返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
- s) W7 F7 a9 `5 b' q$ Z+ w
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
6 H# p9 G4 b8 k2 b) f8 N近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
$ J- A2 j9 f6 k2 u1 R2 p
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam 公仔箱論壇- ?+ a2 h( n. a" Z: q! z7 o
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
( o7 ~& a" j- d  F9 P/ hspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& X( b. C1 G5 @
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。tvb now,tvbnow,bttvb% e" i6 j5 B% Y/ L

: Y. v) a5 U& [7 O# stvb now,tvbnow,bttvb講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
1 T+ {4 F) x3 u# rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* s6 }6 y8 H+ ?8 v6 E* \7 ]" u細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。公仔箱論壇- L, Q4 ^, G1 K$ \7 G% b. @7 E
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
2 j! p4 z- u0 [講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 J6 s  U1 `6 a/ g
好有以前d "故鄉" 味
9 K5 S: a  h4 I! T( a) L2 J% V. s7 t2 L7 j( X9 c
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...tvboxnow.com* P3 Q, e& G" b4 s5 b
公仔箱論壇2 g$ E4 |: [6 R( `; e1 p
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.0 A& L" Q8 z. d0 C+ N
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
# e; _3 a$ x2 [8 |" X
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
% l$ O1 \' e- C+ w5 n6 C9 \, K; bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇( ~  c6 W$ I1 x$ U3 }. P. O
" h* {' Z& S! ]; R$ J  }
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?$ d& R9 Z' L0 m" [
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
- j7 |) D2 N) T4 n8 Y4 W, i啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
1 i3 s3 Z5 z7 h5 `9 K$ w( {& ~公仔箱論壇luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
tvb now,tvbnow,bttvb$ }2 a) e, b) A! [# v& e
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb, I+ q4 q( n9 {' j5 O
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
: @6 ~  P; e  ?! @* ]8 o# ?. t% [leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
4 e! x% V- `0 ]! b; d, T$ Htvb now,tvbnow,bttvb我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
4 _" U3 m5 \" w: q/ s+ Z公仔箱論壇# @# ^- \: b: R, r4 ~
; d, a+ P. c0 \! K公仔箱論壇我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ a; i% k2 f9 a9 p. a6 p4 e
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
公仔箱論壇3 G3 O7 J( `) U9 Q* _4 G
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb; x8 v* b; B# b3 q8 [( q- X
tvboxnow.com3 H$ Y6 I+ V& w4 u% i
報載___________________________________________________________________________________________________
3 ?+ G$ R' h) Q6 e; o7 F; O出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」公仔箱論壇2 G9 n) q- N. S0 g. E

$ G8 B: t& s$ F/ ]$ H" E7 p& n. T公仔箱論壇
_____________________________________________________________________________________________________________
4 w5 k/ S: u7 D+ Z' t1 N# \馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 公仔箱論壇. p8 m9 u' j. X# A. r3 w

9 [9 R7 Y7 Y! h. b, Q* Y" C1 jtvb now,tvbnow,bttvb
+ a7 C6 v4 F2 H7 i
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
# f* _# ~& C) R1 K* \6 y. y6 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvboxnow.com' I3 ~/ w/ I5 ]  q" m
報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇* O6 S" A5 [5 m6 A
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% N+ W- U2 Y; y( J' j4 T3 Q" c
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
- p$ o4 I; i* |; R1 L4 Q1 H有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲6 z5 Y. Q/ k) i% h
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
  G/ Z* a  y# C: w+ W
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvboxnow.com) w& E- c- r2 c  T
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...tvboxnow.com4 T2 _$ r* z9 m. ^, f1 O5 f( g
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
! ~0 o( E6 g( ^4 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 s& k- p2 j! b) U9 s+ `* M! ?/ S係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。! u8 N7 V, b) m! z1 S; S