標題: [轉貼]八句女人最憎的說話 [打印本頁]

作者: jwxie518    時間: 2006-7-20 10:11 AM     標題: [轉貼]八句女人最憎的說話

[轉貼]八句女人最憎的說話tvboxnow.com' n+ f% s% Y# a6 L9 \

6 c( J, d; l& G  z) T& atvboxnow.com女人最憎的說話公仔箱論壇1 i! U' l" V; T, b# T$ H
' I. h7 D) p2 V* B4 V8 m
1‧你咪咁小器啦!←尋日有個friend 中左la.......= =" 佢一講...我就知大鑊la....公仔箱論壇0 X0 G0 x. x2 {; @' u
女人點解憎:
4 a# x$ l/ g, y2 v! E3 Z+ e公仔箱論壇小器是女人擁有但又不想認擁有的特質,你明寸佢?等開拖吧!tvb now,tvbnow,bttvb! n7 c3 T2 ]! @
男人 說這句話時通常笑笑口,點解?因為知女人唔岩聽?明知不應說但堅持說出來,就是撩交嗌?男人說這話前通常已說完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之類的話,但游說不果;唔識?人就賴人小器,屙屎唔出賴地硬!即係話我唔應該嬲者?女人發嬲一定有佢 道理,男人駁嘴即係話我螿不講理,作死!公仔箱論壇: t  Y- o9 @1 U! w- {# x5 J6 y
tvboxnow.com7 W6 @8 W0 \+ V( p6 C
建議:$ P0 F: G  \/ W! ]! h: a7 {' {  W3 M
要女人唔 嬲,真的惟有等她自己嬲完,但不等於什麼都不做,男人最好做點事來縮短過程,愈拖 只會愈難TUM 基本上連個嬲字都不能提,女人好憎呢個字,唔嬲都變嬲!告訴你,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲勁!女人在小器、嬲爆爆,男人TUM佢盞晒Q氣!要軟化女人從身體入手,抱抱或緊握她手吧!
4 p: V: a$ E& t; l+ m  t, {, y& jtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" t7 N* m; D4 B) e6 v6 x: X' r
2‧對唔住囉!(同類說話:我唔岩囉 、我衰囉、我錯囉)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# U8 U5 k! i, |' _5 q
女人點解憎:「囉」什麼?晦氣到死!
7 i0 z% s5 z( l/ i' P6 u. dtvboxnow.com最 討厭是加個「咁」字在前頭,「咁對唔住囉?」,一個「咁」字包含了「我唔覺得自己 錯但買你怕囉」這十二個字的意思,明激我啦!
' Q: E6 i* b: o! U  h* KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。男人說時通常皺眉頭、眼神厭倦,擺明在說「你又來了」,乜我好難頂咩?
8 F7 z+ F& t5 y: X& Z9 t
  C. u6 _# e9 A: H4 G3 }' a建議用口去表示歉意是低層次的做法,倒不如用行動表示。
+ f* N' q1 w6 L7 A8 d. O, uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔該比D性格,唔覺得自己錯的話,老虎蟹都唔認錯!唔該比D風範,道欺最緊要誠意。
3 L3 M' g9 Z1 O8 {$ k5 x. _0 L* C9 ?* E$ R, j+ f, B& |- ]' Y5 K
3‧鍾意嗎? 我送比你Y!公仔箱論壇. q& J, o$ ~: e
女人 點解憎:
9 w3 R( R: f/ `* V, n公仔箱論壇因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買!見我雙眼發晒光仲問,你盲架?要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心!9 R' y+ [( i7 k2 U, |: L, ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ i/ Z7 z( W4 H4 T9 E
建議講得出 就要做得到!一定要趁熱買,一拖,女人又話你無誠意!立即在她面前付款是最方便的做法,但女人最憎呢種方便,唔浪漫。
8 F+ t' U1 f& t) iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。男人總係唔識送禮物,以為買左然後交過去就大功告成!其實送禮物最重要是點樣交到對方手上,即係心思、驚喜。
( y% c& T( Z" \* g) j7 F* ]+ F8 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) J$ y, p+ b6 l/ P0 C, y* ~
4‧使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎? )
+ W7 D1 o* r: Q1 b( m1 n) o6 Htvb now,tvbnow,bttvb女人點解憎: 廢話!1 _- J$ y4 Q2 P& U: ^9 l
問來幹麼?答得你我都做完!& i1 ]/ C3 ]% m4 \9 u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 l: n/ Z8 Q. ^& d
建議女人最憎男 人「齋TALKING 」,唔聲唔聲做左先才是英雄做多無壞,即使自己搞得掂,女人都鍾意男人獻殷勤的
; r: |# ^- e) g/ E
, r8 M/ q9 K- \, K# d! O4 I4 C- {  PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5‧搵日同你去……
8 @, ]" M1 l  {' y: w3 G公仔箱論壇女人點解憎: 搵日,通常都不會兌現又信口開河了!你估我係你D客,「搵日出黎飲茶」咩!
! N. w* u: ^6 j( qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' |" z! A% z' L" u) H. P- a
建議 女人記性很好,此等不兌現的小事是她日後炒大鑊的導火線, 女人無要求的話,男人切忌自動OFFER,無謂製造機會比人 CHALLENGE LA~tvb now,tvbnow,bttvb3 k) b. S; w' u" [

