返回列表 回復 發帖
3 w) e, x) G4 h- P3 J& tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 N6 E1 O) {6 ]9 D" v  T: R
其實唔知道邊個係觀月, 未睇過佢啲戲, 但單睇你post佢啲相, 已經靚過萬綺雯喇, 跑贏九條街!
1 @0 ~7 e( J9 o4 itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-6 02:23 AM
公仔箱論壇/ x8 c: P# e; X$ m( i) X; r* h
公仔箱論壇( E! J5 a5 h" h  n" T/ [
其實我都係近年睇番日劇先有留意觀月阿里莎,佢嘅全盛時期雖然已經過咗,然而演一啲年輕索媽角色依然好有吸引力。
  \: q& o: e+ Q! t3 D1 J1 Btvboxnow.com
! p# x" X! G5 v9 k& t
附圖來自《正義靚太》。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
點解我同你睇嘅嘢一樣架... 我睇皇太后賀壽第一個反應同你樣問同一個問題呀!
點解我同你睇嘅嘢一樣架... 我睇皇太后賀壽第一個反應同你樣問同一個問題呀!$ d5 j4 b! C+ m5 `. @) k
大文細佬 發表於 2014-3-7 01:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, E8 t- H; L6 E3 f4 k
好姊妹吖嘛,騎騎....
# `  @* }4 E* o& i  _! y公仔箱論壇 # E4 I! A9 Q' o$ ^' V# R
其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。  p+ F2 v' u- [
0 r$ L  i! ]* C% }+ C; `6 S公仔箱論壇好姊妹吖嘛,騎騎....& l2 j0 p8 A0 D9 m

* l6 e. _# ~% W& [5 d( C1 s2 e# H其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。
) ]7 z7 {, z+ {: Atvb now,tvbnow,bttvb
# u7 G% E. V; Y# K7 N% f. X* O0 t公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-8 02:43 PM
8 ]* o3 X, [/ T: C* ~5 vtvb now,tvbnow,bttvb都要挑得到先得嗎?所以說句:佩服佩服
! M$ @4 R1 r# m) l. ^7 v7 b, Mtvb now,tvbnow,bttvb都要挑得到先得嗎?所以說句:佩服佩服
- [! B$ w9 Z8 Q- a( `: Itvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-8 02:48 PM
! M! F' V, [  c/ d" `$ S見笑啦timmaxsing兄,我反而驚比人話無聊啫。
响套劇就梗係蔣志光IQ高喇... 但真人喎, 相信係祖藍架喇!
7 X; k: T5 J( R) B公仔箱論壇好姊妹吖嘛,騎騎....公仔箱論壇1 E# J1 M6 L2 L/ q3 b+ w& u5 {

: }1 U6 m3 m' M& t& v其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。
: i) y0 k/ J4 q) B3 p& s5 n  A
- z" Z* |: k3 ?& h' L! k9 Btvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-8 02:43 PM
) o: k- ]8 `$ Jtvboxnow.com" D5 V4 R" V6 a
我覺得嗰幕好奇怪
  `1 x! Z7 n) R2 @- j( vtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇4 w: N2 }+ P& v" a- `+ W* u  [
我覺得嗰幕好奇怪tvboxnow.com8 m+ b: v& `5 w, K; J
大文細佬 發表於 2014-3-11 03:06 AM
公仔箱論壇8 _6 p, W! H& S7 w4 N+ J

