返回列表 回復 發帖
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W3 K* k+ n. Z# h; k- y  |
timmaxsing 發表於 2014-3-13 11:09 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& F/ B4 T( W3 D8 F% k1 q3 S
唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?公仔箱論壇5 A. z% `/ P; s, B1 G, D
流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?)
河豚又稱河魨《丹徒縣志》稱:「子與眼人知去之。血藏脂內,脂至肥美,有西施乳之稱,食者必不肯棄。苟治不法,則危矣。」清代名醫王士雄稱:「其肝、子與血尤毒。或云去此三物,洗之極凈,食之無害。」2 |1 Q# M7 J( d1 D; F# R2 |) e
在日本料理中是為傳統佳餚。只有特許的餐店方可製作及出售河豚料理。受過訓練及領有牌照的料理師傅會小心翼翼地切除河豚的盲腸,以減少毒素含量。但是有可能被誤認或錯誤標籤,尤其是冰鮮魚和其製品,劇中就真是小朋友玩主飯仔啦。
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個
5 Q1 \( G. `; ^. a, Vb1991 發表於 2014-3-13 01:18 PM
* J; x9 q& ]$ l
6 [6 \1 z$ E/ T3 S# [公仔箱論壇係呀, 米小魚做得勁好笑 --> 高天寶要出差服侍年妃, 兩人分別時, 佢個樣勁爆笑呀!
" z- ^9 C0 |- e% R- ]9 o9 D4 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我收到,但驚改唔到。
, [/ T& W& I0 g/ {; H/ q/ Wtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-13 11:08 AM
+ Q  y6 g! B3 ?9 r& A. f5 J1 i公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb8 D" p# E+ H0 E- L0 g  m
奸爸爹!
) t) H& Z: h+ l2 a! }$ otvb now,tvbnow,bttvb唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?tvboxnow.com$ c2 S4 |; @# C
流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?) ...
  \* s: S0 M( _% Btvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-13 11:20 AM
% H$ S' A  p; x4 t

* ~0 z- M' \+ U' L& a/ |" M: E2 vtvb now,tvbnow,bttvb假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!
大文細佬,你要改什麼?
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀!
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀! ...
9 e9 J8 C$ G2 x8 m/ l& I& Y5 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-14 02:36 AM
( c& Y3 U9 G. k, x- R+ C! @6 Itvboxnow.com對,一啲都無錯,超級特派員及職場之神比到少少靈感。
8 H# j, i9 n5 F# F8 t1 @; E4 R% w
  U+ y/ {& @5 m* v7 ~0 Qtvboxnow.com假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!# f0 I% z0 f9 G- H. T/ L
大文細佬 發表於 2014-3-14 12:24 AM
, u7 G8 t# l4 H5 g' I# R5 o但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........
大文細佬,你要改什麼?
( p$ u6 Q) J/ g. qtvboxnow.comtimmaxsing 發表於 2014-3-14 12:30 AM
6 S1 Y" K. E, m# ]9 _+ M8 Htvboxnow.comtvboxnow.com8 D% _0 V' R0 X) d/ z8 u
係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!
6 k1 [  {' f4 w, z$ H) zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........tvboxnow.com* I/ U: U% E% g. h# h8 h
leekwoklam 發表於 2014-3-14 04:30 PM
  c, P3 f8 q6 b3 A6 p9 Q
5 h# z5 B; h( }! g& m, I( Y! O
比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-15 09:27 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb  h! o5 u- x; I, t" m

, f$ @+ }7 q1 ?" G. n
7 y, U# A: O2 n' t+ C0 O' N4 G: \
係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!
6 P  z3 F7 l2 G" |  k! j7 b9 Q公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-15 01:44 AM
7 \+ |& W$ `0 f4 B. C: X$ H& x2 E多謝你個奸爸爹呀細佬。
9 |5 b% i/ [$ L$ R5 Y7 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有好多謝你喺本帖傾傾講講咗咁多個星期啊,無咗你參與绝對無咁好玩,希望你繼續支持,喺「《叛逃》聊天室」 再見吖,十萬個讚。  
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-15 03:16 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb! m0 m9 O: Z, s  r- m1 n

% f8 s9 T4 B% y+ `% B" L8 L2 {tvb now,tvbnow,bttvb
公仔箱論壇. g" g9 f1 f6 j2 ?9 ^8 }  Z* c

# S' _8 _% P- K" J2 |2 t+ itvb now,tvbnow,bttvb比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.
3 d+ W+ G. L: o, U+ k! e大文細佬 發表於 2014-3-15 01:47 AM
.
$ t# {1 o+ J& W# W9 [+ Gtvb now,tvbnow,bttvb
0 q) \3 F  @# P+ Gtvb now,tvbnow,bttvb我係慕雪嘅話呢,我或者做一朶出牆紅杏(講笑啫),玩番八阿哥轉頭,最後當然繼續做皇上個秘密情人,但無論如何點都唔會繼續“藕”喺宮中架嘞........