. d  Y; U4 Y! k  U9 g( Q& itvb now,tvbnow,bttvb6‧得架啦!得架啦!(同類說話:掂架啦!掂架啦 )
. C9 h0 P0 D4 `女人點解憎: 認屎認屁叻,結果錯漏百出無樣得!
8 c- P2 S! {" {: l2 [6 g. _你覺得佢係怕你煩,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其實得鬼!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 f; {+ a" f( g3 ~, P

, D9 ^- {0 I; ~: d' M! i建議無希望就無期望,無期望就無失望,實話實說吧!女人要講野,一定要比佢講;而比佢講,佢先唔講。
9 Y' n1 v- ~: G2 Mtvb now,tvbnow,bttvb
# P. f3 s) J1 {8 `1 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7‧明啦明啦 (同類說話:係啦係啦、得啦得啦)7 E2 @9 [! [+ d1 t% o
女人點解憎 : 明個屁,想我收聲至真!: O) F. q) H/ e
真係明?咁我岩岩講到邊度先?公仔箱論壇% [" s  Q, I/ D8 ]2 V& t2 D" k

1 X1 S7 T. r4 S- ]# G0 y8 [, E建議她在跟你說一 些她認為很重要的事,即使你覺得無聊,也請耐心聆聽,硬食吧!tvboxnow.com' {* b) T$ T& j+ x; O+ K; \
在她喋喋不 休時緊握她的手,信我,好快收口。適當時候發問,讓她知道你在聽;無傷大雅的小事不妨附和,大事情則要糾正。
+ c" t; a. B  l! m/ X: Qtvboxnow.com
9 Y0 g: a% A$ p5 B; j1 ^5 B9 ^公仔箱論壇8‧是但啦tvboxnow.com# q- h" ~3 Q8 V* y) Z* p# Y) r8 w
女人點解憎 :  無要求,無原則,無性格!公仔箱論壇2 }9 I3 D0 K6 E. W2 {2 b
你又嫌我煩了!你寧願SUFFER任人擺布,我諗我真係好討你厭,嗚……公仔箱論壇& f* r) g3 X' T
tvb now,tvbnow,bttvb# N$ G7 V! [" l
建議大可拋個波比佢,溫柔地說:「你話呢?」她反而覺得你尊重她不在乎說什麼,而是在乎怎樣說;男人說話時語氣夠堅定就是說服力 ,女人自然收聲。
作者: goghost38    時間: 2006-7-21 04:16 AM

agree with you
作者: alvin    時間: 2006-7-21 03:54 PM

掂啊,犯左几句咁啦,哈哈
作者: lollerball    時間: 2006-7-21 04:08 PM

wow.. just checking the check list I think I have said every single phrase before. No wonder la, the subject became somewhat pissed/angry/agitated/annonyed when I used them.
作者: cathleen630hk    時間: 2006-7-22 12:03 AM

我最討厭人講"是但啦"
+ M. _/ v$ t4 U0 N$ W6 P% }( ^1 atvb now,tvbnow,bttvb毫無主見~
作者: tonyyyf    時間: 2006-7-22 01:54 AM

對唔住囉* I4 _6 _, T' L0 j
得啦1 q5 J, A# E& B
是但啦
) i% s3 A% X/ x' atvb now,tvbnow,bttvb中呀!
作者: jwxie518    時間: 2006-7-22 03:51 AM