) ^+ w0 r  d) r+ ]2 B" i' `tvb now,tvbnow,bttvb係呀!我真係翻睇咗嗰場,氣氛詭異,完全無賀壽應有嘅丁點氣氛,非常失望。
5 D+ _8 g  O! K
0 N" h0 n8 I' C: `tvboxnow.com
响套劇就梗係蔣志光IQ高喇... 但真人喎, 相信係祖藍架喇!tvboxnow.com! w9 r, J- f; j/ i; h9 H5 |
大文細佬 發表於 2014-3-11 03:04 AM
2 I2 P6 K& d7 E5 Ytvb now,tvbnow,bttvb
) k! t! S4 }' _- P4 |$ R公仔箱論壇  z3 l/ b$ h: W+ Q. [
真係唔知始於何時?無記監製似乎非常喜歡安排蔣志光出演一些「智者賢人」角色,其實我十分認同此等舉動。
! W$ W! t2 n7 T& V8 Z; h( T蔣志光嗰種面懵心精、大智若愚的演譯,同我身邊出現嘅一啲真正聰明絕頂嘅人好相似。近年劇集中的角色為數不少都有類似特質—「外表平實,動作低調,冷眼旁觀,卻又往往快人一步睇通全局」,角色演出時間雖短但異常吸睛,實在好希望TVB比佢啲角色可以多啲戲份,唔知各位網友點睇咁呢?
" ?) t* |% {+ Y( B& i9 \& y近年較欣賞的智慧角色有:tvb now,tvbnow,bttvb1 X. @" p/ u& ^& c1 s# N
《楚漢驕雄》 飾 張良
# P6 b9 u. z+ g; O公仔箱論壇《情逆三世緣》 飾 公孫策/孫公略
) ]  _( w  K- Q《仁心解碼及仁心解碼II》 飾 連志森tvb now,tvbnow,bttvb2 }) z- {& B/ K3 Y) m
《幸福摩天輪》 飾 魯文迪主任
7 s. u5 x* x0 |3 @1 b# eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《回到三國 》飾 荀彧(荀文若)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
5 i/ X0 N; @9 {" Q2 Ctvb now,tvbnow,bttvb2692643
+ v0 V5 ^  g$ K; R0 ~) I2 g  Ztvboxnow.com* U" p! R9 p- j, ?  Z/ `
真係唔知始於何時?無記監製似乎非常喜歡安排蔣志光出演一些「智者賢人」角色,其實我十分認同此等舉動。
% m' G% R* b' ^- r- ztvboxnow.com蔣志光嗰種面懵心精、大智若愚的演譯,同我身邊出現嘅一啲真正聰明絕頂嘅人好相似。近年劇集中的 .../ _* v% a6 c  `
leekwoklam 發表於 2014-3-11 10:43 AM
, d( _" h, ^# ?. ?/ X) R
tvboxnow.com( |3 X% U6 Q: {+ N
咁勁? 你身邊有啲咁勁嘅人, 介紹嚟識下好喎! 係咪你自己呀?
+ @( n, v9 G& u  u7 U, Q
% D9 @: O# C# }! B0 m$ M1 btvboxnow.com
$ j* K. k, q* w  x/ `tvboxnow.com
6 W/ ]5 R" E" p$ `; Y9 @: Z6 V/ ]公仔箱論壇咁勁? 你身邊有啲咁勁嘅人, 介紹嚟識下好喎! 係咪你自己呀?tvb now,tvbnow,bttvb; J7 ^$ F$ {8 N+ G. M
大文細佬 發表於 2014-3-12 12:42 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 ?  s8 [: F" R% L3 m1 T9 r, V
咪係以前份工啲老細(校長及科主任)囉,開會時三言兩語讚到你鬼咁開心,事後原來揾笨要我做爛頭卒嗰啲呀陰公.....
! k" L# Y. z! X' U% A( O. `公仔箱論壇細佬你誤會咗我啦,我永遠係笨人出手嗰隻啊!
8 i! ^3 s! P$ n: Q公仔箱論壇咪係以前份工啲老細囉,開會時三言兩語讚到你鬼咁開心,事後原來揾笨要我做爛頭卒嗰啲呀陰公.....tvb now,tvbnow,bttvb( m: ?  Y/ u3 ~# B8 g
細佬你誤會咗我啦,我永遠係笨人出手嗰隻啊! ...
  B( s* t- q& z* y+ ^& Vtvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-12 11:48 AM
7 g$ l, l" {6 X, J
% i& |' Z: k. Z8 @公仔箱論壇你舊老細似韋小寶多啲喎, 讚到你上天, 原來係推你去屎, 韋小寶呢啲咪叫死剩把口囉, 不過韋小寶响危急關頭都會重情義嘅, 唔知你舊老細係咪呢?8 U: }$ a! f. P( t3 p! e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; [) R- H  l8 A$ D5 J
所以唔好做笨人呀.. 一定要成日出口, 唔好出手喎! 因為講係可以天下無敵嘛!
响好耐之前我表達過對李天翔呢個演員好演技嘅同時亦點名話陳國邦係更資深, 可惜佢地唔係好似黎耀祥咁好運, 欠運囉!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-13 11:04 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb  H! P; b3 D' r' `' ~. }: J$ Q+ f
公仔箱論壇  \; `9 f) s' q7 k! k' Y
响好耐之前我表達過對李天翔呢個演員好演技嘅同時亦點名話陳國邦係更資深, 可惜佢地唔係好似黎耀祥咁好運, 欠運囉!; w7 l! f+ i0 L' ~6 `6 x
大文細佬 發表於 2014-3-13 01:43 AM
: R, x1 B1 x6 c0 j- Etvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb1 p4 V! E+ D! s5 R) X
你真係好記性嘅啫,舊年喺《初五啟市錄》你同我都讚過李天翔,李天翔同陳國邦呢兩個好演員,點樣攪都發唔到圍,睇落好陰公,留喺無記撈就好似只會等待攞10,20,30年服務老人金牌咁樣,慘慘
- u; }) [: ~- {tvb now,tvbnow,bttvb2 u$ j0 T) P& s, e& }" M+ s
話時話,有無網友話我聽,陳國邦喺呢一刻仲係唔係無線藝人呀?
) e- Y; m/ W' R- @$ }( T( c8 ^tvboxnow.com
2 z) U0 g  D. e* B. ?* \
tvb now,tvbnow,bttvb$ z9 l, ~% @4 Y4 j. q& G& a( X

. u& C' w* Z" ]/ S. x' \% ktvb now,tvbnow,bttvb你舊老細似韋小寶多啲喎, 讚到你上天, 原來係推你去屎, 韋小寶呢啲咪叫死剩把口囉, 不過韋小寶响危急關頭都會重情義嘅, 唔知你舊老細係咪呢?
: K4 F/ W6 d! m- i/ W( \6 J: n4 W+ G0 vtvboxnow.com
, e# ]3 @$ ^: K; G4 e* ttvb now,tvbnow,bttvb所以唔好做笨人呀.. 一定要成日出口, 唔好出手喎! 因為講係可 ...
& w# J; @3 Z9 ?; k1 w* t( @大文細佬 發表於 2014-3-13 01:39 AM
( r' N9 D& b+ O& t- Z4 t& `我收到,但驚改唔到。