返回列表 回復 發帖

上網識了女仔

我岩岩係網識左個女仔, msn傾左一段時間, 我就謄粗粗約佢出黎, 我直頭約佢去睇演唱會, 點知佢又應承, 前幾日就真係出黎食飯同睇concert, 最後我仲送到佢屋企樓下tim...
唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢?
話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢?
大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 又我唔想第一次見就好冇禮貌咁...大家俾d意見呀!!!
thank you!

評分次數

• ~嘉~

help help help!!!
人呢人呢??? 去晒邊???
人地 d post 就咁多人回, 我就冇人理???
謝謝分享!!!
use your instinct
5# man7030

廢話
幫你移去多人d ge地方la..
✔ ✘吊詭..
我岩岩係網識左個女仔, msn傾左一段時間, 我就謄粗粗約佢出黎, 我直頭約佢去睇演唱會, 點知佢又應承, 前幾日就真係出黎食飯同睇concert, 最後我仲送到佢屋企樓下tim...
唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個 ...
pyp 發表於 2010-9-26 04:11 AM

唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢?
sorry, 我唔係女仔

話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢?
好大機會

大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 又我唔想第一次見就好冇禮貌咁...大家俾d意見呀!!!
唔係見過啦o羊~~ 重第一次 送埋人番屋企 有冇上去借toilet or 飲杯coffee

抄番黎+, only for your information
初次約會的主角應是男方,女方比較含蓄些。男方應主動提些問題引起談興。雙方要避免長時間的冷場。約會時的話題,最好是使氣氛能愉快的話題,談話的內容要求通俗廣泛,提問要短,要使對方樂於回答,也能回答。可以談工作學習,興趣愛好,生活瑣事,不要使對方茫然不知而感到難堪,更不要問一些使對方難於啟齒的問題。如遇對方緘默無反應,應該迅速換個話題。男女雙方都可有意識地作些自我介紹,包括自己家庭成員與個人愛好,特長等,但切忌自我吹噓。切莫讓它在初次約會時煞風景。髒話更不能講,否則,將被看成是對對方的不尊重,不文明,不禮貌。

約會時一定要保持開心,快樂的情緒和心境,因為約會不是上課,無須說教更不必對人格有所感召,所以話題一定要輕鬆。

如果她喜歡大發議論,你也不要打斷她的議論。不妨光做個忠實的聽眾。同時你自己也不要說一些學術性的話題。

約會時,話題最好是取村於周圍經常發生的事物,
譬如說電視節目,報紙社會版等方面的話題,
或是有關音樂,
運用自己身邊可愛的寵物像貓,狗,熱帶魚,鴿子,小鳥一類,因為談些輕鬆有趣的話題,更可拉近你倆陌生的距離。
最後最緊要帶夠錢 & 個心, 真心,個心~~ 話時話唔知我地有冇相目弟目弟

Good Luck ~~

以上純屬吹水~~ 與本論壇&本人無關
I春有百花秋有月JN夏有涼風冬有雪U
第一次果女仔睇完演唱會仲俾你送佢返屋企,機會已經有一半喇
你如果對佢有意思就要加把勁咯。。。。加油~~十卜you
不是因為寂寞才想你    只是因為想你才寂寞
唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個 ...
pyp 發表於 2010-9-26 05:11 PM
鍾意就上啦.........
幫你移去多人d ge地方la..
~嘉~ 發表於 2010-9-29 10:10 PM
移一移就即时有人回应
11# cck_my
e庶乜專家都有嘛

1#pyp

http://www.tvboxnow.com/thread-873693-1-1.html
✔ ✘吊詭..
11# cck_my
e庶乜專家都有嘛

1#pyp

http://www.tvboxnow.com/thread-873693-1-1.html
~嘉~ 發表於 2010-9-29 11:16 PM
仙家仲多 呢度就有一个

1# pyp
入正题先:

唔知咁會代表咩呢?    代表你有机会

如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢? 肯定有好感

話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢? 当然大機會

大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 随心所欲,大家舒服就好

有缘千里能相遇,珍惜眼前人,加油!
嗯嗯,系

又應承,應該冇問題

無意見
人呢人呢??? 去晒邊???
人地 d post 就咁多人回, 我就冇人理???
以家有咁多replies出来講下嘢啦,有没约第二次呀?