返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
% w- z! e$ a  C+ e* N0 T" J, ?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
8 R8 W- R% @* w$ @公仔箱論壇近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。' I! D9 P( q  u  c; w% C0 X
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" R7 m  w0 a" b# {
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。公仔箱論壇/ f4 i: x3 C% I& }% A/ E7 _
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
+ z& X/ }: e& T; _, V都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
  L; ~* v' l: W9 |
3 L  E5 h' t$ Q1 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
; W& v; t5 S, y: G3 D0 [$ G! ~+ e

3 M* ?. T* [$ ?公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
) {1 u* a. x. w2 Z# _* P0 I3 |leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
公仔箱論壇  I6 l: R  i9 h8 ~, N
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
) Q0 ?: S$ w! Q$ Z8 X4 K# ~; U& q6 o+ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好有以前d "故鄉" 味
7 Q3 x0 ]  t  w$ T6 d
# q" ~  b4 x, j8 Otvb now,tvbnow,bttvb算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# D2 k( H5 N- d, i( ~  I8 S, ~

4 R9 u7 [( b- V& B& @3 Htvboxnow.com支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# {5 H( d+ `2 E3 f  B
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
" z, Y& P& L1 x' C公仔箱論壇套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
* }8 s8 m! ^5 }- S1 x; |9 [! Rtvb now,tvbnow,bttvb% U; |: N/ B/ K; B3 C% i
" F2 ~0 S. @  Y6 n0 }
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
5 {6 E! r: M8 h- D  B! kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
' j9 S) t4 o. @: {8 i' V啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。$ q- H7 I: q4 v* A" o0 }- P
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 o6 {! d8 o* c
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvboxnow.com/ k+ P/ `# P; s3 Q5 Q  c! \
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
( J$ g9 k- c- A4 q9 U/ Pleekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
公仔箱論壇% j( m( A( ?1 S1 n
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
8 M; y$ r! V, J' o公仔箱論壇0 u* Z4 i. }8 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 h  x' {# V4 F' h
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
# S' K$ j/ s& A5 e& p: V; \tvboxnow.comluckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
9 }+ [% Z. A3 S2 P0 ytvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
. M* T* U7 W9 t3 f) C7 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. a( d" _1 P/ I
報載___________________________________________________________________________________________________
* e! U$ n; c/ W& u出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」3 H, ^* D" |6 k/ z, f% E
tvb now,tvbnow,bttvb& F5 h2 p1 O) z# G! \- o* }
_____________________________________________________________________________________________________________
3 u! T% ^* N* [1 s5 ^1 O, z- I7 ntvboxnow.com馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
% b& L3 h/ S8 z" ~, z公仔箱論壇" V9 E  q$ Z/ y* n+ r4 H/ A
公仔箱論壇; E  |- m( w. d" b9 t- I! W5 K
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
% a% P2 \; z+ |; {9 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  {6 i# K7 V, ]tvboxnow.com報載___________________________________________________________________________________________________
0 V/ ?# d8 R+ _tvb now,tvbnow,bttvb出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
/ q; z+ H3 g% ]+ i8 Wleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
# q5 `+ m9 K- @% ?# T有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
1 B/ h1 [0 p2 `3 d1 ^* H1 e. \tvboxnow.com另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
" e; d4 b7 N; D( H4 T有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
$ I7 f6 t& Z% K6 t! t: s另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...tvboxnow.com+ e9 n! b2 |) T" s8 K# o
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
$ f9 G+ V' z+ |0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 H. [! _' M1 }- A: ?0 t5 p7 b
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。tvboxnow.com/ P* e5 h5 [6 s. y" |* `. `