= =唉我真失敗2 J: U- ~+ ?& `4 N6 c% G
呢D野點早D學咪好
作者: CARRYTOY    時間: 2006-7-22 07:32 AM

講得好--  最憎咪咁小器  好似我唔講道理
作者: 火焰之神    時間: 2006-7-22 10:26 AM     標題: Good jod

作者: izzytkwwan    時間: 2006-7-22 12:02 PM

4‧使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎? )tvb now,tvbnow,bttvb3 o3 H9 @; K* L- [; x$ F1 u2 z9 [
女人點解憎: 廢話!公仔箱論壇) s$ ~$ t) {3 v, U& [; ^
公仔箱論壇) E; s+ Z) ~0 q) z2 g5 d
I think this is the best one
作者: cur_ell    時間: 2006-7-22 12:18 PM

:d bingo!
作者: reborn713    時間: 2006-7-22 01:06 PM

3‧鍾意嗎? 我送比你Y!
: C% [( g- j# e5 I) Vtvboxnow.com女人 點解憎:
: s2 a+ f0 R! }0 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買!見我雙眼發晒光仲問,你盲架?要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心!
8 d7 s& l+ J) A( n8 R% ttvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 u9 O8 c0 {" G- X5 R
hahah.. this ture .. everytime when ppls ask me this .. i must say NO .. i dun like !
作者: me93942001    時間: 2006-7-22 03:27 PM

4‧使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎? )公仔箱論壇: e/ l+ L  _% k' m+ F* [1 c
tvb now,tvbnow,bttvb2 V9 V+ ~2 ~( d( I7 W9 {4 u; s
I like this one... because I always say no if the guy ask me 使唔使....
作者: tracy168    時間: 2006-7-23 04:56 AM

唔係好凖
作者: 小白豬    時間: 2006-7-23 08:06 AM

2) 咩叫對唔住囉呀~~~對唔住做咩關個囉事~~~tvboxnow.com7 `, ]0 O9 p6 _
冇錯0既就咪認,不過唔等如你話冇錯我就原諒你~只係你講呢句你會大獲d tim 0者= =+TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) T- S/ n! t/ c2 v6 v4 O/ u& ?

: T  }0 i+ s% u7 l7 Q6 f公仔箱論壇1) 咪咁小器la~~~0者係我錯la~~~你話我小器就得la~~我耍蠻tim呀~~~= =+
& Z  R/ o/ V" x  e9 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb4 \( \; ~/ y2 b" Y2 I+ Z7 `: U
8) 是但la(多數男0既會覺得咁=尊重)~~~你有冇主見ga?!~咩都是但~~一係你"夫""顯"~~一係你覺得的煩~~= =+
' l% D. ?5 ^! i5 R* ytvb now,tvbnow,bttvb
9 `# {8 u* n" e7 @% ]9 Etvboxnow.com結論~~~好明顯睇得出有幾嚴重~~~各位人兄切記小心言詞~~~唔好自己掘LON俾自己踩~~= =~~又要女人情緒波動& G6 M: A" W( ?# d2 l, A

, B3 \+ G( _$ ~1 o8 G% D~~~~~~~~~~~~~~~~~多謝合作~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: jollybee    時間: 2006-7-24 08:33 AM

totall agree wif all of that!!
作者: deyi_mizu    時間: 2006-7-26 11:14 AM

i really hate all those quotes when it comes out of a guy's mouth...haha
作者: wing55    時間: 2006-7-26 11:24 AM

I agree with you.  but I think even guys will be annoyed by some of the phrases also.
作者: huglove    時間: 2006-7-26 11:58 AM

.... most of the gal like that.... WOww.....
作者: allornothing833    時間: 2006-7-26 04:31 PM

全中呀!!tvboxnow.com8 T- Q& |8 O8 O, A2 g8 ~& Y( L& D
不過唸落唸女人都係好煩wo~
作者: dawson123123    時間: 2006-7-27 02:55 PM

yes i agree sometimes
作者: ``幸運兒    時間: 2006-7-27 05:49 PM

4/10 bf講過~
; ~, U4 }; ~0 S+ w4 L% s9 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過都好左啦e+@v@
5 ?9 E7 ^& P0 E" C( x9 G& X! ~越黎越識tum我na`
作者: ed_teck    時間: 2006-7-28 04:39 AM

多谢分享。。
: a9 ^$ k& r" ]  I8 ?8 S公仔箱論壇几对喔
作者: joaquim    時間: 2006-8-3 08:37 PM

i wonder what are words that guys get annoy the most when a girl say it
作者: lo5d19    時間: 2006-8-5 07:01 PM

我覺得唔一定
作者: superyyy100    時間: 2006-8-5 08:12 PM

我覺得男仔都好憎啵
作者: him720    時間: 2006-8-6 02:43 AM     標題: 中呀! PERFECT!!

