返回列表 回復 發帖
1 i$ A9 E( M0 {9 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。恭喜細佬估中最後兩位UC。
! L# ~6 n0 q+ A7 R7 U, m9 M公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-27 11:56 AM
& M2 |. H1 M# C: YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A6 f: a- {. i) n9 n9 X
我估錯咗呀...
小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,我估有3個會去賣咸鴨旦。
. G) V9 C2 m- Q) V+ E/ L" y1 C1 P3 o
Kobe, 羡晴 & 木蝨
0 i2 H7 S) I* n; n4 q# x( Dtvb now,tvbnow,bttvb  G5 c8 e! g4 j
編劇鍾意多人去街市
: }3 i; {" _* v5 G2 \! q' A* Ntvboxnow.com入CU嘅人唔多但鬧CY嘅人就巧多tvb now,tvbnow,bttvb: i. `# V' r& Y# k7 ]9 Q4 }
mnb1123 發表於 2014-9-27 09:57 AM
# f3 D; Q# i8 R" y: WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 @/ ?4 _' a* ~, _" e. \8 ~2 A- M. dtvboxnow.com今日星期日睇番香港星期日嘅新聞巧驚呀.. 香港人响weekend佔中.. 照理對星期日假日嘅經濟應該無乜影響架!... 點解啲香港高官指令警察出動到催淚彈咁變態架.. 佢地佔中極其量只會令到啲車入唔到啫.. 洗唔洗咁激呀.. 你話working days佔中放催淚彈就比較合理囉... 真係唔知點解中央咁驚香港人全民普選.. 佢地應該睇到啲民主國家嘅投票選舉到最終咪只係得一兩個政黨玩晒.. 可能中國人根深柢固嘅性格有關. 乜都禁止.. 又打又鬧!
7 O2 S- i. L4 t  V) y. s今次嘅失控有D係警瘋手段太强硬所至 ,阿爺落聖旨要689清場,佢一定要聽話。如果發生喺強國一早出坦克開窗啦
; ?1 H; R8 g0 F9 etvb now,tvbnow,bttvb寶島睇緊阿爺點做,今日香江明日寶島,他朝君體也相同 ...tvboxnow.com/ q% T8 {% F- j" u' f
mnb1123 發表於 2014-9-29 12:22 PM
1 c/ F& u3 D# d/ J1 L0 {4 ~8 T; t
7 V, g6 m8 [0 ~; j+ ^9 }0 u  I1 O公仔箱論壇依家唯一希望中央能夠抱住順利統一中國為大前題, 比民主自由香港!  因為台灣真係以香港借鏡架!
$ R% ^8 W5 o: R1 q1 U9 i公仔箱論壇好混亂,我都驚去賣咸鴨旦.....tvboxnow.com8 B& p7 N" [" [$ c% }, e
leekwoklam 發表於 2014-9-29 12:53 PM
2 j/ g3 o8 h( w, i公仔箱論壇
9 U' o2 j( N5 c$ M  [* Llamlam你係教協架?? 有無罷課呀?? 你無份示威應該唔會咁易賣咸鴨旦嘅
yan跳舞呢part悶到飛起擺明比啲佬睇架喇.. 想佢地流鼻血囉... 我聽咗兩分鐘走開咗添呀... 套劇開始好屎...
; S$ M9 E. W7 l! ]: @) }! g1 I+ f公仔箱論壇哈哈,我唔係前線老師啦,我係會員,都成日幫襯「鵝頸橋」間教協買嘢,你都幾熟路嗰喎...
4 r) c' c7 v' }( `. p- ?公仔箱論壇我冇罷課亦都唔主張...tvboxnow.com* s9 \  R% H9 {% l! A
嗰區啲交通改晒,我驚行行吓蕩失路...
( d7 e/ L) P$ z6 N6 |頭先經過鵝頸橋街市,真係突然想食咸旦送白粥.... ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: N! Q) x* n4 N3 h( T, z
leekwoklam 發表於 2014-9-30 02:47 PM
9 P8 s% b% S1 J7 H$ t& V( D
$ U5 e) m# a; l2 m- g5 h$ c7 Ptvboxnow.com咁又係罷課唔係咁好.. 影響學生嘅學業.. 未來主人翁嘛! ... 其實我就覺得集體絶食可能仲會work啲... 國際一定會有回響... 就算無暴力振壓.. 民主國家都會一面倒幫爭取民主真普選嘅香港人!
( H1 P6 W" |) S9 z' }& Q/ X我是男觀眾但看後沒感覺
* f9 m, K5 {. ~# a6 C' w1 r0 Utvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:35 PM
# P! f1 d$ z8 V  m, t8 I公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb! x- x3 l: r# j) c% C1 ?( i
你同lamlam都睇後無感覺.... 真係咁差??
