返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 tvboxnow.com* t' `$ x, k4 g5 B. F9 f8 s
tvboxnow.com# b  R+ j; S: c4 p

, r7 w$ F/ V" T( Y0 m- Z) ?+ rtvb now,tvbnow,bttvb
2 ]( T5 R# d! U% V  ~5 \貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
: q3 d* A: R. S6 Q. KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。) z$ n0 z6 P) @1 b0 }$ _+ ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A' C# F: I5 A( d, e! h
網民立碑
9 V, N3 ~: G& u5 X9 z' f( U公仔箱論壇
: c8 E! K+ _. }; |5 A4 j公仔箱論壇噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
0 n2 ]- {! |- F. k3 T& h( s" i- @, p; O4 x: W0 x. ]

& G( A$ A: }2 S! C- G+ u公仔箱論壇
0 j% J$ d! V. h. rtvb now,tvbnow,bttvb【羅樂林連環死亡實錄】
' _7 a0 S! y* V7 X* _. @tvboxnow.com《病死》
' s5 d5 x  }& e, u" \1 ^# D0 Q公仔箱論壇6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb3 K) K% \  B7 U- m# q0 H2 W: ^
角色:朱元璋! D  Z" l: A8 d2 r5 S5 n; L$ D
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 Y+ j1 L1 H- N
tvb now,tvbnow,bttvb2 U+ P. x4 k6 x  t- b: w
《遭打死》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: i: `" M( w9 h
6/4  21:30《女拳》 電視圖片TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 s+ _" B/ n' B. Q
角色:莫平TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. P$ c$ h, E  x! v1 e

8 E& ]$ I7 [7 u3 stvb now,tvbnow,bttvb
) ^2 S5 N4 `# A% N《失救而死》
) ^! E5 }1 E9 F5 Y# i! b$ X$ Ptvboxnow.com7/4  00:15《七號差館》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb& T$ s5 x% L4 e5 q* D
角色:孫全tvb now,tvbnow,bttvb( v/ p3 W9 @. {1 w

. P  o; ?& D8 ?( ?- S
  \, F( y1 ~3 T, L1 h9 Z& o& s- htvboxnow.com《嘔血死》
, O1 H& ?4 {2 Q& h7 q7 D公仔箱論壇7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
) a( f. d4 r4 I# h8 F. {3 n, VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:無相子
) P" V3 l4 u( f; ptvb now,tvbnow,bttvb% c% p. j+ }' ~0 O0 ?. U( y

$ ]2 S, \9 e! W" otvboxnow.com《病死》公仔箱論壇7 }& L! i+ R' ^* Q* e' D
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
: n( k. o" U, qtvboxnow.com角色:金華tvboxnow.com$ G% a) y5 c  I9 \

( {2 }9 }3 _4 e) N! q' g6 q& B公仔箱論壇4 f* f: C8 }4 `2 T
公仔箱論壇/ K- m3 x6 E' Y
TBB都搵返佢做專訪
/ v, \. T" w6 o) |1 j/ K- i公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 tvb now,tvbnow,bttvb0 w: ^2 k7 i: D- q. [
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fasttvb now,tvbnow,bttvb8 d" s: V8 k7 s2 [
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
5 f1 ?# a! B9 s4 m& ]$ z* }) W5 ktvboxnow.comHIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
0 \- t! x3 ^1 H7 I1 ^5 l! `- Z

: P/ F) m! r$ D公仔箱論壇2 M- D& X2 l- M, w
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
tvb now,tvbnow,bttvb  f# K$ v1 `+ e8 o8 G2 T- h
公仔箱論壇6 W4 I6 q6 [+ @* s0 I# j
% l( V; z. I) {& ]4 }0 f; y
**** 本內容被作者隱藏 ****
) V) ~* l$ u/ x# W( v9 w$ a& ctvb now,tvbnow,bttvbAnonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
' U  g8 U1 G# o, D* Stvboxnow.comHIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
$ O9 g. F2 j, q: s" n% L先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇tvb now,tvbnow,bttvb8 L9 ^' k* }( ~4 q7 R' Q8 X1 H; j. v
先捧紅平叔
" h  u. o4 l  U) }9 Z* z2 i" UAnonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
" s6 B: a7 A' n7 n( Y: NI like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~