作者: creamycorn1127    時間: 2006-8-6 02:52 AM

totally agree!!!!!!!!!!!!!!!!!!tvboxnow.com% _: T: Z- S' u* p' j7 l
點解我咁慘! 公仔箱論壇! \  s' L- \( X
中晒系我身上 真系激到爆
作者: kent526    時間: 2006-8-6 03:20 AM

多謝指教......小弟定當銘記於心
作者: chenho    時間: 2006-8-15 07:26 PM

i always touch these........really sorry
作者: nightrider    時間: 2006-8-17 08:03 PM

Very Q!
作者: nightrider    時間: 2006-8-24 05:46 PM

You're not kidding me. But the list is far from complete. If I counted correctly, there is a list of around 6 million phases that an average woman "hate" or do not like to hear. Of course, speaking of the one specific woman I have at home, the list actually goes up to more than 9 million phases!!:'(
作者: stuttgart    時間: 2006-8-25 11:04 AM

better avoid those words
作者: jkwantf    時間: 2006-8-25 01:37 PM

點解無八句男人最憎的說話?8 n8 W- Y" X; H7 t
公平的好唔好?
作者: fan-b    時間: 2006-8-25 06:43 PM

好agree丫...^&^!!!!
% ]8 P5 @& e' h, z, h# otvb now,tvbnow,bttvb中左好幾句呢
作者: bonniewoo02    時間: 2006-8-27 07:38 PM

對啊-3-''
作者: fionmui008    時間: 2006-8-28 01:08 AM

有幾句都講得好中...特別係 "是旦啦"
% r4 N; y: G  K! F; }tvb now,tvbnow,bttvb; E- }# P' q7 A7 o8 J* H
問佢想食咩個時都會係話"是旦啦, 你話事啦" BUT最後我每提出一樣, 佢就話咁咁咁...唔好唔好~ 最後都係佢決定去邊食! 所以我最憎佢講呢句!
作者: 貓貓    時間: 2006-8-28 04:07 AM

全中ar
; q9 @0 z; G- M$ ~' iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。非常有同感
作者: tensaiman    時間: 2006-8-28 04:50 PM

WoW I can tell all these 8 phases, we all made the same mistakes for more than 1000 years la......
作者: bingoyip    時間: 2006-8-29 12:34 AM

中晒, 唉
作者: sam2ng    時間: 2006-8-29 01:23 AM

好好用既checklist, 要記住先
作者: r..29    時間: 2006-8-30 07:25 AM

i'll remember this
作者: bear111    時間: 2006-9-4 08:08 AM

This is a realie good one~~
作者: winS    時間: 2006-9-4 09:26 PM

''屙屎唔出賴地硬!''呢句好€~
作者: izzytkwwan    時間: 2006-9-5 07:19 AM

I thought sb post this b4
作者: 天空藍    時間: 2006-9-16 02:48 PM

agree with you
作者: babaloobu    時間: 2006-9-21 11:49 AM

thanks for sharing, better note them down
作者: 天一    時間: 2006-9-21 06:10 PM

very good point................公仔箱論壇7 Q, w( @2 H+ ?% X
thanks for sharing..............
- |1 y. y4 ~. T0 n9 y' m" FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。:support............
作者: SUblimity07    時間: 2006-9-23 07:53 AM

呢D野點早D學咪好;))
作者: mowmow    時間: 2006-9-24 07:38 PM

wa~中哂啦~完全同意=D> ;P :support
作者: simmonds    時間: 2006-9-27 12:11 AM

十分同意哦...我都係女人喔... [-O<
作者: sleepyhoi    時間: 2006-10-8 01:27 AM

個八句...我女朋友唔中晒都中六句...
/ j' n) v: h: |7 V2 j1 D2 Ltvboxnow.com睇睇下我都哀左三四樣...
作者: 攪笑人    時間: 2006-10-19 10:11 AM

