返回列表 回復 發帖
2 N  c( e$ B: c) t$ W4 [tvb now,tvbnow,bttvbtvboxnow.com, P* t( ~3 Y6 L  C& m1 {, o
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...tvb now,tvbnow,bttvb9 M( V0 P# t0 R
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
3 T, h# d& G! |7 Y" {
" j8 d; x7 ]5 Z" \
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。公仔箱論壇1 M: m( J7 w. D0 H: K
公仔箱論壇6 u4 R" b* X0 @  \/ X3 Y( T5 K+ L
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. U- |) G, j1 \
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
' E# h) W+ Q, e5 G" b# Atvboxnow.com所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
) o" K: X. L$ G5 s, {, yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
7 A! e2 Z' Q$ Y% l0 O6 z; e# ~6 S& xtvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ C; e- h% |$ }( u/ V9 e  x9 W
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
- ?* J2 L! s% C5 n& W大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
4 [% y" R6 X2 l$ t8 a4 ^6 ^第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
; a( k  f% ]/ c/ |- M+ X$ Ntvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。! w& q, K) I, g# z( o1 o+ o! I
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvb now,tvbnow,bttvb, C6 z) S. F: l  T$ d+ i& h

2 X) Y/ ~, U; g- [/ s, S# V今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
, F( K5 S  {5 f1 L4 c7 X
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊# ^6 E$ }% m3 D; |2 J' k# B
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
# a! V; Z- H- f) T% } 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
6 R: C9 g+ |0 ~7 Q! ?5 ^, ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, |9 u3 S' ]; r& Z* W3 N
( y& \( u# p/ T! h
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
( U! Z7 V* s; _5 o. P3 ztvboxnow.com用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
3 E+ a" I' W. }% z- |[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
% K( X0 O% p/ _$ d  \% j- }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ?$ ^2 r3 `: @% i
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,tvb now,tvbnow,bttvb) f6 K: T  v$ w) k6 R
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
4 c/ m7 e: ?  i6 l  m1 y! H% tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
3 X+ k8 L* l% K6 ~5 B公仔箱論壇2 d2 H& u- k. l1 V' R& p! k
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?: v* N/ Q8 ]- W2 G- [
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?- V/ R2 m- _, p( u
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,) O" h5 K. f" o+ i6 p/ S
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?公仔箱論壇- O! u% @4 D# g" D
! r+ p  t4 T/ Z% q  V8 ?
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,公仔箱論壇" S( i; S) n! O1 m- G/ _
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! x( ]7 o0 b! _  K0 I
公仔箱論壇2 ]% Q/ D9 B( J2 O
佘詩曼tvboxnow.com2 {! }& |/ e( V+ T9 X" u3 u
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
- R' P; |  u; `! j: ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvboxnow.com4 e9 n) E& A" I4 P) q) E
真係邊度似呀?....( X9 ^& T. Y% w! _6 }
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇- x* _2 y# h0 `# ]7 _3 q- g6 C
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
% u+ X/ h5 x# G( i, q! W4 a7 o' ^公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
4 {: F5 j4 \8 C$ otvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?公仔箱論壇: S: ~8 n; X$ F0 A# ^+ n1 ]
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...1 _5 }# h/ i" Z5 |1 ?4 L: e

0 M2 e$ H; ?- A* \  F4 o0 V; U好!
' ~9 T1 n" \7 Ptvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。  n) y7 B* `1 Z2 i$ q
2927296, h* A; U0 N5 T& h) S
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇' r$ L! }. v- {( m9 G5 l8 P+ S

, P& {5 o: \+ h話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
) u+ s9 Y: v9 c4 ?1 A# w& ^% @公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb% M' |( b8 d2 J8 I0 Z
2927306tvb now,tvbnow,bttvb% L7 M; p- ^8 i6 A) [4 E& ]% r% [3 F
今日睇 ...
6 {& K, A2 X8 B& E' @: yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 w! e( ]/ D( e* \1 Z! [! j
公仔箱論壇5 R( a" V5 f, R( o' p
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb; Z  A3 O2 [% k7 ^
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
; L0 _, k5 ~5 a: n* J) e& W' ktvboxnow.com2927306
0 H7 S" ^. ]: C+ @+ [$ y* i公仔箱論壇今日睇 ...
4 k3 O2 M3 L" A: j, p5 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvboxnow.com4 ~' \8 E4 D/ D9 Y
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
& c- }# ?  d& Q/ u% y0 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 M4 Y- N& E/ T4 {$ g% {tvb now,tvbnow,bttvb
. t5 @3 `0 ~- ~3 u2 l% T公仔箱論壇  y" O: Z* \; k) I4 R
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
! t& w! C% R, P+ ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
, \6 o  O0 f) \& f: m- otvb now,tvbnow,bttvb 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。6 y8 h: Q0 D: f6 e$ P
+ t5 T* g) T+ X1 C& K公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
% S8 h+ k  P, \公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
# H( `7 x& {* M; }9 n9 C' l  w! Q7 rtvboxnow.com唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
4 b  d" ]& D. n" B, v$ r戲中如果林峯都 ...# I6 S; `- X* L# R' z5 r  j
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- n5 c  L5 Z, L( q- I5 @2 X
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing