返回列表 回復 發帖

請問點分 B+W 真假

今日買左塊 B+W FILTER
請 問 點 分 真 與 假
今日買左塊 B+W FILTER
請 問 點 分 真 與 假
四條六 發表於 2014-1-24 03:50 PM
根說, 在沒有裝上鏡頭時, 在反光的情況下, 依然可以完全清晰地睇到你想睇嘅野

我都係聽肥花賣FILTER嘅果位SALES哥哥講, 有錯講拍正

評分次數

• WuSoLo

根說, 在沒有裝上鏡頭時, 在反光的情況下, 依然可以完全清晰地睇到你想睇嘅野

我都係聽肥花賣FILTER嘅果位SALES哥哥講, 有錯講拍正
j0j0 發表於 2014-1-24 04:15 PM
請問肥花是否會賣行貨
我塊 B+W 就係肥花買
請問肥花是否會賣行貨
我塊 B+W 就係肥花買
四條六 發表於 2014-1-24 05:07 PM
肥花和一些連鎖式攝影器材店鋪賣的應該是真品,是不是行貨就不知了!
肥花和一些連鎖式攝影器材店鋪賣的應該是真品,是不是行貨就不知了!
WuSoLo 發表於 2014-1-25 01:03 AM
同意, 大行都好少話賣假野

行貨水貨都唔係問題, 因為只是理論上都係一樣品質的, 只係用咩途徑入口

評分次數

• WuSoLo

市场内真的有很多假货,其它牌子一样有假货。从2011年B+W已经更换了盒子,如果不是下面图片那个就肯定的是假货。盒子是光滑,有点明亮,镜子也比较重一些。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• WuSoLo

应该好容易分出真与假,楼主如果还不肯定最好影出图片看看。

.
应该好容易分出真与假,楼主如果还不肯定最好影出图片看看。

.
1388888 發表於 2014-1-25 03:10 PM
請看已經貼上圖片........
镜片框有没有写 “  MADE IN GERMANY " 或者是 ” GERMANY " 或者完全没有写?
镜片框有没有写 “  MADE IN GERMANY " 或者是 ” GERMANY " 或者完全没有写?
1388888 發表於 2014-1-26 03:41 AM
有寫 MADE IN GERMANY 金色字
恭喜你,你个B+W镜系真咯.................
恭喜你,你个B+W镜系真咯.................
1388888 發表於 2014-1-26 12:28 PM
THX..........
thx for share
都是好东西,看看
尖沙嘴X酒店旁有閒老字號平D有信用,但忘記店名