返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關tvboxnow.com- o0 q* V! u% |! m4 m8 I% ]
一見TVB出品先知唔關事
3 c9 \2 g; @: `) o- o0 Y! r公仔箱論壇睇左幾集都幾好
+ h* E) X' e0 ybgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
. ?9 c! B+ }1 o; k5 `& W4 N& A+ j
& L: }2 N2 @& v! g. l
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
  n  W4 b0 z# {# J# L$ B* PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
5 J( h* x4 u7 C' W- Q
+ F; d, V/ F2 q9 C$ |4 Atvb now,tvbnow,bttvb高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒) z4 e2 h( U) L9 o
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果% g3 @/ K4 h. S- M) |% y4 x: m* B

" v' s; M5 Q" A( ^+ n" @tvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色
. F" R8 y% V' o  A+ `, e公仔箱論壇三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 _. l+ j" Q  {7 b4 W
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
' K. X; e3 W$ ?4 t/ s: Q, j8 Y公仔箱論壇
4 \" q- ?. o- z( }% K* C" t好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
- }/ P8 J$ d$ z5 Wtvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
" ^) p" q. z% k5 `) N/ Y2 J/ Z/ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
8 h, A8 s9 ?9 r; K/ o* h: Ptvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
* M" l. t3 x$ Y$ [tvboxnow.com
2 Y+ A# o3 `; b% C5 z' L! \tvboxnow.com係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
# ~+ W; G0 r7 A1 O# ~4 Y公仔箱論壇! S! G; n0 l2 M* l3 n4 h% j
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集公仔箱論壇" \3 z1 ^& }/ N) x5 g# G7 K/ c+ t
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
* W. m% c( R$ J9 o( q% y+ n" zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ^* q9 M7 q0 T
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
公仔箱論壇9 n3 z1 {7 k6 _" J( _
公仔箱論壇) P) j( t' n+ N6 E5 [7 V8 P2 k2 ]
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ~4 B$ o) `. q) J0 T
- h6 Y: g7 \0 b# ^% ^公仔箱論壇我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...  J) a: y3 y8 O6 O
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
* G4 j+ A0 b( N& a7 d6 e我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...公仔箱論壇+ W, o5 I% A$ F% ?, C8 r$ m9 |
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
7 u, E1 W5 {- y$ _- y$ ^6 mtvb now,tvbnow,bttvb
7 _# Q4 Q6 \- Xtvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
4 g  c. Z1 x) ?- M' [9 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- M$ [4 w) O/ i! p; O
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
: Z( {; `6 |: O2 I0 ekobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
) M! h0 h' X. O0 ~2 G9 K4 z4 G. OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
0 a2 Y' s0 f; ?/ v7 Q9 L公仔箱論壇
# s, {$ w4 U/ ^' W3 Etvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集tvb now,tvbnow,bttvb5 G  a. o; W) C. C
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 3 ~& R" N8 q7 }( d( E1 x% t7 L: a  z3 u# E
tvboxnow.com& J8 D' \  M1 s% z' ?( j
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 i) P  u+ P. c

$ D! e7 z( F" F' L五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
8 K. f0 h+ J3 r4 N6 S9 I公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
! _/ c4 R- c8 \6 D3 H/ Ktvboxnow.com公仔箱論壇/ v0 w! k; i4 a' E
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ S: F& Q! c- i2 S9 L0 p+ i" D( }# J

7 w7 l  R, P7 Mtvboxnow.com20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇5 C3 @  u$ L7 w3 ?, j- {% U: X
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
( x$ f7 e" Q5 i! O- `  G公仔箱論壇tvboxnow.com! K0 Q2 y9 V% q% ~8 ]) S/ {3 Y
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
9 E( r0 C3 X  k' F公仔箱論壇公仔箱論壇- D0 l1 B2 n" m, j. t; U
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
# l9 n" T+ r6 r  d- @1 S公仔箱論壇) R7 z( v* p2 b8 c4 u/ n3 P4 V
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
# u- d5 q0 N+ ~1 X/ f6 a* hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, P, i. h+ o' H
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
' x) ?  g$ U0 }8 O$ M/ P* G& W/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ b* w; \9 }# a3 stvboxnow.com其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...公仔箱論壇% [  j2 P  N6 L- P2 o( H

9 u  |: w2 e- P' otvboxnow.com《再戰明天 ...
% s* W' T" ]- h* ?( x; K5 F" i$ @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
& j+ G- r6 ]0 f# S2 R% d

0 f/ e  ]5 {8 ]4 W! z" ~5 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添