返回列表 回復 發帖
見好就收
5 n8 p% F0 @0 C" \9 `) c公仔箱論壇TVB 續集死路一條tvboxnow.com6 {0 o! j; o& y) ^8 E0 U7 n1 u. ^5 n
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
3 P- L# i- c) {) K( M4 H我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高公仔箱論壇4 f( F5 O% d3 w/ L- i4 }9 m
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
: ?& X. x1 i2 X) Ztvb now,tvbnow,bttvb呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
! i, A3 @5 \/ ^( Ptvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
0 J2 U$ D# ]) d$ z9 cmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 o% V& o2 @) Z! v4 w
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
5 I6 k; H" c8 c! c0 E! e
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
$ U3 @! b5 ~3 R+ H7 v! r" p" kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
, j" Q- l: {1 S
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
! |/ ?. c9 S4 H, s, M- `- ztvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
9 l. K) w3 j/ Q( O! V' [tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
tvboxnow.com+ [4 W* {/ U+ j, b3 O4 c
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
$ H. {* V4 x  L2 \5 J" C+ H# J公仔箱論壇
, K, W* G6 U3 x" ~, Z7 u可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
1 j" S' O/ s; ePedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
; z, U$ k( {  _9 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
$ k6 z9 X6 p0 J0 [. Ilimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ R0 l$ u) b1 s; u* |/ f
係呀,好橋呀。
2 v$ i0 v4 K4 m) F& }反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
* p) `8 v! @: H; P% _公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
: M4 U' o$ A% \& R6 r& s% @
公仔箱論壇1 z. A9 O8 V, A, p4 ~! U) O3 @
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

* F. G6 L+ ?/ LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........0 M* u  C0 M& X$ n( M
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
% T$ [/ ~' k5 ^6 ?% B6 d' j, U, t5 U9 L7 s. f
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
1 W4 w- g6 a( o; S, ctvboxnow.com
) u2 s7 `/ x4 v公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
$ }0 b: k/ G3 A7 J9 D$ qmrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
+ K  B1 r# x; V8 z4 N
tvboxnow.com9 Y! e" _. {, \1 J1 I" _/ T, R+ F
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
& n0 r, t3 d2 c/ U4 p9 E, l$ q公仔箱論壇oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
公仔箱論壇9 T' N/ J% n0 N/ E
我諗唔會喇啩。