返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
0 t4 Q! D2 V6 t1 M9 L9 H' f, S2 d
係呀,監獄劇向來都好睇嘅。tvboxnow.com: M- K9 b/ ?) D& T- R
噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?
9 A( K: ?  W$ C6 l6 d/ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2951020
8 Z6 J( I. e2 W& v6 Etvb now,tvbnow,bttvb2951021
, d- l& Y( d& d' I3 `( Vtvb now,tvbnow,bttvb2951022 ...
3 M& k( t8 j) {( p2 Y" fleekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
公仔箱論壇# R) H6 n. w' a5 i/ P( i* b1 q/ V: e
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,
8 p! j- p( ]6 C" Z3 c超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!
; ]6 n% t* G9 N' U. T' ]; [% ptvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ u9 J- C3 _* T7 `6 X
仲有心穎BB阿大佬
' {* V( m6 Z- w/ V' Z公仔箱論壇2954355  T6 O2 e) A+ i7 l
咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。2 l/ c3 Z6 F$ L. |
leekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
: S% t$ d7 {0 Z- S) c7 u, g
係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰4 [) l5 f' M# x$ r: A5 y' b9 ?
8 {" f& b+ v2 A, A6 ?0 m
14/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]7 K/ z4 N+ ~3 Q
啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。
: l' p. g$ p- o% }8 d( q. Ktvboxnow.com
& D* a  q6 I) U6 a/ r# O呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ E  f; ^- }  l2 G) P# v
leekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
tvboxnow.com+ t7 ~) K; u  z$ s  R( ^- H# ~8 c2 d
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 ...
' Y* N; Y& W! l+ E6 ?& f; y8 i1 o" itvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ W( n2 v$ d5 E) p3 N
金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
! W9 \! P5 g4 c. T0 [

f$ U6 g( R: i" I9 B& E; ctvboxnow.com話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑tvboxnow.com* d9 ]' _' [! S6 m* N# ~8 @- y
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
tvboxnow.com; s$ M5 H: r3 {0 ?
BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
" T9 f8 Z0 Y' {; Z+ _+ b: R$ r公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ D$ X* @- t  ?: i
唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。tvboxnow.com, g: v' K3 ]- B7 o0 K
29617687 S) s) ^; O! w  K7 z( y- x
leekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
& j& ]2 D7 Z; mtvb now,tvbnow,bttvb肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

1 @, _2 P, _2 A! W! w% F
  d* ]  `9 g4 h2 }我都好鍾意佢地四個女仔
( ^: O( ?$ c$ D7 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
tvb now,tvbnow,bttvb* K( w- m$ B) q9 g2 {  b. ^! o
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
本帖最後由 mnb1123 於 2014-10-22 01:44 PM 編輯 ( h; c  i& w: }9 I1 Z: k
$ h' y( I6 L& v1 K% E7 S/ T; g
公仔箱論壇) s* u  V$ l2 x
tvb now,tvbnow,bttvb, W5 f. g! u8 W2 R; V) W* k
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀tvb now,tvbnow,bttvb9 Y  S3 t+ E& ?5 K4 p) e9 B" x/ f; q
大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
: E: w$ l+ g9 W- p6 v' Q
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫tvboxnow.com# J0 y8 u% E, p4 m. b5 Q
tvb now,tvbnow,bttvb: [3 R& D) |, I/ f0 O! m( j

' Z7 ?1 ~% e" q, G4 `  }( d公仔箱論壇咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