返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽公仔箱論壇! I5 z$ f0 _  ~! P
Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( R# O1 \$ j! r/ N  C
係哩,我都話佢明抄架啦。
. _' L9 f% G. t+ q$ _! ?; Q" I公仔箱論壇
' N0 P7 `( @# e+ ^& L) _嘩.. 你揾到佢咁多資料
' \4 z6 V( _- d$ V大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
0 c0 b4 S1 I7 g8 R( ], v用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. c# y# E# L/ G) z. @, _. s
tvboxnow.com2 M. x. M; S5 p4 P
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 `6 Q% h& o/ i' i4 A
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
tvboxnow.com# ]& o% P0 n% f; G, o
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
# ~! z& ~# f# m4 F. Z0 d( }公仔箱論壇可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...
8 e3 [: {  {5 h" p/ S8 NPedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
0 A8 b; k& t5 |( Z7 M2 R
編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
+ E7 E. [0 O( h# L
4 v2 J; T4 c( u: w公仔箱論壇可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
+ }) `! v! i1 Q' \4 M0 p) Q9 P9 u  i大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
  r2 e! n9 I6 c* f5 @3 R" Y其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集tvb now,tvbnow,bttvb3 ^2 U0 ^: }/ R6 T
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 公仔箱論壇4 O8 w' [0 Z4 x. f: r5 d- z0 d

1 m+ z5 E1 t, k6 G/ @$ W爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... 6 k4 A* n; W' F; x1 ]5 G' ]4 _3 O
公仔箱論壇2 I, H! l6 ]7 r( V# Q$ O3 O
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...  L1 h) `$ }% S, b3 H
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
( e- Z( D/ W1 X* A  _: t" f% ]
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
  j- n$ z2 B, R  v
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
  O  z" @9 K2 j: L  I' E. I5 G  ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 v# s3 _/ y* g
20集後不知所謂!!! 2 _7 N8 M( a( E  F
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvboxnow.com3 h; \& K% n& n4 G" ]0 |
我開始想放棄睇本劇大結局啦。% ^* s& U4 J/ c$ D' [+ W( N- g
以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
) H. x. z! O& v公仔箱論壇% F' L  t7 }8 q; ?9 z
差勁! 太多野要插..
  O1 ]6 Y! s' f0 c" V! ~  Q/ J* O公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
" A- o4 H$ m* `) {) T5 {8 N% V你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
5 v" }4 J6 z, \1 i5 G) e7 \" i* ?, K1 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
9 M* C- O5 v6 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* X1 H7 {% u3 Atvboxnow.com本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。2 ]6 Z% T4 U0 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* U" x% m; p/ Q& @4 ?5 j! N0 |) v1 }
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。" q" F# f# Y- C" b+ r0 Z& Q

3 N# }2 b  I0 _0 ~- N1 s有你哋各位,回帖區先有咁多話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ a: b! H, ^5 z% n( c' l/ a

" V# p9 I$ W- _9 n% Y其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
* z9 j- b- M7 v: o; C4 stvboxnow.com
  O7 V+ {" ^" Z4 M9 p% c) y3 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
3 o. R$ [7 ^6 w& \! ?" j+ @  W9 d  o最尾歡喜哥??
1 k+ z! a: O8 @, S公仔箱論壇stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
9 ^3 j. S" `+ \4 ~; s2 h4 A做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
$ z% ~% J, e. d; `  Wtvboxnow.com
+ l; R2 Q; x% {# z8 @* c6 p1 Etvb now,tvbnow,bttvb
; ]* m% I7 T6 x* oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(我無抄帖)
0 ~+ w/ i' A+ k4 P1 lluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
tvboxnow.com% y. J6 U- l4 p4 Q4 |! @( v) D' G
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
/ x& ?1 K$ \/ Vtvboxnow.comtvboxnow.com- r3 A3 T0 I( J% t) L  j. E
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添1 R: w6 S# U+ |+ e5 V  P
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& r- H" {/ I# _8 [- a. }# y
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
: W+ G- X) W5 b" R. [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 T, H/ d" c: N; r0 F0 a; l6 F
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...( s; g  c/ c" B+ K
感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...0 P: t5 x; S1 j7 d$ q, Q4 G$ a. s4 n
金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
& r* y( n& d* t6 g# n1 o" V9 Vtvboxnow.com再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。