返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
6 E3 Q% m/ w6 j; DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一見TVB出品先知唔關事
& D  ~0 ]/ F" @* _% Z4 S公仔箱論壇睇左幾集都幾好' c  T* B6 C: o# G$ x2 V
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
! j7 p( S' U- |: T公仔箱論壇8 t) X4 |6 R) H
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
2 q+ P/ q$ r' P* F2 l2 t  v- qtvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
9 K  m% C) P) m# J1 h# t7 w
1 l$ ]6 c- t" [# E公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
0 n, {/ i6 R- S! ~% v如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
/ N1 `* a* f$ q$ f5 ~4 ~tvb now,tvbnow,bttvb& j/ @" Q; e3 V
當然, 此劇演員也發揮出色
' f# }4 J/ e4 M: ]tvboxnow.com三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
; D8 \# j4 f, A2 c4 Ztycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
$ w' A9 e+ G2 X3 p
8 e9 G: l( n$ h" n; P. g8 }* P好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
- m0 T5 J4 z6 a  pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪公仔箱論壇  q$ N9 N3 p0 F4 w' `+ i
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvboxnow.com& l: [; t; `' u7 }) T* L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' _: X: M" V5 \5 c

' q* h4 M! n8 Rtvb now,tvbnow,bttvb係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!公仔箱論壇4 B; s0 b1 V! P& ?

- b( O, M0 R4 }: W5 o+ ]tvb now,tvbnow,bttvbtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
. G0 ?8 h2 k2 m/ f. a4 S  p$ btvboxnow.comKobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
) Z  D/ M; l) z/ R- L% y他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...: k) X+ ?! J" D# m+ C9 m- z+ M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
9 h- J4 ]1 E" ?
8 H4 B7 z( |. I2 G9 ftvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...1 X$ [( l. {  S* u3 l8 p4 S1 i
3 l" x7 r  T; K0 R0 m+ L3 T% |6 n  ntvb now,tvbnow,bttvb我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
, G4 q3 o$ u/ h2 M/ {4 L( H+ s! c公仔箱論壇我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
2 a$ n8 r: c0 c( x# s+ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Y$ h( y- `4 ~
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
6 j; i1 ~5 C1 U, h

/ l' a* m; H. \( C! q( m1 dtvb now,tvbnow,bttvb嘩.. 你揾到佢咁多資料
tvboxnow.com8 ?5 G& `, R7 }

5 v4 v+ K2 U" @' Q5 _, ~' t. L$ Ytvboxnow.com我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
( l$ x+ ], o5 g- b7 G+ e, e; XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...tvb now,tvbnow,bttvb) @3 d3 L' f# M  C+ O8 t2 l
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
& s/ s. R7 J  u8 w% N) _. ^  \, ]

' y( X& v6 f7 [7 Ctvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
0 n, {$ K! ]1 h- Etvboxnow.com歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
- X; R: y5 l7 P' |. O1 t4 N/ Btvboxnow.com6 y4 F" }1 `1 Y& [, K/ |& o( ~
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... tvb now,tvbnow,bttvb* j9 C4 H; w* r3 D6 {5 V- r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ~  S- {% ~0 c1 C
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
( X: N1 j4 u( D5 Q! WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. O9 j! r2 k8 N/ I' S
tvboxnow.com+ \) Y1 I5 g/ a+ S# H
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇' f8 o; a  K* Y% ]

% B4 f0 R, Q1 X9 h6 q3 Ptvboxnow.com20集後不知所謂!!! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 s& J$ |' \+ n# {0 R
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% c% S' F% S# I! r" I: d, P

) ?! {1 I8 t7 G1 a( ~差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# E9 i3 x9 k: R( L  j5 k
tvb now,tvbnow,bttvb9 Y9 l7 K7 t) ?5 R# U5 l# O
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。8 y! e3 t0 Z, c9 c7 z+ }! f2 i
tvboxnow.com& n/ y+ o9 p1 Z0 Q2 n8 C* K
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。公仔箱論壇( b! K" O  C7 i* o/ T

1 L) L3 \0 m( q( ?/ |3 y% itvb now,tvbnow,bttvb有你哋各位,回帖區先有咁多話題。公仔箱論壇5 ]( k1 I8 [/ n

* l! b6 m3 I" H+ }8 q4 n2 t, Ptvb now,tvbnow,bttvb其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 v+ e; z4 Y" S; Y( D1 s* e
公仔箱論壇+ _3 ~  S6 M/ R: u) c  D7 i
《再戰明天 ...
* }2 D8 K; g& S% {tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
! ?* p3 g: H; U, Btvboxnow.com
" V# |' S. Q& j* dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添