返回列表 回復 發帖
本帖最後由 mnb1123 於 2014-11-25 10:29 AM 編輯 $ Q  O( m( X  t* |

' b' n- Z! X; M4 f$ I3 _tvb now,tvbnow,bttvb睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童tvboxnow.com- g6 R" N7 `9 z4 r
(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版)tvb now,tvbnow,bttvb1 U# ^- S; a' j/ m
tvboxnow.com* j5 |% t- ?0 B8 }" k& I2 k/ J
選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,7 L7 u  t1 [7 i2 ~: |3 A( b
- Q  g+ m+ V; Z- j1 S! f  ~+ ?
葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢
  J1 @6 c) Q! q. Ttvb now,tvbnow,bttvbtvboxnow.com# x1 c# J7 `+ o) \  O* g* l5 y
剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。8 L& y. U# v  k8 X

: o0 j  g, R* L8 e3 r/ {

評分次數

• timmaxsing

tvboxnow.com+ r& q' ]9 {, M% B0 |3 T

E) Y% ?( f# r( ^) z- sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 K+ e  @  u7 z$ t2 k
大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 @# Y4 X! f3 a/ S- C
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
( A3 P" P5 v+ _9 t. v7 X大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神9 T  y  c& E8 _" U$ P

) _9 s4 g/ H! M+ mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

7 o+ O# U+ q' N2 }" z9 [& F公仔箱論壇mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架tvboxnow.com9 j' _, r$ p- H  U
timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
- [+ |  U0 |; J. K3 Ptvboxnow.com遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
* n& ~3 l* N" o, A' c
  `( C8 S3 p; o5 N* Y& B+ b
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客... 4 d3 o2 B/ O- \" i- ?5 ~5 |0 p3 h
話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...
$ c6 @" K- x- c大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
; A1 b$ B" @9 e3 }" b9 Q4 V大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
tvb now,tvbnow,bttvb- `1 k- i$ {6 r. j
係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:公仔箱論壇1 T  z6 h6 Z  j( B
http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
: `+ n- \* I: ~9 ^' |! w( X所以未叫《和平選戰》囉- p  j& k0 o# t, R& b
timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
( W% z6 D5 _. I" j

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:
1 @$ W4 S( K- Y1 s9 u7 A9 ^5 s% J公仔箱論壇猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈tvboxnow.com  w' K$ V5 Z1 A, K' P. e
Pedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
公仔箱論壇& N! ~- L$ A7 P
係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清
, t/ e+ O' J: Z" H雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生tvboxnow.com3 N7 y9 ?' b9 {0 a: _) {
Pedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
公仔箱論壇9 Y' z. Q3 H) _! [4 T& J' X

2 l# [" X% j3 N, Vtvboxnow.com多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。
6 V5 ]' n1 d" z( Y( l! Z( F公仔箱論壇( {3 T. Z1 Q$ S' G6 A, ]/ M

$ v; ~3 W0 J+ Ttvboxnow.comquote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀公仔箱論壇/ B! B0 d/ |% _; [! ^* _
文武兄幾時返黎呢
# k& C" S8 W# r% n1 o- ftvboxnow.comlhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]
# @8 S2 N" O3 x& `% t" a. d公仔箱論壇
& g7 \2 L4 w1 V2 B! htvb now,tvbnow,bttvb猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。