返回列表 回復 發帖
200应该唔会太难吧?tvb好似有成42万会员喔
200人,先0.05%未到……
搞多D有奖活动,估计人气自然就飙升了!
原帖由 crashersus 於 2007-11-29 08:26 PM 發表

我地既活动已经算很多啦....问题是参加的人不多....

杰少....不如你去调查看到底为什么会员们都不踊跃, 是不是奖品的问题, 除了TVB$, 动工?? 看会员们要什么????

还有...我有个建议....可不可以给我们曼联徽 ...
crashersus兄的建议唔错啊!
我觉得其实几个球迷会宜家都有一个问题
就係讨论气氛唔够热烈,好似除咗比赛日,基本上好少有超过5-6个会员响一张帖里面倾波经
导致呢个问题的其中一个原因个人觉得就係好少原创帖同讨论帖的存在
就以我地区为例,每日发的帖,其实好多都係新闻帖,我每日起身上门户网站基本上都睇过一次
除非係有讨论价值或者有D野不吐不快,否则我都係流览完就睇下张帖,然后就入嚟水帖报下到,去下场直播帖的蒲下头
我觉得论坛仲係应该鼓励原创,用原创去带动讨论,逐渐聚集人气。当然定期活动对于短期刺激人气的作用易係不可忽视的。
希望版主同整个足球区的管理层商讨下,到底我地呢几个板块应该向住乜野方向发展呢?定咗个方向后,再用活动去引导我地呢D波友去参与,发帖讨论问题。然后再方案实行的过程中,不断的修正、完善,从而壮大我地整个足球区,体育版块!

評分次數

• HIDE

• ljw1982

原帖由 wlt1110 於 2007-11-30 01:18 AM 發表

最好当然如果可以领到曼联徽章,
因为加分及加钱对一些老会员没什么大影响,但可帮助新会员!
纯属个人意见!!
勋章不如做成整个足球区的勋章啦
不过曼联区的会员有限,整个足球区的会员人数则是多很多了
加分、tvb吸引力对于新入会的会员来说还是挺吸引力
但就我本身而言,升到下一级还要几万功勋,几乎是这一辈子比较难实现的梦想了……
原帖由 ljw1982 於 2007-12-1 05:40 PM 發表
we all will consider this....
thanks for you all opinion ar...
版主辛苦啦!
希望早日制定好策略,令到足球板块人气越嚟越旺啦!
今晚4点啊,兄弟们,准备好训教啦!
http://myp2p.eu/index.php?part=home
呢度有,大家自己睇啦
原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 06:33 PM 發表
http://myp2p.eu/index.php?part=home
呢度有,大家自己睇啦
ls兄弟睇帖唔够细心啊
我发过嫁啦
原帖由 ljw1982 於 2007-12-6 06:59 PM 發表
看来现在全部人都去玩股票啦!没人来这里啦!
没玩股票,没时间打理……
原帖由 wlt1110 於 2007-12-7 01:23 AM 發表
系咯。。。全部人都去玩股票
我地要坚守阵地啊!
希望管理层尽快决定好方向、方针、政策
令到我地板块可以再上一层楼啦
原帖由 ljw1982 於 2007-12-8 05:34 PM 發表
哈哈哈!!我会做一些东东给你们看的!!:014:
期待下先
今日好似有位新会员加入喔
多D嚟吹水啦
原帖由 HIDE 於 2007-12-12 06:21 PM 發表
哈哈  我忍唔住去到利記度講野
係利記度話曼聯必勝  
做得好,我地全体精神上继续支持H版的义举
水帖怎么沉,大战前夕,要顶起
好耐没出现过了
新年快乐
潜水太耐,出嚟透透气
原帖由 wlt1110 於 2008-3-20 12:17 PM 發表

潜完水一出来就带旺曼联赢波!!!:onion14:
最近返工比较忙,好少返嚟蒲了
星期六睇完打比其实都有D担心
不过今日呢场胜利为周末对阵利物浦打下了一支强心针
过埋利物浦,曼联今年的冠军就比较稳阵了
足总杯的出局,虽然令到曼联唔可以重温99年的三冠美梦
但係对于曼联争夺联赛、欧冠的双冠反而係有利的,毕竟曼联缺少一个中锋,两边边位都没足够实力的后备(我的加利,接近1年了……)。与其好似上年咁,最后时刻打到残塞,失去欧联and足总杯,不如稳妥咁保住欧联and联赛。
今年曼联的足总杯之路都比较变态,一直都係对阵超联球队,强烈怀疑英足总係唔係做咗手脚……
下季随着年轻球员的进一步成熟,再加上关键位置补强,老将giggs、史高斯、云达沙、加利贡献埋自己最后一分力量,曼联争夺三冠将更加有底气。
旧年1冠,今年2冠,下年就3冠啦,哈哈!