返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!tvboxnow.com5 {5 F# O+ i$ \! k9 d' j$ h- _
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvboxnow.com  j6 r) `  H$ U* a
0 A1 h6 {& m& |2 J+ b* K# |7 \
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb, A; B" ~# Z. i  Q# D; |  }
公仔箱論壇$ t' r0 U" L% l/ r0 ~! W9 l
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
6 Z% Z# {, c  \, j「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利tvb now,tvbnow,bttvb0 M1 i* W7 [9 M% F' D$ X. X
公仔箱論壇( N8 ?" @" I8 E5 D) x9 s
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvboxnow.com8 f/ g% o9 v# M$ Z  y% `' @
: ]8 B6 u* E9 N1 V
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)% X6 f. H" e+ e! J. n# m

! |7 {. b7 n/ ~; X: ]公仔箱論壇今晚恰巧8點幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ^: k: O0 g( B) A  Z) |$ V
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% `1 L, R+ `* G0 ?# F! }

; N/ [) R4 {) B$ ^睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
公仔箱論壇/ S/ `* T3 i; E* R. `4 m$ `  R& ]
tvboxnow.com: j6 p4 ?: o2 P, L
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
# H5 I7 _" E5 s$ h# L. j5 xtvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
( L1 [+ L% j: @' T. Fmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
& H$ {) Z6 ]+ g4 v

R" U" `7 W( K9 ?* S$ j+ e係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
9 D7 r1 H  b; \9 v( t  Itvboxnow.com
! I" O# Z% o# T& A# k+ Wtvboxnow.com睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...tvboxnow.com3 n; O" D$ `+ `; h/ R+ n
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
% v4 e  e' R; y+ xtvboxnow.com" E6 J; q- I3 z# n- E: \# K
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
; ?* \% i) s. Q5 N* z9 B0 k5 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
! f' A  g1 Y' c+ v. [; v
: n4 W3 ~- L+ z8 r1 b5 c6 w/ ]tvboxnow.com呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvboxnow.com* s( s- C. g" _+ y

3 R7 g; L: M7 K3 w0 ]+ Y* X; y5 p2 r8 {今晚恰巧8點幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' K, e$ \: n* Z" w3 j3 f* p
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
0 C. Q" A3 [0 q+ h' b
tvb now,tvbnow,bttvb! S+ }/ {( P' N3 r# [6 K5 B
- l, |9 U. G! s' q
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
4 z  B  \9 Z- H9 z  H同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ 公仔箱論壇. G  J' G2 e) s7 m
第二集就慢慢開始可以適應啦~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ?0 Y! K* T* _
期待今晚呢一集~ tvboxnow.com: E$ X8 Z* _4 n
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
1 I5 F6 x' d/ j8 z$ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! b9 |8 V; i2 V3 |2 n2 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 tvboxnow.com, e. Z/ |" f& }. Y$ B, V

* O3 [! ?) i! R7 y, v) h公仔箱論壇第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
2 P4 H& }- r+ ^% I+ k公仔箱論壇 公仔箱論壇% X: W7 b1 |& Z2 ]! ^( A
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: M7 u* o$ s& ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" n/ K* P8 W( S% C, G
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!tvb now,tvbnow,bttvb9 ?" n, l& J6 d# N" V% c
公仔箱論壇1 V: w* O# M; \* u  t2 |
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...tvboxnow.com3 H4 P0 j' @7 b" e' g; ]
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 I+ p1 S5 U+ C9 O7 `7 J
tvb now,tvbnow,bttvb1 R, G1 L" J5 y) b9 X( b9 A* r
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
- v! T& `. z0 X* h
公仔箱論壇) I0 v2 A1 o* }
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇' }0 V$ @2 N4 m9 @1 M! F
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,' d% b2 i) j. D3 G1 P7 l2 a/ [
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
" D1 [6 y& v) ?6 o& J- bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
+ Y& }3 R$ ]. B4 F佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
8 B: l* g* G3 b7 h  n! [; J" ~8 r公仔箱論壇
, }* v) D5 E0 L% \' c
* r! s$ U4 R" p' z  Y( Utvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. y' c7 ]) t: l+ |. p- M0 m
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
) V0 @2 y' ~& q, K5 Q$ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對!tvboxnow.com# A* I* ~* g5 \
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。5 w7 y! U! }- G
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
6 r5 N7 Q3 V" {$ f0 h- U" ]0 ~! |
除左關禮傑做得好好之外,4 j( _( R. M9 i4 n& o! s2 `
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ?4 }, L7 [& n5 O0 l) H
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 a" E6 ]# P' |& J& U, Q- \1 G3 V
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
* g  _- S$ O' o0 Z2 ]% r& f, @" @ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  N% ^/ c7 \9 L4 H2 K
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇7 }. p+ j6 }/ R; D: B3 I- t: B( Q
tvboxnow.com8 A$ z7 p& Q0 W6 E8 @9 f
公仔箱論壇5 U; y' Z- n: L/ R- X! C, V! Z" Z
公仔箱論壇  R+ M( e: R( q- P
3 a4 M' ]! w! c; @9 a8 [/ C. P
* _- g9 D' S/ O/ s9 e
# ~! w0 \2 S' L+ d2 `/ _, G嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
8 c6 l: V, _+ }% R2 Etvb now,tvbnow,bttvb
$ T# u8 s) A4 t& L& h+ J0 S2 v4 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, K; ?9 q8 M) A% M' L
27131454 m+ S" m, E8 _& _# T/ x% a
# s" H" d) I: `0 }
tvboxnow.com5 i8 K5 [! |, t" p4 X& P
...
% K, n# g' u8 q4 ~9 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
5 R) |' l% r9 }  A都係講事實o者~~
1 l. P+ j1 y' ]$ {; a1 m我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.公仔箱論壇5 W4 ^  _& o% C6 _! e6 n7 e

& P5 o5 t5 I$ ~, y) Y# n0 m  Ztvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
! _; c( L* y/ l. \# N0 rtvb now,tvbnow,bttvb]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數