返回列表 回復 發帖
又有嘉琪喇.. 我好想問有個女仔嘅造型勁搞笑... 粗眉嗰個呢.. 佢叫乜名呀??...
% @0 D8 P% M  ?1 ]- y4 A公仔箱論壇有啲奇真係好誇張又好笑,睇吓吳沚默個角色烏笄。
. ?" i3 c0 w( Ptvb now,tvbnow,bttvb2962645% y1 G. X3 o% o: I9 {( e
leekwoklam 發表於 2014-10-18 07:07 PM
5 B( t7 k4 t9 Ctvboxnow.com
& z1 v) m3 J, n, o+ L, q" atvboxnow.com就係呢個造型呀
第一集笑位好少, 期待之後發展
1 d: v" F2 w) y& I7 t7 z6 A8 h公仔箱論壇mintone 發表於 2014-10-20 11:59 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 i$ Z/ P: t! n: I

* J7 o' Y5 p5 [) _- |, X& ntvb now,tvbnow,bttvb咁我等埋第二集先至睇lu
睇完4part之後我都無笑過
( R7 X3 a% E$ W; A4 Y8 D- `公仔箱論壇WENTECH 發表於 2014-10-21 09:10 AM
0 B+ L; A1 H) A4 h% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  t6 m  j  c/ g* K1 @tvb now,tvbnow,bttvb我覺好好笑喎.. 朋友比多啲幽默感.. 做人會開心啲!
《老表,你好hea!》頭兩集有笑位, 但可能有第一輯《老表》作比較, 覺得頭兩集的笑位未算太自然和突出 (或者是自己的要求高了), 但在忙碌的工作後鬆下笑下, 都算OK啦!) O) o. }4 l: y2 C# x* u- q2 Z
tvboxnow.com6 u5 R9 D" Q1 s/ j9 C, \
KING SIR呢D真係戲劇大師, o係度扮老人痴呆、  ...tvb now,tvbnow,bttvb8 V9 Q1 b  d; H1 }5 V, s
tycn3320 發表於 2014-10-21 10:37 PM
公仔箱論壇: ~5 |- x% r+ ?5 g1 f
tvboxnow.com8 N+ ~: ]1 a& t, C
好驚喜有馬明份呀! 未睇第二集.. 不過睇你平時啲comments同我差唔多.. 我諗畧知一二.. 第一集巳經笑到我咳唔停喇.. 爸爸又叫我唔好睇喇.. 點算.. 咁難清架!
( e9 Z& n& r: J7 m4 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2964564
  w& _1 O, R, ~  b- z/ i吳沚默演烏笄,又係其中一位編劇。公仔箱論壇- O5 R. A7 L# z# X  }; h, n
leekwoklam 發表於 2014-10-21 02:17 PM
4 p5 Q1 c8 x3 \1 @) L0 E
5 ~& K. ?6 e5 A佢個妝好搞笑.. 但要睇下佢演技喇!
) L) i' V! M- }1 t8 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2964565
+ ~) q( g9 @# n3 u, [嘉囉琪個「小報告」都係大茄,靠邊站嘅啫。tvboxnow.com5 L  p2 v. T5 i) j  Y+ S" R
leekwoklam 發表於 2014-10-21 02:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 ?8 B# ]' f& P4 h$ j; g9 N
6 Z7 b) v( y  |0 I( o. `7 N3 o+ {
唔係呀.. 嘉琪第一集都好多戲份吖....其實佢都係適合做喜劇
本帖最後由 大文細佬 於 2014-10-22 12:53 AM 編輯 tvboxnow.com8 f" P: s+ W# C
7 m  R  Q$ Q# b
公仔箱論壇8 e" S# Y7 o2 }4 P
+ _- X  _; Q( `: d7 ?7 u
LamLam,其實睇咗第一集己經可以分析,上套老表你乜嘢我無咩點睇過,唔知王祖藍做成點,但口啤同評價略有所聞,係唔錯。
! b- x! ?/ L* U7 T- ^+ B2 x公仔箱論壇tvboxnow.com* @6 I, ~2 a7 |/ Z" q$ q
今次尤田,呢個敗家仔性格的確幾搞嘢,由王祖藍做出嚟真係好掂,真正的富二代亦未必明白點解做富二 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 v% l% {' ^" }* _. T5 H  h& _9 [
金田Sam 發表於 2014-10-21 03:33 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ]6 }& y* ^6 ~0 z, I

9 N' X/ L! n, K; n/ F  y( {7 P祖藍係演藝學院一級榮譽畢業架...演藝學院出身啲人一向都有水準.. 更何況係一級榮譽畢業畢業生!... 福祿壽中最有才華係佢!

評分次數

• timmaxsing

* Z1 K0 @' P5 X! ?$ k0 s
$ C; ]* {9 ^, R  @0 \7 Htvboxnow.com睇啦! 睇啦! 網民批評成日在tbb劇集出現果5句HEA對白, 老林在戲中戲講完, 轉頭野仔又在戲中訪問環節中再講多次, 串連晒平時被批評果d hea 對白, 真係拍晒手掌!! ...; G0 |! Q4 x# v3 d
tycn3320 發表於 2014-10-22 12:59 AM
6 Y  Q; P* g# i4 q1 {8 T公仔箱論壇
# m$ Z" t5 d# R9 k5 M( z! M第二集我覺得最好笑係好有佔中feel.. 朋友深思下喇!
, x9 [+ J6 p" z" J3 f, r

