返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關* A5 s4 j: }4 Q5 J! p4 k- d5 M& s: R% M
一見TVB出品先知唔關事
4 [" P# y. ?# c7 K8 _1 X睇左幾集都幾好
$ f6 y8 r. }. WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 T' u* T9 w( ^0 O1 w
tvb now,tvbnow,bttvb* `6 ^$ \6 C) p
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? 4 X/ i0 O5 O1 v. J6 O8 }8 w& a7 J' T
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
' k4 I4 s4 B5 F公仔箱論壇
1 b' q/ X+ p2 E% Rtvboxnow.com高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
7 s/ G- W4 ?' ^# ~( x+ y. a6 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
  ?) c) Z: z# z( H6 `公仔箱論壇
/ {/ \, P2 P4 F& E  M/ M8 b: m- J  ~tvboxnow.com當然, 此劇演員也發揮出色
9 _* ^! {$ }: k2 Q公仔箱論壇三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
2 E$ v' B7 b  O9 C9 ^tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. X9 m5 V7 ~0 {3 I, V$ d$ R% C

" i! B" X; n8 z公仔箱論壇好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
2 @" \3 P0 v) U7 h4 D8 k( g* C  JKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
7 O( R1 `: n8 h( V& A公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
  n2 Y: ?3 |! H) l. t8 y8 x8 e! x公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
tvboxnow.com+ p' T( E, q- t/ O* B1 U

* u1 F3 H$ `! K& Y  K公仔箱論壇係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
' |# o" ?9 h' C6 {9 @公仔箱論壇公仔箱論壇% i3 \3 m  `+ u. f  T
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集tvboxnow.com- t7 T! O! K! p; p" B9 H0 ]: L: U
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
' D; s4 x0 b. ?+ \# `% {: }$ E他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...tvboxnow.com! r2 S: Z) M$ m) ?$ t1 u
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 n. W. z8 G% S0 i& }: x6 K

; [5 v3 l( U* X+ q" Y5 c+ {' P6 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...tvb now,tvbnow,bttvb8 R- S% |3 ~3 Y: {# c! C! M5 ]
2945865- U7 \& o! I; x& w  C6 w
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Q6 i- h, v2 d
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
! }! `9 L0 ]5 y/ e! E5 R公仔箱論壇我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...tvb now,tvbnow,bttvb8 ^, `( o9 A0 `4 Z2 s
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
  \9 F. ^6 V% T, b" `# s
公仔箱論壇' S2 y. o8 D$ u5 T9 P2 y
嘩.. 你揾到佢咁多資料
9 o1 |3 D3 N( i! o4 j$ wtvb now,tvbnow,bttvb" ?! l  G9 a0 d3 w7 ?5 d, i
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾公仔箱論壇) t* S& o/ y8 _. E$ b! M' }# v
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...tvb now,tvbnow,bttvb% v8 z  I7 a  _2 l7 N+ w
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" w7 S  P) L2 b4 r' |6 K

4 C: z; y6 X; R; g第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
& Y0 ~) L/ O  f9 y! G# L歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 0 r# i. {( f- X" w
tvb now,tvbnow,bttvb/ S8 G8 C+ v/ w$ h6 @- k9 U" z
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
; g* B2 X) o  cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; t( q# P# x) h0 d" R$ K2 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
; x3 |# s' Z! F) R公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
% G. [; ?0 ^( {7 @# Y: cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! }( p! h5 j1 ]9 e5 x
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
7 j- E( u7 C. S1 f3 I4 B公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 }6 x* `* [! t, J. o# @" T
20集後不知所謂!!!
3 j$ {, M  `# G4 @) r$ ktvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
! r  O4 R; D/ [# ~; x3 R( Etvb now,tvbnow,bttvb+ @4 r6 d5 B& y6 N# \
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
. `: n  p) X/ V! V" K+ f# n
" q/ M- |8 |* c* z: N" @
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。tvb now,tvbnow,bttvb' I" i7 K; g% ^4 u
6 a" f* T: w# v* G& x8 {% m! @
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
$ s4 U5 e2 k* M7 U5 e. I
* j% G% T7 f: ~/ Z有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
! G5 j0 z+ T0 n
/ e: t6 c' _  _/ j公仔箱論壇其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' w2 S* f$ }: R: m0 m4 S5 V$ @( k' E

% n. \+ w  r! a9 Z1 _' `tvboxnow.com《再戰明天 ...tvboxnow.com- ~, l' L  Z) p6 i: T
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
0 |1 a, A; Z. O" W1 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb4 o4 z" J8 P6 S+ d& U5 P/ n
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添