返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
" o- c2 W/ A4 Z- Stvboxnow.com
& @( |/ A* k8 x% A, @tvboxnow.com如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.0 T. u; M  v; T$ m0 x
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 Q- [# H+ a: X5 z
7 ~' H+ q7 n7 H4 Z6 l4 Z, c3 c
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!/ n3 d+ v5 d4 ~5 j9 t
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDtvboxnow.com; s. z) d8 F7 U$ K2 g
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 D4 @- Y: D0 U0 f6 t
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! L& Z2 r2 n) n# `

; U2 A% G% v! s; Z7 _1 s1 v+ M哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
$ ]# k" @1 e2 _7 _8 W/ v6 F
tvb now,tvbnow,bttvb& B8 e* w' R+ o1 |% d3 n! }
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............" F3 A* [# _, }6 e1 ^, T

O* w; y. @' S6 z; @& Q2 ktvboxnow.com
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
1 g; b6 V. h2 T
tvboxnow.com- M$ \/ i/ y  a% |& i( L
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。) n3 h: `3 |! X2 c& o
tvb now,tvbnow,bttvb/ [6 D: T$ ~- m/ s' h+ T6 o
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............公仔箱論壇2 n  J; P. ^1 o; \# ^3 {9 l8 O& {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( j/ D8 E3 x% ~6 }- F- V9 m3 I( C
5 Z# `/ u2 e8 ?
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. g! `3 z6 ^5 _2 k% c
tvboxnow.com0 ~  ]: G$ P. P& W9 ]1 f
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25
/ h3 z4 e$ ^4 T: d9 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 h0 Q8 T1 e( L. @5 {: l4 l
女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
& @' N* u& `% a% V6 F* Utvboxnow.comluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
9 D" E- p& p. z公仔箱論壇公仔箱論壇! x$ g4 \7 h3 n/ q3 L
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
公仔箱論壇0 H6 ?) v2 z& _  a6 H6 I5 W

5 F9 i/ K% g; z  @! X【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
% o# k% h- ^+ U6 \7 l& ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
2 x3 v5 F7 t& N2 L6 E TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 n8 p2 Q9 {5 @& {7 d, f: ^
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?tvb now,tvbnow,bttvb" J$ ]! a9 M  h  _& d+ j: \% z
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!tvboxnow.com! u( y; i9 H; V1 _

9 \& ?# u3 K) C( p6 Jtvboxnow.com$ \& h- g: F& E6 g8 n8 U
但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
+ H! I$ F# P7 d8 ]7 y$ n  w後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDtvboxnow.com( r: @3 n7 O' ^0 M/ H! ?( _
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
( E) S$ u1 t0 ?/ G% emolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvboxnow.com0 P' r# l$ s& [8 g8 P
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...tvb now,tvbnow,bttvb! F2 w1 C% j5 Y$ h( [4 \5 x
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
公仔箱論壇8 o* t, d5 }; y

- Q4 Z) M" o2 [; D4 m0 X公仔箱論壇如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。