返回列表 回復 發帖
* P) Q) R0 Y# G1 K: S( \tvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。/ r( r2 a) h7 q! k
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
公仔箱論壇- Y) e) p7 |- I7 A

5 p/ ~" D' q7 D* ~5 w- f"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸
5 R5 w* `: [* m' I2 a0 A# _tvboxnow.comjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
+ U' y9 b1 [: B% F8 T; J; D& `/ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( M: N: d" @& _8 V
樣搞笑多啲
8 d' o# g; D) v《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
( c1 ^. r9 q( l+ dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2934808
9 k, N& o3 F* L* \* \( j公仔箱論壇相反前者民初背境已經有少少趕客.......公仔箱論壇8 h8 |' ]6 R8 t9 E
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...6 w( g, u, y' g: Z0 Z
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
* G( h6 M5 X+ s
$ d2 J+ s# Q" S) Q4 W/ \- s0 E" _公仔箱論壇安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
- \- M1 @! U6 r' [# g* r$ ]% u+ k
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
) V2 q! e; A/ r1 v; Stvboxnow.com2935571tvboxnow.com( `) P; U; v8 l" J" E! t* c/ z
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
! \8 w2 ]1 b6 l; a& ~
" f) X5 s/ l" n5 T
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
tvb now,tvbnow,bttvb" h. T4 Z# ]* I6 r) U
歡喜哥是第五個臥底 tvboxnow.com6 s  V, e$ J* I
所以隻眼開隻眼閉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Y- u7 N' ]- Q" u: ~$ h5 Q# V3 \
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
" Z" U6 Y1 P9 s* i5 A6 C+ j* P1 V3 d2 j8 u) W  l9 W; \, o( T; t
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
1 U5 w. T9 U( s$ C" j真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
) I5 e( z) y* T5 }6 ?' c  H8 Ytvb now,tvbnow,bttvb但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
! B* T+ w! U' C; a( m# _1 r/ d5 L9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
  z, K4 n. w" e公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- V5 o+ ]* u/ j, d
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
5 a3 [& E4 K6 _! P0 _tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇0 ~& Z$ \# G% v6 {
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
+ O! l2 c/ y6 I8 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
7 i( K  W1 g9 A/ e  a
6 |1 s* Y/ b/ f/ Htvboxnow.com我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
1 k6 f( s" J: R1 otvb now,tvbnow,bttvb
; i& u1 R. g% ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
" Z8 J/ F/ ], P9 A- g9 a  N
+ o/ @% K  f; D1 Z0 |tvb now,tvbnow,bttvb(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. tvboxnow.com9 O/ m8 B% x! Z1 O( ~

, k. i8 |, Q! @: t4 V, a# C4 ?1 n如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
, ^, w! T7 ^: w& s; X( [* Htvb now,tvbnow,bttvb或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈7 E2 ~2 ^9 I  B% @' o8 V
leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
8 O5 o% g1 {: X' n! Rtvb now,tvbnow,bttvb
( w4 v5 X( T# D" j% v- }tvb now,tvbnow,bttvb釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
1 {- w. f' E/ h: D* Ztvb now,tvbnow,bttvb我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
1 r* g$ |4 i& t
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
: z$ N  A; }7 |9 F0 Rleekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
% n1 a6 |7 [) y0 P% T, PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 z( D# B) Z% ~2 [2 `' }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
, i2 b! B) z9 Q" s" I; r- n金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
% y" u; ~* m# gtvboxnow.com2939673
5 B) K3 S# z1 B. Z# Cleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
' _$ n* O8 u( E! ?" Q* |+ ^2 b5 Y( Xtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: a/ C3 w# F" i9 R9 Q0 P' ~
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t# j& Y; x3 B
1 a( n3 B) b6 B& S3 F  J; ]& ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 @7 d/ y" b$ R  M7 y
係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
1 d( x, q, T8 e$ P5 Z' Q公仔箱論壇話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ?- n/ {) S7 M) u+ P
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
) i& D9 h" @* ^' D& f  Q9 wtvb now,tvbnow,bttvb
" c( b- E1 J' b* G' ?公仔箱論壇叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg tvb now,tvbnow,bttvb7 e0 j, s: ]% Y. H

( _+ t8 h1 S* a5 m: E' M" ?- A江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?: o4 e7 v, M4 c8 ^% D8 L( u( T% h

' K; p- S+ G; n9 J/ U笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
6 F3 I; R3 H4 n* W5 U* z6 O$ @- Htvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
$ v" S) y* i! U2 t3 v, h9 k& b
公仔箱論壇5 [% U+ z. \! d; s; A8 l  _
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
/ J3 \# D9 L5 a
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......
4 {7 f' a! Y+ B9 ~! rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb$ e- a& N+ `  l
2941976公仔箱論壇+ r( \* l9 i& \. a/ q
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...
6 b" N' H2 V1 V# Nleekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
) h! C+ s  f- qtvboxnow.com
. Q, `; u3 V0 |& S4 m0 t2 Ttvboxnow.com同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添
& I; R4 g% {  P7 h公仔箱論壇講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing