5 x) N9 ]( b. a4 n( c
不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<
8 h$ T. Y+ O' c8 k4 V( K  I, ~5 m0 u公仔箱論壇對samson 好有好感 XDD。3 X9 z9 [5 |1 O- V+ M- a

" @3 C" ?. ]5 H. H' U$ [% k: e* Gtvboxnow.com支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-29 01:08 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 d: G0 B$ p  N8 ~7 G8 w+ D
- {2 d. d- u! E6 _9 N( F+ O& |
6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,
2 G+ C2 ~4 o( e. _  m5 U方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,tvb now,tvbnow,bttvb8 w" X) V( x9 p5 q7 p
八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936 . f  K) l/ \- H! h. ^
# a1 S: m3 Y4 o- U) }1 u, K& n
早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai
4 C# Z2 p. ]7 Z2 d+ ^tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 Y2 \# ?+ @$ _) \0 X5 \, O! v
淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,. _' p( b9 R! L0 y
高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,6 Q# B4 O7 j3 c
高音位有小小唔順,其他都好好,support~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ?- Z0 E7 O5 I: P9 f
kilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
! h8 R& P6 ?  z3 V0 x$ g7 {tvboxnow.com呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
9 e8 n! h- d& U( q3 s% p  dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, l8 D! K. ~  J, E
咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

2 g; Z) I/ G9 Ltvboxnow.com呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少, T8 P; f7 [* k: L) ?

' E+ }: r/ T* A1 h咪當奬勵吓自己囉……- r$ k( K7 G7 W' o  u1 V( _
blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
公仔箱論壇7 _" s$ a' G: g5 d2 o/ R1 B
地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~1 D% S) x# R* t; e

. j. B% i. |% J8 j  U6 e公仔箱論壇再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0