返回列表 回復 發帖
1 p  C  j( b2 H! C# }  ~1 l& d
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!公仔箱論壇2 A8 C3 X, s$ Z2 U& s
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。tvb now,tvbnow,bttvb2 v5 k1 z8 N$ s; T. v
依三個角色好搶
tvb now,tvbnow,bttvb$ u1 J$ b% @6 o3 Q
對!
$ X: Q  z+ }4 J9 x0 L睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。公仔箱論壇+ n: g) k6 h( F
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。tvb now,tvbnow,bttvb( f& H% Q  \6 g5 p
2713144 ...
# R6 N( g0 P' k3 N3 m- ]  gleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?% \, H: d* C" I. T
hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
" @- [6 }; o. @: h/ j1 o0 ]7 ^- v7 t3 a公仔箱論壇係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。  l8 a9 V% I2 a& H' u9 ~

6 ~* _* C( {2 I7 `- Etvb now,tvbnow,bttvb我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2 i2 R% E% W1 x8 d2 Z* M  \tvb now,tvbnow,bttvb都係講事實o者~~
& e: {2 E# L( _tvboxnow.com我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.tvboxnow.com0 ^/ u2 E# a( ]. v2 q* G

* F0 E& _1 U$ W! b公仔箱論壇Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
# ?* g4 Q2 i$ x2 P* f5 r, X]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...
1 ~7 v1 x4 Q( c公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Z% @9 s- b7 U

6 n& y  {. A; oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。
1 ]8 l$ u' |! f5 N% d( KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業tvb now,tvbnow,bttvb( P  m* Z2 R) n; A, F( H

: U% s! U; e& K+ `1 t5 n, [tvboxnow.comSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
公仔箱論壇1 Z* n( q$ _$ G% j+ }4 S0 {9 ]- \
, S, V* C( ]0 n6 ~8 C( A( s
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
3 [" b$ w" W% |% o) H' R! S1 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 y, f$ [5 _' {* \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?2 `  M6 `: A2 z0 E0 }9 H# S
leekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
- w; A& z1 L. z* |
tvb now,tvbnow,bttvb+ d9 I, i! L$ x, p9 o
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
; l  F1 Z* x5 ^4 r; l' Z; {# K其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

/ N. j; P7 D2 E- o% L: N( N係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
9 l8 L; z% N2 W; q8 h5 `tvboxnow.com2713924
( H7 t2 z% ]- A8 t% utvb now,tvbnow,bttvb我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...tvb now,tvbnow,bttvb3 \+ @6 c8 U9 |/ G; `3 E6 f
leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
& W" p7 t6 G! V! |6 l" P
  tvb now,tvbnow,bttvb# C0 Q3 S6 x3 T9 _; l/ C) b
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受tvboxnow.com" t+ H. L( B) T# _8 w

% s3 u* W( ~7 I) \/ I5 f: a公仔箱論壇但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城
$ I9 N+ W1 @6 O. J5 ]tvb now,tvbnow,bttvb  tvb now,tvbnow,bttvb4 b6 j; q4 T  A" J3 z
原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

4 n0 j% C' \' Q$ ]! d  
+ h+ |4 V$ V0 c+ e; Ttvboxnow.com講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
  d2 \' T2 z/ T. E1 ytvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
9 k! j$ J9 B6 ~- N6 ftvboxnow.com對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
$ z+ D3 b' B" b5 X7 p
7 k7 b: {- b' b公仔箱論壇劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
7 U! Q; b) D; M. K公仔箱論壇其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...公仔箱論壇$ Z, H+ X" X% {6 W
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 {8 B: G) U) W) y
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
公仔箱論壇0 Y: e% l- u- V* n, _
  tvboxnow.com9 A2 R+ Q: I+ B# S; T
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
) i4 f% N0 U' [9 E6 A2 L! Ptvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
& z+ N; f; H5 h" ]! z. s, k% [% Ktvboxnow.com
8 f/ m0 P1 A. C7 E) {tvboxnow.com絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
, ~" c* e; m, K# Gtvb now,tvbnow,bttvb  
  u( S3 G6 G8 {3 A" t% K" P公仔箱論壇講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
+ V. n# ~7 N( e  G7 l公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
. w( D- c1 Q- [6 w& p) }" J7 v  @% g8 q' L9 d
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦tvb now,tvbnow,bttvb3 V$ _9 b/ F/ Z  k1 O! V7 ?
b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
1 l! d3 D" T) |; R8 R# k8 N# P第1集 天下無雙
4 Y3 b, ^& N: [5 n& `# T公仔箱論壇第5集 每一個明天   黑夜不再來
1 S1 B4 v, m3 n- Y( i/ I* w; j6 `: e公仔箱論壇第6集 人來人往
! @% z3 v+ c1 B/ R5 j, Ctvboxnow.com第7集 每一個明天, i- @5 a$ C8 e' p8 R
第8集 每一個明天
6 w. w, j( f# f. q& J6 d: Mtvboxnow.com
) ]! \2 o# C5 n8 ~6 t真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意