返回列表 回復 發帖
, U) j8 P: y: L9 P' a& h: qtvboxnow.com哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。tvboxnow.com$ t& N3 `! Z; v0 R/ Q* V: A+ P8 w
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
tvboxnow.com8 r9 e: a* k+ m

. i0 a4 e$ T) A) d. p% ^/ p% dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸0 `2 s3 n1 }" |5 y2 ^8 }1 q! p: w& B
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
# p6 q4 |% ~1 s4 p  P2 _
* x6 ~, ^  A3 {/ V- `* O9 A9 B/ n樣搞笑多啲
9 l9 k  r/ X/ v! x
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
  X- ], K3 i$ F6 Btvboxnow.com2934808
( I9 [- s; R/ ^% C/ i8 L相反前者民初背境已經有少少趕客.......
5 s* \0 F# d3 S. e$ @1 P! btvboxnow.com但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
* B, e5 o' r1 d( q8 _# a公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
+ X# q* s# G4 S9 n  [% ^  x/ W4 C

% A6 Z: i1 A/ Q  ~安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
- T/ I1 \3 q) d: z公仔箱論壇笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。4 y+ x2 F, B6 E8 e* e8 H8 d8 c" C
2935571tvboxnow.com' d: O6 D& W- [" ^& f$ o# A
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
+ n- ^4 g/ y* i( @9 [. y9 ?# otvboxnow.comtvboxnow.com6 `. {3 i/ w$ i+ w7 q; Z( d: j/ t; Q
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
4 G4 X( U. k; @( h, ?) @tvboxnow.com歡喜哥是第五個臥底 0 ?/ t. x7 b/ C. C$ n
所以隻眼開隻眼閉
, v8 m( q) T, l' G! i0 s* V1 J公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 u+ T/ _* y# W8 m0 F) k
5 @8 n( k; B/ m; ?4 t8 j: I
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
7 f9 D+ x, s; C2 B; m  I4 \真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?$ E# O! ^& m3 ?8 v$ X5 v# f
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........公仔箱論壇7 H1 W, E! Z8 U) L# T. c
leekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
$ l8 d& K6 f4 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 I, g, H6 j/ {: T7 T/ \如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
9 b8 g! {3 r6 \' Q: ^公仔箱論壇
: f& q5 A" Q9 `# K  u# X  G今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...公仔箱論壇8 Y+ Z" f# Q% U$ l
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
tvboxnow.com0 l& C# y. j2 E2 {) Y
tvb now,tvbnow,bttvb1 \. l6 S; B6 i' o2 a, |
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:/ \/ j1 j2 l- w8 q6 D

: O* p% }8 F- k  c歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
; o$ F! B7 @2 _2 y+ ]tvb now,tvbnow,bttvb
* j4 i+ `/ R' ?; w5 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. 公仔箱論壇  a5 o2 I: X0 o, w! E! E) e
公仔箱論壇0 o  [$ }3 C+ p5 g, h  I7 m
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,tvb now,tvbnow,bttvb- O# L# E+ T0 C" r4 Z. v# {$ W
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈4 A, R- x7 o0 |% I
leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
tvboxnow.com0 y& j/ ?- |) @9 g. M1 n2 F* H1 q
7 a2 O9 M) ?( v+ M
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
3 Z( _8 b9 [6 ?5 }4 X公仔箱論壇我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
2 Y0 r9 w" P* ^8 d4 O) M
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。 tvboxnow.com" r- c0 ?9 e+ \3 T+ i& t2 p
leekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ f0 N, ~2 C7 U7 ^' @
tvb now,tvbnow,bttvb5 F) l9 q, m& A3 R
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
公仔箱論壇) I# Q6 l; _1 W* r
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
) X/ [9 e+ h2 d2939673
2 H: _- a$ s% F$ R' D) rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
公仔箱論壇/ P& M$ s0 s  |8 E4 k1 [5 I- X" ]# D: e

! f: ]: @9 o, ?9 o( y個公仔係咪火雲邪神嚟架?
! U( H1 k  `' OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2939660
  f5 M9 Q, u  Q5 j% E7 |
" [) E$ C1 n; M& N# YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。6 P9 N, U# G3 j% B$ Z
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...
$ p% Q& i4 m& F# B" t3 ^% sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
" U  w' B1 |& N$ N- D% _0 ttvboxnow.com$ u& Y0 q& Y/ F8 e6 @0 |. ^
叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg
: O2 \/ u! t7 {4 {+ F3 l
! o- W3 L4 H" X  _, N江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
9 W3 ?& F  C  C3 |7 D, V& j0 z1 K$ \tvb now,tvbnow,bttvb
0 u; l+ g+ W+ S) v' O7 R4 V: jtvboxnow.com笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
- g$ F4 x  E, mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
8 ]7 Z+ c9 Q& f

d% j- \$ I8 W6 v* B江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
+ ~& w" j* G. i: B0 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V! i: L$ C3 M% h  D" U  X5 _
tvb now,tvbnow,bttvb! |6 T% ]$ x. _5 z5 ~% n2 V
2941976) u: ^/ v/ J. w% p3 I/ N/ [, y" C7 b
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...
, u) a* }6 \; GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
, g% Y3 V+ n$ v; f/ y: C0 Btvboxnow.com9 D. Q% a6 a) I- X* p. j) N5 G
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添公仔箱論壇! o9 N- ?1 c; j8 |' u1 d
講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing