返回列表 回復 發帖
! r1 h: f' j* r( j& Q5 z9 G
tvboxnow.com. H; x- t: }' E, V! [6 r7 t; |, [
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..tvb now,tvbnow,bttvb2 q* e' F4 `2 y* U/ o
講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...
# T* w0 K$ l6 q9 F+ ~9 Z  R大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
- `0 ?& h0 x+ o% ~6 J我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........; [. r( h( @# y4 ~- u" K) ^1 T! Z
唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O% g$ q: o( |9 t: J* @. h0 O

* t) R; a3 D! k2 H7 R3 b5 u' S咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
1 [' N- c2 I1 o5 F/ T. ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
6 [2 A/ A' P6 M4 x  u2 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。
; `' t4 N/ k: w" h& [我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶
% b3 G$ {/ ?& |- d  l$ `. |$ P# `) ltvboxnow.comhajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
* F0 N) S6 J8 F% I  X% i( M4 o4 ^其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...
. B5 D3 M% N; e- i1 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: s" S) m6 A* f( p- Y* T5 x9 ]0 R
細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
0 l: j3 M4 W6 [8 Xtvb now,tvbnow,bttvb你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒
7 W0 m* T% Z) Q5 X( I# p8 Gtvb now,tvbnow,bttvb
公仔箱論壇+ @( a4 F/ `, j
呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: S+ t0 q7 S! g
hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
, n5 g& S1 V2 r; L( v
多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
tvb now,tvbnow,bttvb! c# b7 U- M$ E/ d
% x7 Y2 ~& [4 l, e/ L" [* y
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!...
6 [4 Y: o1 a+ {" D  N" C5 Y! R/ W2 S公仔箱論壇但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...8 p5 M$ y& t! Q  ^  F- |0 g
大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
% A3 Y9 e6 ~- G$ l( ~, `3 n
哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死... ) {4 p$ _2 K, x, e$ X5 ?
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" k2 W5 n3 H" `
哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。
4 O' o+ Q, V/ z8 |* T5 Otvboxnow.com TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) s7 c0 V5 R1 ~  H; Y2 e, T
無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?# c% d, C; m  T- o! X1 w  ]( v: |

' Y  \0 o( c9 }" y5 X2 w6 Jtvb now,tvbnow,bttvb唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......
4 O" J1 O* l; K* w- u6 B
' W4 c7 X" D/ _0 N
潘志文都好似好耐無做香港劇集
# a( L! I! W6 |% wtvb now,tvbnow,bttvbkkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* K3 l+ S3 X% J" l
係呀,好耐冇見「潘翁」啦。
5 y* ^+ b: C+ U, k+ h0 N! C% ]/ ?tvboxnow.com& b2 J5 ~, H) ]4 ~2 k! W: [* i
《大地恩情之古都驚雷》飾容亨; r+ Z3 `8 k0 ?7 {3 |6 Q
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
" G9 `& Y7 J9 U1 d3 O1 O, t4 Y公仔箱論壇rosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
/ O3 G: C$ z  H1 ?' r
tvb now,tvbnow,bttvb! o. b0 _' u# ?- l7 u4 |. r
同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧
) T; H/ i: ^! a' K清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
tvboxnow.com, A, K7 \: `, {. O5 a  ~7 W* b
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。tvboxnow.com: f! I' m# J, e
1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 r2 F6 n- m. M9 ^  }- f
演技真係好好
$ ]$ ?" E) Z0 ^0 E/ v/ t! Jyimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
" a0 w2 f: R' a) Z3 y$ g2 g; ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) K; o' z) H8 V. |6 E
我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 03:30 PM 編輯 公仔箱論壇+ V# U2 m4 E6 X1 c  V
tvboxnow.com- E4 n( Z  W& N( @  o
熟女嘉欣4 o* \/ G8 d; l& u% N
joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
* U1 f9 u: |3 n1 q0 Q6 b8 G
哈哈......咁快就「熟咗」。公仔箱論壇2 o+ b2 j" \9 k: s! H% R7 K% s: o
不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- g1 X8 F5 B7 I" \, B6 h
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-20 03:51 PM 編輯 ( k  S7 h* s6 g" V- o. e" H3 i

9 o0 r6 T& X  p2 d; ^
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
; r! A( a+ h8 w& g6 m公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ c3 p6 i& U4 R+ j
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...tvboxnow.com% |; a; f; Z, i; ?) ?
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
- Q/ H/ ^6 Q6 S) ~$ O: sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔! 好詳細嘅人格分析啊。8 S5 u5 A5 }4 S, W
tvb now,tvbnow,bttvb8 s; k& p, }' U  }  p& U
其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
% r8 Z- A# l& c2 X5 P( Ltvb now,tvbnow,bttvb其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
& l: Z$ o( u$ j( F  f, O0 `, Y" d& F; j
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...tvb now,tvbnow,bttvb" E9 q) r1 _9 F$ o$ ~2 H1 b% K
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
) Z. N) v4 B7 `; x; }咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。
$ N8 i$ A/ c6 o  j1 mtvb now,tvbnow,bttvb的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
( j' y; e$ ~% g公仔箱論壇9 }1 ]6 {/ e; v
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!
+ D2 A: {" i  s( A" W3 _公仔箱論壇pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
$ R/ i. L% c3 q2 x' m$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。