; \6 L& h3 r0 c$ d4 Z* @% E其實繼聰 喺舊女友嘉琪面前show胸肌呢一幕,知道二人以前關係啲觀眾,都幾會心微笑嘅。
2 \: {! r# Q8 H4 a2 L7 y/ K$ xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2965215tvb now,tvbnow,bttvb8 E, h) E( i4 f: F; {
2965216tvb now,tvbnow,bttvb5 x0 o0 @* C' T5 a% n0 Y
leekwoklam 發表於 2014-10-22 12:33 PM
- Y2 ?" A( ^3 H5 O  D" S/ ^6 x* P
* j& G7 V& }0 z) T6 rtvb now,tvbnow,bttvb你唔講真係唔知佢地係ex... 嘉琪好啲喇.. 起碼無咁人造吖.. 全天然嘛
公仔箱論壇, B/ E" S9 B. T: D- o7 q( ]
2965997* Y0 F! I& q" J( r& t
張繼聰 同梁嘉琪啲嘢陳年往事Lu(演藝學院年代),聽講係男方見異思移,又話有人介入,唔知邊句真?公仔箱論壇: j! a4 L" c' v+ F/ O% l
不過感情嘅嘢好難講邊個啱講邊個錯.....& p: q6 }$ K; G
leekwoklam 發表於 2014-10-23 02:46 PM
tvboxnow.com* ]( u* ?) F- e; e7 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) k. B$ m% V) Y# P" M0 K
有人介入定見異思遷都好.. 對嘉琪嚟講係好事.. 唔洗浪費咗時間响一個mr. wrong度... 3 T' j$ P# q) p  P4 A5 a

. \, Z9 ]- x( q7 K. s; F  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。介入嗰個有病鍾意同人爭..見異思遷嗰個少一個唔少.. 至於最後呢一pair响咁嘅情況下一齊.. 希望佢地唔會因為呢種性格最後不歡而散喇.. 同時希望經歷可以令呢一pair珍惜對方喇... tvboxnow.com$ F3 O* ?4 g- p3 D

% s8 D2 C4 [, E2 w- m3 d希望嘉琪快啲可以揾到mr. right!

評分次數

• timmaxsing

講番你organic個topic吖... 我全家嘅食物可以organic都會買organic 架.. 加埋最好買野生嘅海鮮類.. 咁就perfect organic喇... 身體健康 至於其他生活上.... 林在野講嗰啲細節就真要學下喇
自第1輯《老表》以來, 睇左幾套張繼聰有份演的劇集, 佢演幾個角色都好入型入格, 無論做奸人, 做喜劇, 做出來D表情, 面容, 動作, 都真係做到個角色需要既野  tvb now,tvbnow,bttvb1 D; d6 e$ I  r, v5 \% V! D
《巨輪》裡姜勇的古惑仔角色& \0 i4 N* k8 f4 s' s( n
《食為奴》裡的八王爺 ...公仔箱論壇5 X3 i8 w/ j7 H& b
tycn3320 發表於 2014-10-24 11:29 PM
( f: [5 s& C- q$ p, u+ y+ R; ~# c
tvboxnow.com0 j% G& U$ @  G+ a6 m
你講幾乎全部同意... 但個人觀感呢套老表, 你好Hea好似有少少over咗.. 過多show 肌... 希望之後唔會太多喇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 _* h& y* m3 e* Z# Z; S7 _% x
1 T7 ^! E3 b# {) `
繼聰Over咗呀?
- j6 `- K8 y( Z5 j公仔箱論壇我仲以為女仕會幾欣賞添?
7 D3 H' Y9 G3 p論次數,阿Mario啲露點鏡頭又係幾多嘅。" s& A/ m8 }- Y& r# s) s

7 ]( K& p) l1 a* Z% k2967627
5 h/ r/ l" \% L' F( J8 i2 R2 nleekwoklam 發表於 2014-10-25 12:10 PM
/ v: R& ]/ E! g/ f  P6 ^# s" u6 E0 D
" v/ h" m2 Z$ P0 I, N# Z+ r我諗啲上咗年紀嘅女仕會鍾意啲掛.. 我就覺好核突
將男演員或女演扮刻意扮醜,正正係周星馳手法,; q/ d2 S( E! e: t6 n
星爺拍的第三部電影開始,己將戲中人醜化,越整越醜,公仔箱論壇5 X! v( P3 U' `  D' a8 M, I
仲特登搵人地缺憾放大,那個技安扮有鬚根的女人,
% O- y/ Y) n8 @, y  Q8 y  B谷德昭次次都係敵人,田雞總係笨到無人有,阮鯨單...
; M% ^, b; F/ G, {- U9 s6 ]- Etvb now,tvbnow,bttvb連請了洪金寶也想 ...
& [2 f6 e$ }6 Y金田Sam 發表於 2014-10-26 12:23 PM
0 Q2 L  Z! W+ u& W( d) {1 x公仔箱論壇" G  A: K, s5 e# M6 W2 [+ t
萬二蚊一向都唔係靚架喇.. 只可以講順眼.. 所以對於我呢啲觀眾嚟講.. 佢呢個造型無乜特別.. 唔係太醜.. 因為佢本身唔靚