係咪真架...
作者: T.E.    時間: 2006-10-19 01:03 PM

学下嘢先啰~~~
作者: yan_90    時間: 2006-10-21 12:54 PM

同意!;;)
作者: greenvege    時間: 2006-10-22 12:26 AM

agree with you ar!!!
作者: 泰利26    時間: 2006-10-22 03:19 AM

好鬼死衰,d悔氣說話講中哂呀..........
作者: zenzen8    時間: 2007-1-16 03:58 PM

完全同意;;)
作者: 小龙    時間: 2007-1-18 12:48 PM

好象有点出哪么意思
作者: parkzhao8007    時間: 2007-1-19 12:30 AM

opppppppppppppo
作者: hosm303    時間: 2007-1-20 02:32 AM

i agree with you
作者: 香彤    時間: 2007-1-20 07:46 PM

搞到我地d女仔好似好小器錦-0-
作者: slk200AMG    時間: 2007-1-21 02:42 AM

作者: saiwa    時間: 2007-1-30 02:57 PM

well, i guess my bf pretty much did all of them... haha...
作者: silvy0123    時間: 2007-2-9 04:49 AM

使唔使幫你?公仔箱論壇( o3 _% @7 u5 R
+ y5 `4 x) X( j5 j* e9 f4 W, F
i hate this one the most.
作者: louie106    時間: 2007-2-9 08:18 AM

一后可以更聪明的讲话咯.....;;) ;;) ;;)
作者: 蜃樓    時間: 2007-3-8 04:27 AM

男人真係要小心你地既言詞!
1 Q% h9 m& B8 x: i3 ntvb now,tvbnow,bttvb最好就背熟佢!!!
作者: cantay2475    時間: 2007-3-8 05:22 AM

thx
作者: kalbee    時間: 2007-7-4 09:46 AM

i really agree with u公仔箱論壇1 y$ h3 J1 J. [# f4 h
thx for sharing
作者: kingjames    時間: 2007-9-29 08:21 AM     標題: 回復 #1 jwxie518 的帖子

thx a lot
作者: kims287    時間: 2007-11-15 12:08 AM

agree
作者: lmqnet    時間: 2008-9-23 09:11 PM

又好似系哦!!!
作者: jaysong    時間: 2008-10-6 11:08 AM

nice post man
作者: ckw4737    時間: 2009-1-9 04:47 PM

I AGREE
作者: huangkyle    時間: 2009-1-11 03:58 PM

I agree with you~```
作者: scousy8080    時間: 2009-1-12 05:52 PM

thank you learn from it
作者: yy02188718    時間: 2009-1-13 09:18 PM

进来瞅瞅~~~~~~~
作者: yuenloi    時間: 2009-6-19 11:49 PM

謝謝分享
作者: cole18    時間: 2009-6-20 10:26 AM

thank you
作者: lungtao_22    時間: 2009-6-20 02:39 PM

只不過我覺得tvb now,tvbnow,bttvb* T. \, k/ K) c  O8 j
男女平等..
- u9 e7 b( @' W# Y' _7 x9 A無必要所有事都要遷就哂女方..公仔箱論壇9 C+ A: R$ O2 ]5 c  D5 a
其實男士都唔中意自己既"女士"成日係到講人八掛.係到成日買名牌.
* P: I( Z+ R" J% F. Y應該多設一個 八句男人最憎的話.
作者: bunnyhop    時間: 2009-6-20 05:59 PM

very meaningful!!
6 j: Z0 t( B) Z! V0 Gthx for ur info!
作者: moo11    時間: 2009-6-20 10:34 PM

都寫得好有道理.tvb now,tvbnow,bttvb& V3 q  T0 X4 ?4 f1 z: \+ }
唔講唔覺我都..中咗幾吓板添..
作者: wjd5978    時間: 2009-6-27 09:46 PM

有些看不明白,不过也非常感谢
作者: sun太陽    時間: 2009-7-5 03:17 AM

哈哈...好彩我一句都無講過
作者: moyanljx    時間: 2009-7-6 09:25 AM

好明顯睇得出有幾嚴重
作者: takeeasy    時間: 2009-7-8 02:25 PM

絕對同意,因為我成日都犯的~哈哈
作者: 蝦餃籽    時間: 2009-7-14 12:09 AM

值得一睇啊
作者: kennthhaha    時間: 2009-7-14 11:23 AM

嗯,说的不错
作者: Kenni66    時間: 2009-7-18 07:14 AM

很好的文章
作者: donald_612    時間: 2009-7-19 06:22 PM

完全同意

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0