返回列表 回復 發帖
一出场时觉得钉姐挺帅气的
" C  [! G. `, J. Btvboxnow.com
% q; C- x* z: T公仔箱論壇樣搞笑多啲! _/ s* T" k) i1 z" g" w; w; X
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
, k. |" a& |: l" Q# ]2 stvb now,tvbnow,bttvb笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
0 k  F, K6 d, |
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第13集最後一幕公仔箱論壇( t, e9 G/ d4 W: L+ h
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... 公仔箱論壇# M2 M; o' J% K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
; K9 N( i0 P$ z4 \3 N# w& @公仔箱論壇冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
9 R% V$ N' r. T( u8 Q  }- V; g  M笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。tvboxnow.com5 t2 t: G4 W7 o! k- O. h9 F8 P( v) ?) W
6 K( ~! Q, x3 B7 Y" i# |. ctvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
! r6 B0 f& h9 V8 o3 @tvb now,tvbnow,bttvb5 N1 |' _( i# Q3 B$ P% u: _. M
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
3 _: t1 M1 f9 u" U- A# Y) @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥是第五個臥底 5 v% V+ r0 P, k: A! D/ R/ b
所以隻眼開隻眼閉公仔箱論壇4 K8 Z" g/ j9 g" ?4 S+ k. L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 O3 Q" z9 ?  q/ B3 Q

+ W& [% k0 u- W  G0 @- b+ ?我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
$ i" N1 s, m: m公仔箱論壇
+ U! C& x3 x3 ^2 S& t公仔箱論壇我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
- T9 c& b5 v/ [( {  Y大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
& q/ u) U9 u2 h5 q1 z% q# _tvboxnow.com真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?tvb now,tvbnow,bttvb8 `8 y5 p+ Y/ b5 L: H, c
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
tvboxnow.com. k( _/ }+ r6 w( P  ]* Y3 v, }( T
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
+ L2 B& }3 B: x& `9 z但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
6 S/ |% }8 [3 @: s% ctvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
1 A6 [" R& J0 y0 \2 Y6 |& |

: m* U$ ^6 `4 a如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: G: S# Y/ u3 ^! _6 m5 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( q' K5 b+ K* n0 ^: [
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜哥點樣神機妙算足智多謀,拆穿身邊二五仔,以假換真同偷人地密碼,一隻usb手指搞掂,唉,咁樣的usb手指,抬部notebook去中環甲級商廈附近走一轉,咪好易發達? 仲要咁辛苦同冒險賣毒品??公仔箱論壇3 X* K( m- u4 ]- i( {& g4 e5 i4 x% S

( M* u. X- P# w  z9 I0 T* w' q  ]tvboxnow.com播緊時都奇怪,點解講benz雄要走埋去架救傷車隔離懶好笑的鏡頭,原來,又係講當時佢個仔正在入面急救緊,因為食大茶飯所以無開電話,咁,其實唔關賣毒品或者作奸犯科事,而只係無開電話所以學校通知唔到,後悔咩呢? 只係後悔熄電話,或者唔請個秘書聽呢啲緊急電話或者安排行程同提示之嘛,黑社會龍頭坐館個仔返學無保標跟出跟入? 而且又係個健康有問題的細路,己經比人綁架過一次,日間看護都應該有個吖嘛? 老豆仲係講搵咗幾多錢的坐館,暗花都比二千萬,唉....!( R& ?  ~2 @5 p0 a# B) [

% z' w# p. H3 ~" M4 S" Q7 N4 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。總括,歡喜哥個仔咁樣爬樹跌落嚟就死咗,呢個劇情只顯示戲中人的笨實,kk搵benz雄報仇,先捉佢個仔咪得囉,歡喜乜嘢你都查得到,就係查唔到佢有個仔?? kk你點報仇架?
4 A9 O5 c0 q6 L) N$ |公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ i) W. N# e. U
貝安琪之死,真可惜,鬼鬼地性感的女角,咁樣飛身攬仔擋子彈就......真係編劇要你三更死,誰能留你到五更? 默哀.....( b# R+ q  X( G/ L4 {6 z- f3 `

