返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-9 03:45 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 l( B. N7 y$ n

3 _/ z) q8 n$ N! @7 gtvboxnow.com0 s6 U/ _8 Z/ J. F7 n8 U3 j* _5 A

7 P6 ]1 m1 h6 j; w: @
( I8 R7 q/ W# {) m: M# {公仔箱論壇% W4 R+ ^: M8 A( u# A
粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvboxnow.com. k, V% o" C6 j! b; A7 T; F7 t, [& s

8 M4 E* A/ s8 _& Etvb now,tvbnow,bttvb梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎
# d- y" H; o/ _) f( D3 c7 j公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
+ q8 e6 V# m/ @. H5 @3 W/ B" o咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
6 M% w" x# ]. q, U9 E' u( p
1 {9 i- G) B/ s* Rhi J神,,,,tvboxnow.com1 F! g; [7 E) j) S
成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,tvboxnow.com' W: p3 F# I; w. l7 e
而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,/ B, |! d" v$ y1 b- f
歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,6 O5 A* r3 i: Q
驚觀 ...
; s3 @' _1 k! `金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" f( ]0 r, \) m, K7 ^: _0 ?0 K% j

- s4 m2 D- S7 B8 Z0 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味# \* m8 X4 ^+ U+ I" b
conho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
+ H, m+ m7 S) I0 o- |
子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。tvboxnow.com; }" b1 k, k% T5 N7 K7 E7 A$ D9 d
遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Z" ], _2 ]# d) F' o
60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
  t* ?3 T4 C5 o  K3 s; |& V8 H公仔箱論壇
) t" w8 F: S+ @. k" }2 ?: X9 Z公仔箱論壇翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F5 q$ _% }; p* s
% a% g, ~( j5 e  U% n* G7 [7 a7 l! y) x4 o

) u) F5 ~/ w9 f) x) \, w公仔箱論壇
9 i6 [0 B3 C% D2 F  Htvboxnow.com
- \* ?1 K+ M7 d0 e+ X; K& {公仔箱論壇考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意," ^' d( c$ O+ Q9 z
我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,. t# M7 x$ U1 C. l9 z5 \4 B
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  I8 l( v% X5 |& `2 H" c
哈.... ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 I& q. z+ ~! I8 f  r& u
金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
" p) g) A2 Q, I& H2 K2 S; w, b" Y
. `4 y/ F; V- J+ K% w公仔箱論壇哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
- G9 R1 G; n! e6 U* E- {4 Xtvb now,tvbnow,bttvb
4 [+ _/ v) j4 `' L5 X3 r$ i嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。
1 e! e6 x* `. X! }, T' @tvboxnow.com
+ s. L) \: v8 X  b好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 q6 a/ u$ L! v
金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
: f3 a. Q: h5 {" l  f' x0 }9 E

- {* ^- H" e# i* P, itvb now,tvbnow,bttvb多謝Sam兄。
3 M. ?# E( Z" k4 \0 _' E% ~tvboxnow.com你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
  X0 ?9 Z4 h+ Q# B0 w3 F
: A- i5 {9 F) h- ]
8 f+ i4 j- T6 h! ?0 ]8 ]' E公仔箱論壇
0 R4 {- J5 y' N. Ktvb now,tvbnow,bttvb朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
8 ~$ m! S+ C/ X- k+ N9 |& i) c講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
* |( ?% }2 G5 m0 |  I/ l8 J公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
* v* l, P7 l. R& L. B* C# L+ G8 m$ q! Ytvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Q# W$ S: j6 |8 x
0 i9 Q; U+ a$ ?
係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 h8 t/ p3 L& u, B5 i
7 |# L4 |& I8 {# \! d
朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
% s; w; G; C3 P( i1 L* y講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
& g$ n" A: i" j! S公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
7 j8 Z* g9 i& _5 Y3 e9 T! {" B# i$ }# o$ B9 V0 e
tvboxnow.com# w' u; d" F) r1 f7 e+ x
另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# a- W8 S$ y  ^! n! r. m0 ]6 w) m
朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- b& \4 R1 a8 {* d$ b. i
金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
公仔箱論壇6 T- d* Q) l9 V! X
  {+ A* Z4 Q7 h2 N! J
石破天欣呢個「朶」幾正吖。

; p' x, m) l0 n9 htvb now,tvbnow,bttvb
7 g2 q3 [- \- Ztvb now,tvbnow,bttvb睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

l) G# z2 V  m& q4 o# c) x; ]tvboxnow.com最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
/ p  m; k0 ]( c1 e) Q- ~tvboxnow.com4 v# w4 C2 s. ?9 p( |+ l
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗... tvb now,tvbnow,bttvb- V- M  G4 B: J4 I. P2 R

6 T: ]- Z/ x# \. Xtvboxnow.com講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...
( y4 q( L3 \5 I* V7 D大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
  i$ g; t9 G9 q+ ^8 H( e- b! Mtvb now,tvbnow,bttvb
4 g5 l: O$ y$ \3 q6 Y喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
tvb now,tvbnow,bttvb% o& j( \" y) `- E6 M
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順tvb now,tvbnow,bttvb: g) H" i/ y7 i9 S, P* J
mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
! r% X( ^: T8 R5 }; a# J
8 Z9 F5 L) T6 @5 u0 \$ [8 A2 m公仔箱論壇而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
& N1 n# h0 B; l9 S: D5 A5 J/ Ptvb now,tvbnow,bttvb
3 P" \% Q: u9 x  l: q8 |/ [9 ^最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚/ \+ F3 P7 {3 q+ b
大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
5 W0 N- ]; A: p# F  W公仔箱論壇雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....
! r; r3 R3 j7 B