返回列表 回復 發帖
原帖由 e_kwock 於 2007-7-22 10:54 AM 發表。
是吗?我身在美国,对广州了解不多.看过几场广药和香港回归杯,觉得TVB解说不如广州.
阿叔响度果时,TVB都讲得几过瘾
广州台就杰仔咯,其他钟毅、陈曦果D都差D啦,赵达裕、李志光D专业人士有时D见解都几好啦
广东台,始终都觉得有时D气氛营造得唔係咁好,没广州台嚟得热闹
明朱台都有 also 8:00p.m.,I thought 曼聯win more than 2
有无人来介绍下深圳香雪上清饮呢支队啊~
係 2oo7 年間.  香港曾經對過上清飲.
深圳上清飲 1:1 香港

兩年前巴塞齊曾六上清飲踢過友賽
結果 深圳上清飲 0:9 巴塞
原帖由 linxuan888 於 2007-7-23 02:36 PM 發表。
有无人来介绍下深圳香雪上清饮呢支队啊~
原名深圳健力宝、深圳平安等
同深圳呢个城市一样,成队的球员基本上都是来自天南地北,貌似几乎没广东省内的球员。所以尽管佢响广东省,除咗深圳当地比较关注,我地省内民间的关注不高。
深圳队係第一届中超联赛的冠军,当时队中有郑智、李玮峰、李毅等球员,星光璀璨。但当年大家对中超的关注更多的移到假球、黑哨、摆赛身上,中超元年可以讲係中国职业化以来最乱的一年了。扯远了,打住。
但是之后由于健力宝的经济问题,导致影响埋深圳队的成绩。同时由于郑智、李玮峰的相继转会,深圳队人才流失严重,成绩下滑的很快。总体来讲,现在的深圳队处于中超中下游水平。
開波拉 :014:
居然打咗6:0,深圳真係太水啦
不过伊高斯唔错啊,个人可能没nani、C朗咁好,但係射术一流啊
上赛季对爱华顿果球、今场呢球,呢个后生仔唔错
不过董方卓的表现就10分差了,唔努力,没意识。而且成日抱怨队友,好似自己係大哥咁,对佢真係好失望!
真係贏到六球以上
史密夫真係走得.  表現超差
smith虽然没态,但係都好尽力啦
董方卓就真係
佢咁水平,打英冠可能都有困难……
谢谢
史密夫再係咁 我係費 sir 都唔留佢
完全無表現比我睇到,  再勤力都無用.

小董分分鐘比人借借下買斷.
曼聯依家有新仔 e 高斯上緊位,
佢都幾難爭到一席位
原帖由 rivaldoliu 於 2007-7-21 08:01 PM 發表。

阿叔响度果时,TVB都讲得几过瘾
广州台就杰仔咯,其他钟毅、陈曦果D都差D啦,赵达裕、李志光D专业人士有时D见解都几好啦
广东台,始终都觉得有时D气氛营造得唔係咁好,没广州台嚟得热闹 ...
同意,有时杰仔他们都会搞下笑,很好看.
天生万物以养人  人无一物可奉天
原帖由 e_kwock 於 2007-7-25 02:18 PM 發表。

同意,有时杰仔他们都会搞下笑,很好看.
不过下赛季可能睇唔到佢地了
毕竟杰仔都返咗香港加盟now了……
我觉得广药冇法尽全力,因为广药进入咗"大运会"员足球决赛,好多主力都要去参加,多少会削弱广药实力。
原帖由 brightcjy 於 2007-7-25 09:16 PM 發表。
我觉得广药冇法尽全力,因为广药进入咗"大运会"员足球决赛,好多主力都要去参加,多少会削弱广药实力。
所谓的大运会决赛打完啦,输咗给北京理工的北京队了
体力可能係问题,不过状态就唔洗担心啦
毕竟大运都係省分配的任务,边个敢唔尽力……