# R# _; G2 \9 t8 _" qtvb now,tvbnow,bttvb今集死的人多,除咗kk同貝安琪,就係歡喜個讀到咁長對白有晒神情語氣的精靈童星,呢個細路開始覺得做戲幾好,仲未轉聲應該十歲十一歲左右,記性好讀對白語氣掌握好,神情神態好,同劇的鄧見暈有時間應該要請教吓呢個細路的演戲心得了。其他死的蛋散,無論咩手下又好,飛虎隊又好,搶劫的乜嘢人都好,交貿中鎗戰死的又好,who cares? ...care的係好戲的kk,靚女貝安琪,精乖伶俐的覃朗星(星仔)而已......tvboxnow.com6 A' l) A( }& n9 Q. g( Z- j! E% F
tvb now,tvbnow,bttvb' j% N6 S2 g( A/ Q- N5 X& ?5 W* Q
第十五集咋,趕咩呢?
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
, |! N4 ~, A! Y: }6 ?
) X  C7 n. d8 }9 a5 Itvboxnow.com今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
& A1 Q" d# U  |# @* k, Y$ dtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
2 x6 t+ z% s+ Z% Z
# x/ C9 U+ }; z/ M* ~" F
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
2 Y& z# J4 C; f. GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- l0 Q3 C5 _7 \5 J  U! z# g  Q8 Wtvboxnow.com歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
; y9 d9 B" P7 {# etvboxnow.com$ {! F* ]7 I6 v4 K
(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
" ^# V% b% |( z
tvboxnow.com0 W9 Y6 n8 g' n2 d" D( @
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
6 R- V: t8 v0 g公仔箱論壇
, W: p8 @! N, G4 a1 X0 \+ ]公仔箱論壇歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...tvb now,tvbnow,bttvb7 \# c2 B3 |1 G/ _) `
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
9 D/ Q( S5 M; p2 ?tvb now,tvbnow,bttvb係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j. f! @; h5 w/ @
: Z- L& @# x$ M' a7 W- P
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
% T9 o0 z# R% M" gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ ?  Q) B1 ?4 l- Q& M
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
+ P: z6 |- [" N2 Y/ C* u+ @- v2 R3 J5 W0 A$ C6 C
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地,一路行緊仲跛下跛下,不過當比貝安琪攬一攬之後就乜事都無,又難明射爆seed一鎗後,貝安琪的安琳用身體擋咗一粒子彈之嘛,開鎗的友仔做乜停晒手唔射?? 射多幾鎗射到爆seed變蜜鋒竇都得喎,停晒手等人地講一大段對白後太感動之下又突然唔夠人抽?? 爆seed又係背部中鎗,中鎗後仲一路劇烈運動咁走動,但係之後搞掂晒睇醫生,醫生就話休息幾日後會好返晒,貝安琪背部中一鎗只可以講幾句嘢就瓜柴?? 使唔使大細超成咁?  體質相差咁大?
0 m( U) L1 O. jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' t! V$ ]& x9 t5 N( k6 j0 v& O- i4 d0 Y+ |# w. ^3 \
神奇的爆seed在墳場上講康sir比佢的任務係搗破撻沙的外圍集團??? 但係明明人地個外圍集團之所以做得起全靠你爆seed咁仆心仆命先搞得起,人地本數簿比你偷咗之後你交出嚟當時撻沙己經要走佬啦,要轉折用釘姐執起個袋再欏返本數簿交返比人? 成個外圍生意,爆seed先係罪魁禍首喎,瓦解洪英社? 呢個臥底打不死的超人,派一個去咪夠囉,爆seed在整個臥底過程中究竟執人地支鎗開鎗殺過幾多人?? 雖然人地係賊但始終都係殺咗人喎,又無事,唉。
4 b+ u+ p* j- ?5 e$ f% G. W2 X4 ]9 R( tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 j+ s! t8 v# m: f7 r# P/ Ktvb now,tvbnow,bttvb( n% ]* x' ?  e0 ]$ f2 F& V" \$ q" U6 P
爆seed執鎗實錄(1.樂仔被懷疑是臥底。 2.圍捕撻沙時與執鎗開鎗射追趕的殺手。 3.毒品交易時開鎗殺人....仲有幾多單真係天曉得了。)8 y4 R# Z6 C/ P4 _
( |; ?" z6 O* G. T
公仔箱論壇. a9 n% g" {, q& V4 A  f. n
6 n  T( f, C, O
釘姐,佘詩曼一路從對白中都盡量補救劇本不足之處,究竟係邊個發明臥底呢種咁唔見得光的職業,搵食啫。其餘的神奇臥底早早家財萬貫,爆seed收暗花一千萬,kobe晨早搵大錢,ada穩穩陣陣出兩份糧,釘姐靠小聰明搵情報收獎金,將成套戲放晌警察學校日播夜播,相信下次警方要搵臥底時有一半學員會自動舉手想加入,實在太好搵了。
# M$ m' @  V; I' {tvb now,tvbnow,bttvb* }# c, H+ P' [1 p
係喇.. 响15集咁多人死.... .. # ?0 n) n, S8 k/ I

2 G1 R: T7 y' Q+ U如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
1 b- \3 K/ |% h% ]tvboxnow.comtvboxnow.com: G0 a) o; Y: a
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
: ?% p3 I9 \* O* W9 Jtvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
( V+ s4 m' f% s( G. H8 a# z$ w$ l我都係咁話。
9 W7 b6 V& l/ W5 C: |; b3 W/ Htvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
+ T8 s3 R' J. e4 j" L# c4 _" e+ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
6 ~9 I  g1 {! t4 N( v- R  l9 x7 v% F2 Z
即係變咗警校教材呀?: \& h: G" q7 V7 z
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?