返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!9 k/ `( t. q. C- h+ q8 j$ P! G" d- j! N
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
! }; _% U8 r% I$ \* \tvboxnow.comtvboxnow.com9 \& \% }  S# n
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb: U, D* m( v2 w
; o+ Q+ ~# p' n' v4 B6 S! f; y$ K
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
8 L' m: M1 i% t8 Z+ G7 w( r3 x「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
3 ]3 d2 d+ P. B+ p公仔箱論壇& ?, d5 H! ^1 ]1 h' q* F6 s
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
4 Z" C" T4 Y7 e1 Jtvb now,tvbnow,bttvb
: B  S. w, `$ n. A/ Q1 \; Q. ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
, n4 k1 m, s" H. fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* J) T4 v2 u- N2 N公仔箱論壇今晚恰巧8點幾 ...公仔箱論壇0 V& h9 A) v( u& s1 @
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
; G. ~7 [1 T/ ~tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb4 k& M5 m; G/ k  I
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
/ x# J# W  {9 D& o9 D4 T

; I* h. T5 s, K0 q0 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
- e* _. ~. T3 @8 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
( j( O9 a. I. F+ Dtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
1 Q9 Z4 Y2 k7 x( c% u2 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. k: j- h  D' E- F3 \
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
' ?3 @! F/ \8 F  _0 c% Wtvb now,tvbnow,bttvb
) U/ O0 _- f% F' K, \% m: Etvboxnow.com睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
1 y" T( b4 I& S# ]3 H) dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
0 `, }1 s& c% k* V- D0 b, b  |tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb' ~' e& V- t/ f8 _& Z" _; Q2 v
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
+ }6 Y$ y6 Y& s- I其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
; {4 K4 z2 T: l5 f; Y0 O5 l& S1 m公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 P) f5 w+ z0 _' m! f/ d
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)2 Y4 V0 g2 Y$ F

& A% v! b# f* s$ w: P4 z/ I9 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
4 y1 K4 k' S/ |; V2 }( ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇! ^" \+ x; c/ r2 n0 {# P# T: i
tvboxnow.com( w- B. x' N2 x  a8 l1 x& f& ^1 i

" l$ ^) I2 v) h  N$ C- z' X係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
$ i" S. X  ~) K. q7 m+ Q7 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
2 @2 {+ U7 l6 |公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~
8 t% f, x( p: e/ F# O3 U公仔箱論壇期待今晚呢一集~
- m& }8 J/ J0 [" E7 _+ Qtvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
$ ?0 B7 U, Q  D) a) p2 y$ s" ~tvb now,tvbnow,bttvb
$ R' a6 H0 E3 i* H- |# mzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
8 D& H, [% @, p4 z9 J( [5 Ctvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb0 A# n$ }1 J. _+ I$ g" U- e
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
& v: V& }, f$ @+ e% W 公仔箱論壇9 h% U- w+ R* J' `: i
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? . L& G$ I3 K# \& ^1 o

( x/ }) L" D: G, i3 B6 @& }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
  R0 I+ S* e' {4 h) tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 V- U' \$ Q1 ?! t' y公仔箱論壇雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
5 C+ o! ]6 I/ i9 q4 E公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
公仔箱論壇7 H+ K# I' @& |( ]

6 H4 Q) X1 p1 ^3 n8 Y公仔箱論壇係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......tvboxnow.com7 D# M* m/ k, L. z3 J) s! z
公仔箱論壇- M, W3 y) m$ q0 f
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
1 p! S" J+ k" J9 @; Ftvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& w3 ?1 v* A( _; m& U
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好公仔箱論壇& T) T$ M9 c% _+ C- T6 c
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
  G+ c6 G# J; H5 y; P. X4 M4 ]佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯   g9 h3 B$ u6 H3 [! K

. k/ n& x, J" I3 N7 W* P1 L! k& utvboxnow.com
公仔箱論壇) U; V4 E8 t# o
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
5 F" m2 Y7 s% D% Z7 R  ptvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
5 `6 a+ B* a! A- U" WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對!tvboxnow.com) z( ^$ f) B/ ]( P, w9 ]% U+ ]
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
; G' X0 |2 k. o另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

% s! k* r1 h' M: N8 @1 g; O公仔箱論壇
除左關禮傑做得好好之外,tvboxnow.com7 Y% A! @3 Z: t
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
. u: [4 c/ }! v0 s8 U2 E5 o, J5 \公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
& @9 D0 n' t* X2 W) o! u嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
: s' R# P# R$ ttvb now,tvbnow,bttvb
2 v6 W6 k& K: }8 \: O  ~tvboxnow.com呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
6 ~* d2 x7 E+ y; M' y公仔箱論壇
% e  ^: t. w: y  V  z+ ?公仔箱論壇 " |1 L7 ]& {5 q+ t

3 v) E, s/ f% Gtvb now,tvbnow,bttvb
$ u0 B! r9 o6 s, [% ]. z7 }  ?公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) @+ L$ p$ m8 q$ D* r
tvb now,tvbnow,bttvb# y; s) V9 ~) |) Z( g+ ?
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇' `2 j6 P) `0 X( Y) f. M, L
% k; m) ?5 O; c( c2 a+ Z( H
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
) d6 V0 g# K) @3 F$ v7 O2 Gtvboxnow.com2713145
- _; u; F9 q$ M# c2 ]0 P6 G公仔箱論壇
, M+ p  [& p: w2 B8 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* B1 P; @" c* x$ Rtvboxnow.com ...公仔箱論壇; v5 P8 K% u* O, P& h! {
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
  U) `6 C/ `  l& E6 e8 ~
都係講事實o者~~: r$ a4 j0 J- g3 g: c  s
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
1 o- h) E, L4 X" Htvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇- G  K8 r4 z. Q! k; Y1 H
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb) o& B6 n* M# e- a) _+ _/ O
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數