返回列表 回復 發帖

回復 #13 jj99xx 的帖子

係呀!我都係諗住招兵買馬呀!
男人就好比洋蔥,要想見到男人的心就得一層層地剝,
剝的過程你會不斷流淚,剝到最後才知道,原來洋蔥是沒有心的.

回復 #10 月※月 的帖子

推, 側, 閃, 避, 瀉

好妹妹,出離做事當然要認真,做每一件事都要做到盡好

但係自己不是萬能的,冇可能每一件事自己都是最醒

所以就要運用推,側,閃,避,瀉

例如有一樣工作,自己知道是力有不弟的時候,

可以側就側,可以閃就閃,可以避就避

可以推俾人做,就推

推唔到,就要瀉俾D同事來幫你完成

做人做事一定要圆滑,做到八面令曨,

咁樣你就唔會俾人排劑,被人姑立

讀多点書,認真做事,將來就可以選擇自己喜歡的生活

如果唔喺,就是生活選擇你,明白吗?!
原帖由 甘仔超 於 2008-1-19 01:27 PM 發表
係呀!我都係諗住招兵買馬呀!
不過都係 d high 上腦嘅多 bor, 点攪好呢, 我咁耐都係收咗一条靚

回復 #18 jj99xx 的帖子

收咗一条靚咪好囉,唔係傻強就得啦!

回復 #19 甘仔超 的帖子

我自已做自已事, 人地溝女人地嘅事

自得其樂, 難得糊塗, 啱晒數

回復 #20 jj99xx 的帖子

嘩!「揚州八怪」鄭板橋都俾你擺左出黎,講開溝女,d人又真係幾搞野架,我地呢d插針都唔入,

回復 #1 jj99xx 的帖子

果然是五字真言:推, 側, 閃, 避, 卸,但遇到軟皮蛇的又如何?

回復 #22 Viking72 的帖子

一係用「嚇」, 一係就用「自殘」

e.g. 1:  if you don't finish your food, i'm gonna kill you

e.g. 2:  if you don't finish your food, i'm gonna kill mysef
原帖由 甘仔超 於 2008-1-30 09:34 AM 發表
嘩!「揚州八怪」鄭板橋都俾你擺左出黎,講開溝女,d人又真係幾搞野架,我地呢d插針都唔入,
超兄所言真我伯樂也!

溝女有邊个唔溝呀, 但係溝到好似班色狼咁, 就攪到个吹水區好似以前 d 黑廳, cheap 9 晒啦

有人欣想就自然會有人靜靜發 pm 俾你啦, 係咪?????
我都有靜靜雞發pm比超Sir和J Sir!
溝仔吁!
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
原帖由 lux1261 於 2008-1-31 07:01 AM 發表
我都有靜靜雞發pm比超Sir和J Sir!
溝仔吁!
仔我呢處就冇喇, 老鴨就有一隻, 啱唔啱駛??

攞嚟煲冬瓜意米一流
原帖由 jj99xx 於 2008-1-31 07:57 發表

仔我呢處就冇喇, 老鴨就有一隻, 啱唔啱駛??

攞嚟煲冬瓜意米一流
老鴨同老狗有無分別?
我呢度無冬瓜意米買!
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
原帖由 lux1261 於 2008-1-31 08:27 AM 發表

老鴨同老狗有無分別?
我呢度無冬瓜意米買!
吓, 意米都冇, barley 噃, en français c'est orge

唔俾劏狗
thank for sharing

回復 #17 大頭貓 的帖子

好妹妹有錢人黎架,駛鬼出黎打工咩,:onion03: