返回列表 回復 發帖
" b1 R* a0 ?( B) h5 q3 h) U; ntvb now,tvbnow,bttvbtvboxnow.com9 p8 n/ K, N  v2 ]7 P! B
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...tvboxnow.com3 F$ ^" f+ x6 M" e0 d
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
9 @# R6 T& e6 r- Ctvboxnow.com使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
2 {2 ~6 e3 f) v& ]1 D2 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' H: [# O2 ?  O% M
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...公仔箱論壇, Y$ e  g$ \1 i1 `+ F# J
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
8 S; |# @9 d. W* c7 @% C公仔箱論壇《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
2 I5 k: X( k2 {1 Htvb now,tvbnow,bttvb
% @$ O' H0 x; d6 vtvb now,tvbnow,bttvb相反前者民初背境已經有少少趕客.......公仔箱論壇" ^! h. g3 C7 W3 w& m
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
, U; Y  K: Q: ]+ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( }4 d; M" A& i( }% [5 d9 Rtvb now,tvbnow,bttvbtbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,, M# j3 c. H% |/ H; W! y. W9 N
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
) X# h: z( U4 }* z! D公仔箱論壇
& d1 a3 u7 L& m# c; m7 utvb now,tvbnow,bttvb使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。
: H6 B. D6 Z" @) ^, [5 H0 Ltvboxnow.com開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,9 N! V# h/ z) ]  [
...公仔箱論壇: D+ e6 c- t0 O9 \; J
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
1 d3 U5 f# ~+ P: n5 h' G- R8 o' pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
. |; ?1 r( t5 X3 n% u- R公仔箱論壇johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
" R. Y2 U. c4 f公仔箱論壇
; O% o, Y( q7 H5 u* a; \/ R# R: GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。樣搞笑多啲
3 C, G; S" q% r0 k! K; ctvb now,tvbnow,bttvb《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
  P  y7 S1 G/ G0 @5 Y, m公仔箱論壇2934808
- A% Z  @0 g: a/ U( p% u9 h相反前者民初背境已經有少少趕客.......tvboxnow.com! p# d* E( f$ ^2 a9 ?% Z
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...0 x$ W9 Y( u- x4 x
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
: m, N0 T  S$ ?/ j2 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇$ Q1 K" O8 L& K- S
安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?公仔箱論壇3 w* s9 x( A; k2 n6 {

# X! C  A1 O% P" {& U( HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??
' F1 O" Y7 D) B- y" H公仔箱論壇
6 h# q( q, r4 T7 ktvb now,tvbnow,bttvb哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸tvb now,tvbnow,bttvb% M. E  S: |. o+ Y$ @+ o
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
& B5 u! B+ t" V5 ?
笑面虎...
5 L) U$ E, G% b. ^7 B. N- }" l1 ~/ f. }對手被吃了也不知
第13集最後一幕
" }5 ~. o: P5 i: htvboxnow.com陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
0 l1 p: Z" l8 C4 V7 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
# a% I1 o: G( {3 t歡喜哥是第五個臥底
: D& s) M) B- q) }1 C& b; n1 h所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. - O* F2 L' X0 p" w2 k' r

7 D/ i1 a# y7 E; r' Y公仔箱論壇安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
# t9 y& @* L( [+ x% ~0 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R! g0 L; v: {, V- }; ]6 c
其實他是鐘SIR
5 K" Q& A2 z/ B$ Ntvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
tvboxnow.com  L& q& _% \5 [/ {8 d

; ]* H  k4 v9 f  t細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
# D+ H2 V% }4 K
# ?; T! Q! |/ @$ ?; B; g) Wtvb now,tvbnow,bttvb我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
# V& T, P- R+ L  I  j
; S5 j$ ^. Z6 ~1 S公仔箱論壇但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件