返回列表 回復 發帖
" w2 s" b. m- t- B7 n, k2 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 y. O5 h+ i2 Q
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...tvb now,tvbnow,bttvb1 H9 h3 J5 g' w; ^! n- e
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
公仔箱論壇5 L* M: C4 d# K5 @+ m1 E7 y' G4 s

: P) l0 |% f8 [公仔箱論壇喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
7 O+ Z5 o4 I4 Q# sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 y" Y$ A* [. ?5 f- p: q
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇( y; k9 _' k# {+ o
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
% I2 f: A8 F  a) _tvboxnow.com所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
+ `) i2 U' A0 n: M3 g- v  L公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
  q) ?# d/ L! C  S* m" gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  O. p" l) n3 o9 P' y6 a
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
+ L0 @; M/ j& x- E/ U; p* stvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) e" Y- g* }  E2 T  \7 c2 g- U
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
0 O  N$ P/ v" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
( A) S, [* @( L$ h) C0 W你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

& E0 A- |! s3 {7 H5 e7 @, DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, [% @$ b& F% U5 B4 U1 G/ I9 L( Gtvb now,tvbnow,bttvb今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
2 v& e! a7 v9 ~& L# Q9 [6 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
, i4 b# D+ G4 S) L4 txxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
4 @9 X& r0 r3 }4 A) x6 D) c0 `tvb now,tvbnow,bttvb 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
$ n! A' o6 p9 v  A
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。: W. o5 q3 Z  W5 w* |) j

/ e% N1 \+ b0 l) g% _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
1 h0 _# ^: S4 F0 \7 c# l用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
% m: t# n) O- |& o% N3 L6 \[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
$ O: X6 f$ c$ F& @( l# }+ Itvboxnow.com唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
* u# s+ W# m) ]- s: Z( u: dtvboxnow.com戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,0 v6 c' p& H+ F5 c" F
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?公仔箱論壇0 p$ w: O8 G0 ]* @% p9 P! C5 u& U0 Y* C
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? tvb now,tvbnow,bttvb9 H$ k( e6 m+ D( E
tvb now,tvbnow,bttvb0 t) A6 V" c+ u# t" c
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?tvb now,tvbnow,bttvb# S% E  G' C2 {. E
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?- |5 A) q( O% ]) C  a( ~
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
9 o# @1 `( w! |犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?tvb now,tvbnow,bttvb+ a; @4 M9 D8 p. l& `

$ j0 g  d  Y1 K7 [  v5 r2 F明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
6 ^- x6 j! c: g$ R# r, Otvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 o$ z4 h7 R0 |+ Y7 [
! |- E; ^0 U( [4 G0 F$ b: _( s
佘詩曼
1 z0 U8 [* ~$ u& U) Ztvb now,tvbnow,bttvb出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
% k, J( L1 B' J) X: z2 s3 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, J5 E  V4 |! H6 \( g! D! N公仔箱論壇真係邊度似呀?....
. \  i) J3 H& R; N公仔箱論壇原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
$ l2 I! a6 L% m, S  N2 [" Q' qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvboxnow.com3 S; \! \/ d* T# l) e
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,公仔箱論壇( R1 \# u- \. q6 Q* I3 k5 n
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?* @' p0 k& v' E1 U; ?2 R; N
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
0 f/ X% f# K9 d. Q6 g: _7 P( ~
$ f5 A8 `) H3 _, j! E( q+ m# ktvb now,tvbnow,bttvb好!
$ y2 z6 j( g. g* q第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
- s! I5 O5 s9 K8 X8 J0 P公仔箱論壇2927296
5 j( U% i/ d' o, y" `( Aleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
6 |) \' R! K$ M) |1 d6 z) }7 x
- B: N  Q3 [+ Itvb now,tvbnow,bttvb話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇% L* o( J0 t; R1 f. ^
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?3 ]4 l$ h/ a& _: u7 i# |7 p( D1 h  h% J
! C8 U' [) Z( @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...
; S, J* a# d! ?6 X  Z9 U' b公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
* u- m7 l! T5 ?: I3 L& ztvb now,tvbnow,bttvbtvboxnow.com$ ]. P# Y! j/ D$ \
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb1 o9 {3 F2 k6 R
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb$ v3 K# K$ p6 N5 @" M, Z+ G
2927306公仔箱論壇! q; t8 f8 W8 o/ B
今日睇 ...公仔箱論壇3 `5 g* Y. O, {9 W
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
, l+ |7 l# R; c唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
$ `! q- ^7 D! `  O/ Xtvboxnow.com% H2 g6 D6 _% _8 ^9 }, \$ u/ ?9 j& v
9 _& @& Y7 _5 k0 c7 N* nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 h- t, G- b* y7 w$ L2 ^8 V公仔箱論壇即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇. d) T2 B! {8 [2 A2 p2 @! C
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
# [) P4 i* x9 S* g1 e公仔箱論壇 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。公仔箱論壇+ Y" [% c1 s- |; k: ~
: @: x+ a3 t. Q) {/ \
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,tvboxnow.com+ T/ ?/ V0 P. e  a( s2 a
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
! _+ f8 o( \6 ^% J7 A唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
2 b$ r. T$ y3 |( {5 G4 r8 G  R) mtvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都 ...tvb now,tvbnow,bttvb* Q3 M* i, R% U/ u
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
8 T+ W1 a) I( N( J1 U1 T2 |" h阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing