返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!
8 O3 Y) B  q; K/ T! I4 G* ttvb now,tvbnow,bttvb
+ u; u0 J" [% R% A& iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 M& A3 e% r. \8 s& c
呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
% l2 }: Y0 [* W& WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
; u1 B  W  d2 Ztvb now,tvbnow,bttvb4 s' L7 r6 F% F* k; X, D
金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
  |' @* \# G( Otvb now,tvbnow,bttvb2924631
& ~( E) M* {6 o' x2 y0 K2 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?公仔箱論壇2 I( @9 c' ^) x0 d6 t) X

5 C" G) L( t2 K2 n4 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉".tvb now,tvbnow,bttvb% {; Y+ x, v! f
" L; }& |/ k6 [* k
不過《使徒行者》 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 d' j0 E# Q1 ]! P: k
leekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
; a! W) m3 l: V5 K5 f) [; f
. i3 R' o( \, q- r8 B+ K
如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢?? tvb now,tvbnow,bttvb1 m9 r1 f) j9 c6 w% s6 k) I) e
佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
+ |* r7 E& W" v
# l5 m- a  r0 v& E4 ^0 I" Y3 o
開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...  G/ V% j; b0 Q; M( e) X
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
0 ^. C  Q, Q$ I公仔箱論壇
' w: i# p# P" _, S0 W3 F琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀... tvb now,tvbnow,bttvb2 w  T7 G/ M, h3 x  S" k8 F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. t2 s/ ]# \/ A
你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?" TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' K# M7 F  Z; P7 q1 l" P7 W
故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam 3 e5 A9 i$ Y8 e

& K; U& i9 @: d$ x0 A& H4 Y/ n死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
' R0 \, |3 {, v" N. S金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 {% _% R; ]' S0 @5 w
: x3 \+ V: Z5 V) h
睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
$ q& @8 |' t1 c
$ i/ P7 K! s; V, p! E1 ?6 L, i" A咁你回帖時都好有心機啫,係咪?
, f6 R9 R  g7 R( e9 Q. ktvb now,tvbnow,bttvb
. r, R. P4 A5 A& B7 J唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。
5 t5 r  T, X( M: ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. M" W. ]& [, W" \+ F公仔箱論壇292524429252452 o# |0 [# X0 ~5 `$ X0 q
) ~- p5 S: z- |8 q' g
化骨龍講 ...
+ D* l3 A! ]2 s% ntvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
& B- Z! Q  }9 i2 {/ stvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& n- w6 ]( n# T
sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
1 {; T1 c- Y/ L  c1 b- Y# x" _tvboxnow.com講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!
& y# O" G: j. g& d) _3 l+ d) }公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
公仔箱論壇: z# z- Y4 E6 i, p) f- j% g

( S8 M$ F: K. l2 s, ]以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
2 {! p3 C  y% Z# ^$ }tvb now,tvbnow,bttvb細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' E- B$ N1 A+ R6 B
不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ...
/ ~% }$ k' ]  C4 W. ]tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
0 }9 K# Q5 Z8 y. J公仔箱論壇
- g; O# E! P# p2 \2 Qtvb now,tvbnow,bttvb套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
/ j( ^5 p% ^- N) ?
3 T2 s) s, a  ?& ~& `1 \4 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。
3 S7 Y) {: Q9 T! Stvboxnow.com不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。
3 t6 e8 A% X8 K$ Z9 u7 r! h; @& Q: ]tvb now,tvbnow,bttvb
& w3 M6 H4 N; S  aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" R; j/ e+ z2 g8 {- O2 H
公仔箱論壇# ^$ B) ~6 E: ?
峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
* j4 i4 \6 ~) V" m公仔箱論壇2925854
5 O; P! Z8 @7 U1 L5 L6 i# `係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。
& }7 b! \% H4 t% d7 G唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。
1 i3 F& j# a# {3 H2 B& ntvb now,tvbnow,bttvb
1 W5 F- _: t4 M% B8 V5 T. {2 ~: t. T8 g6 c; T9 S
leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
9 h9 T1 N$ _  \6 n  |& ^! e% Utvboxnow.com
9 |, S2 N* e1 [leekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
1 F! @0 J9 `* ?0 r, f" otvb now,tvbnow,bttvb細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。* f! c& i+ x+ N! w
係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?
) X/ g8 p0 P4 h% d2 g. |. lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...
5 L" I2 b  v7 ~% m4 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
3 V0 Q* e5 y9 b0 Htvboxnow.com
6 G2 B& A8 k7 h( y1 Z1 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .
  e! u% r, x& m! {4 B0 Gmrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
3 H" F5 }" u9 P& `: X

. h4 m. V+ {+ o9 Atvb now,tvbnow,bttvb佢靚仔過laughing
tvboxnow.com+ S# ?( n8 ]0 d, M! N
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!