- [" u4 I% l/ qtvb now,tvbnow,bttvb可能陳敏之眼神電不到我...  又可能陳敏之胸部太小
" Y& b: w: \; q  TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-10-3 03:18 AM
3 a7 o" o# G3 _5 I' \- v; G! i) Btvb now,tvbnow,bttvb
4 W1 a' r$ L# r' h胸部太小 要幾大先至合心意呀
tvb now,tvbnow,bttvb* |5 @1 f6 L$ u& Y. o. |/ B  H
其實係我個人問題啫,不過唔好誤會,我唔係對female冇反應,我都係正常男性一名。tvboxnow.com# x+ }1 _4 ]  G6 D
不過我覺得睇Kobe跳脫衣舞仲開心好笑咁啫.......
& }. W2 H* y/ T7 u/ G4 u9 t* aleekwoklam 發表於 2014-10-3 04:41 PM
% c+ Y# A$ H4 X# k& s; A公仔箱論壇
; [; \. X2 g; H  c- i0 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係咁話.. 笑下都好嘛
: Q! \4 P) N2 o# M

) n' X' O+ d' R! I' g6 d$ Jtbb又一次拍出個爛結局的劇集,比我想像中更爛,各個角色作用就如我推算相若,tvb now,tvbnow,bttvb$ y5 J3 g: T4 f# N# ?" o
卓sir,爆seed釘姐不會死,兩姐妹也不會,七個選擇中扣除五個,就只剩兩個,3 l+ \' \2 @1 s5 @% U
要死原因之前分析過,死的作用是為放[催淚彈],但成效有 ...
6 Q; g5 G; h; o7 q1 Dtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-3 11:11 PM
tvboxnow.com( I+ B: o6 x3 M# _+ u. d
tvb now,tvbnow,bttvb9 G: Q: G9 n8 r! Y+ _6 V
卓sir出動佔中有乜用?? 又鎮壓?? 我睇番共產國家前俄羅斯... 佢地之所以改變到成為民主國家, 完全因為佢地共產黨最後一個主席願意比人民民主自由... 香港人如果想要生活响民主自由嘅地方, 得兩種方法可以得到.. 一係直接揾到方法可以令到依家又或以後任何黨主席自願比人民有民主自由, 一係就選擇移民(台灣都唔好喎, 因為中共意向統一)..  只有呢兩個方法可以生活响民主自由嘅社會..
) }/ W, k2 ]3 {6 Gtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇  N* ^( L" a# T& R/ W
相反如果香港人認為自己有朝一日被新聞封鎖, 無晒民主自由國家可以做嘅事, 例如集會自由, 選舉自由, 言論自由, 所有事被人蒙騙, 生活响一個地球版圖好大嘅國家裡面十幾億人口嘅其中幾百萬隻井底之蛙. 只要有得食有得住就滿足... 好樂意接受袋住先, 由中央挑選啲山埃你都要袋住食住先,一係一批蘿底橙,你都要好開心咁去袋住先走去選舉, 恭喜你地, 你地絕對可以生活响呢種社會!
哈哈,最初以為死剩卓凱一個,當然唔係真啦。
$ x2 [+ ^6 `+ o  q公仔箱論壇
" S% K" X6 `3 q" ]# VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。木蝨去得轟烈,而Kobe靜雞雞厘埋死,即係有2人賣咸鴨旦啦,Master271, Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 請收獎。 ...tvboxnow.com8 l9 V. V- h- i  U! m/ S/ k+ o
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:11 AM
! L4 G5 c/ g. t. l
/ y0 E* h3 T" z& W我無獎.. 其實我估有幾多人瓜係依據tvb嘅作風嚟估架... 一定會起碼有一pair有一個人死, 我就估有兩pairs, 一pair我估kobe, 因為編劇已經交代過佢個腦有cancer, 主角呢pair我估tvb會比個happy ending呢pair, 所以唔會瓜, 至於卓sir呢pair, 我就估為咗成就佢大計, 佢會失去katie<---但我失敗咗.  至於木蝨就唔洗講喇.. 幾乎個個都估佢有份.
順帶一提, 啱啱睇完最後兩集, 都好多地方要插, 但我相信編劇一定無諗過歡喜哥個角色會有咁大回響, 所以到最後加插佢係UC嘅伏線, 釣下我地癮都好嘛..初初我無諗住睇ending架.. 但見到news話有歡喜哥呢段, 我先至睇... 結果要等到尾尾先至有得睇.. 好過無
& V" X7 f5 B1 p. @9 i+ N# k5 V5 w/ ~, o2 d& J
冇獎都唔要緊。
* d; L* w0 p' ]# r' Q- ]  a! v) ~tvboxnow.com哈哈,不愧為TVB粉絲,其實你分析得都好有道理吖,係咪?
4 k/ b  z0 S: \5 g7 Q& v, UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-8 04:05 PM
# l1 P; v5 ?" E: b2 s" \0 y/ |tvb now,tvbnow,bttvb
! C! i8 j8 R6 I  P8 S2 M呢套劇易估呀.. 但新嗰套"再"你出啲題目好難估.. 兩次都只識估一個.. 但都估錯
係呀.. 我想繼續講呀.. 因為成日都唔記得講比你地聽.. 我覺得行者首歌超正呀.. 由其側田唱得勁好! 歌詞帶到呢套劇嘅主題! 應記一功!