返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...1 C4 a* }8 h8 I* S, X5 n5 H
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
3 H2 e) e" E  KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( A7 }6 F( S  R- j  e! Utvb now,tvbnow,bttvb我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。tvboxnow.com. Y3 h2 H: Z  G# E( C# L  x# y
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

' h3 L; y# ]0 s# z0 |1 a0 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇& I+ w6 I- g0 L2 }
大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 T# q& _, W5 y- G! c7 b% M8 K
大佬,你好醒呀。
4 w( e0 y$ O, o/ P/ @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
+ Q0 h3 j/ _7 Lmnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
8 @9 f& X. a1 v
) l) g, }2 {* z  K公仔箱論壇你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 p: N* b/ I& o; r* @
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
; q' n; I' I2 G3 F, c. }; Z: }1 Q
, Z& j/ g2 P8 x' k/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
4 j9 K8 ?/ N0 d* h公仔箱論壇8 P- N3 G. f8 ?4 l7 F: ^
呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
公仔箱論壇0 T" s9 v+ B- B" Y

6 s% H( B7 Z+ L0 k5 x; ^1 r3 U2 p我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。公仔箱論壇( q. v( c& }6 ]2 D% h8 X3 T! ?
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
' K$ n' `6 B9 `- _% C! ~tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( L( \- K- L' m* X2 L
* l+ L, c" E% i1 P. C
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
0 E# @9 B5 O" stvb now,tvbnow,bttvb
. c) q  d) c6 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  {9 Z  r4 Z& W/ M) Z) S% U
大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
公仔箱論壇/ {4 e+ ^8 n; d7 {" `* ?% L
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ i9 D, o4 I$ H4 z; M: s
ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
7 Z) ]. ~+ ~" l3 U! V5 _# W
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好Dtvb now,tvbnow,bttvb8 N7 w6 F2 e  t+ N6 G, }0 B+ `" u
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
tvboxnow.com( R+ A9 v9 Y5 U: M+ b2 `5 L! @
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
9 ]& N0 f0 w- V公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
! J, O. p) l( V- Y* C& R/ U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 p5 ^8 a: T# t0 V% W: a, v5 M
我都係呀... .... 唔知點解???
' a8 V+ ~5 }8 w1 A5 T1 I3 ?
. `8 D! d$ d0 ~4 r% |* i9 o, m8 B
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...' Y4 _/ m' Y7 u. m: w9 [
tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, U; x! k% U$ F1 ?5 j

$ F3 N( Y/ l7 A. I  ~! B' G% z0 ptvb now,tvbnow,bttvb咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
9 k4 |. e3 `: F  Ktvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
tvb now,tvbnow,bttvb# v6 F9 Q; [7 o. ^9 l, }; \
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
! ~, e( G( R% @- V; STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...
. \9 n& I' \2 X( Hmnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
4 t+ q% }3 M# t% N1 {' C

4 k7 z; X9 J% Z& f) `; t. P# {tvb now,tvbnow,bttvb唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

0 l8 N  r7 h" ~6 [+ W- v% z4 M0 [0 x1 J
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!- s4 ?% J( X: B+ S3 z9 e
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% X1 C; ^: p/ S& Y' k

) w" O7 ^# \, \5 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
. y- D1 z9 J5 f/ r' A) L6 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  * L7 e) q4 d. Y3 _
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
* w- }6 [3 j$ u; r9 B公仔箱論壇
3 y) W( M, E  b0 l1 Stvboxnow.com在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
3 Q: G4 L4 b; S9 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% D. f1 y! N! l3 I7 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
% _9 d8 E! f" r + B0 Z  k' G8 `1 h; D! H4 b
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?' t7 j* S3 t7 Q1 J/ g/ d7 R

, C. U8 ^# p; o: ]( @公仔箱論壇本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing