返回列表 回復 發帖
' `2 {/ ~6 t- f( V) {, ?
' Q: L- d# g$ Z' k" Z
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...tvb now,tvbnow,bttvb/ n  k$ A3 H/ e0 m1 E
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
公仔箱論壇" l% q" X( ^. C& M" ~, H9 j6 E

! Z/ z" a; |  j3 H+ q. F" Mtvboxnow.com喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。tvb now,tvbnow,bttvb0 A3 e% w$ z9 @

- ?( m' s0 ]; P9 \: y( s7 @* d1 O公仔箱論壇網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
! n$ b: T, ~& z9 ~6 j% h5 e公仔箱論壇因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
$ Y. p- W' m, U/ c3 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
2 y  N/ ]( S: u4 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
  A$ V( L! ^5 z, X# ^2 J4 d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' T2 t+ m! ^/ \( _
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...2 G. l1 E! n( [) f
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; k( R( v# \5 \4 x0 _$ f1 Q; f& H
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。7 q$ o1 ^- E$ m% l9 L
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb  L" |7 ^. g+ U
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvboxnow.com! D  G) L  Q2 A( n6 ]# _

/ `; ^- u$ Q) h4 X" I0 E7 rtvboxnow.com今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。tvb now,tvbnow,bttvb  \9 T" }+ T; Q% M2 o- u9 v
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 B3 m6 _4 v% v9 Q1 i
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 S. Z/ {) z$ o$ B; z
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
% f  ]. P+ D2 s4 a" z, ~, i: Z& aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
* s& e& j& N$ }5 j% L3 w( j* X
  m2 |5 {/ G/ {% s0 _! j9 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 E5 b- G+ ^, v% ?9 r) N
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ k% P; _4 i& A8 P2 Z* H* n
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
6 i0 ^) c) `& d  `tvboxnow.com唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
  i* Z3 ^7 D" L9 {戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,8 N! P. a* y( d+ G/ E7 _* _9 U  ?
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?. |1 U, L- \, D, p9 x. D
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
* Z  r1 G& b: W/ |" Y+ O9 s( N/ C/ ]$ K2 N6 I% K7 M
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?+ p) A: [1 |# c% P" u9 h
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?tvboxnow.com+ Q: g- f! ~3 C% Y4 P- Q
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
5 b8 ]; V1 l1 u4 ?' F. RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?- q& P0 [. m6 q) `/ A/ H
( A( i6 |: }- n* t/ w, q0 y
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,tvboxnow.com4 W$ _) F' |: _  e
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
4 S2 e; @* l4 A. j/ `* I0 itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 P1 V" i' m3 k1 {
佘詩曼
0 E0 O7 c8 e/ c7 [出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)tvboxnow.com6 H" O* Y8 c+ Q( j/ |# G6 f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% Z1 @  \: r% V# x2 p  Q2 O6 T' R8 ~8 X
真係邊度似呀?....公仔箱論壇/ Q, Z! u9 S. N" y  m& B
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
1 n3 ^( \1 m8 Z% g6 stvb now,tvbnow,bttvb拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
) l0 E2 }7 v2 G" z% f. x歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
2 J" P0 h2 v7 n. r5 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
9 l4 Y. A$ T3 z( Btvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...公仔箱論壇! X" H0 T7 b( t4 E

8 F0 x6 d# |( @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好!
# J* r3 r: `8 t; D: i* g% s- e! F  l第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
4 ?" @7 V( g. }. E9 R9 Ntvb now,tvbnow,bttvb2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Z+ ^0 {, `* D* v4 r3 t! j- `% X' Z
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
5 @2 i; N- }: y; V4 A公仔箱論壇
- E/ c9 g0 }6 p7 B' ^5 Q  Q話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。: W  ^' Y$ m+ h' w
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?公仔箱論壇0 s6 Z) ?: C: H6 g
: v( D' f0 G, K! ?8 V* s# {公仔箱論壇今日睇 ...
' P4 W7 J$ {; ^- v) V7 A. A' Oleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
! A; S' c/ }0 ]9 p7 c- L
! i; \8 G' U: ~) W& O$ o7 G0 S( stvboxnow.com即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
! ~  G2 ?8 h0 `8 F: b. utvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
& a' C/ g: t. ?  v" D0 ~2 Jtvboxnow.com2927306
/ {" p2 G! g% U" @# O% h今日睇 ...2 {$ A  e4 c) W- z
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 ]4 U4 I6 X$ Q, G/ a% Z
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
3 ]% Z& G5 q2 @. o' x8 c
& F& W/ ?1 b3 P( ?1 m2 k% Rtvboxnow.com
公仔箱論壇# f" _- p) {" Y% a( q) t
tvboxnow.com5 W, }: K0 A0 u9 g! p6 c$ h1 f4 e
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇tvboxnow.com! g1 m4 Y. D: I" i3 |
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
, R3 Q' x4 w9 ^7 R& A  m8 k: I 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
# K0 P: S. e+ n$ |" Xtvb now,tvbnow,bttvb
tvboxnow.com: a  l4 i9 F8 V/ J- ^* C/ Y& O
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
4 o% h% f3 G: E; f[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ F/ H: s2 j" C4 W, F' ^, \
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,6 n9 N7 Q) q, s' x. ?5 e9 C
戲中如果林峯都 ...
* u5 F0 f9 Z% p" B5 P. R. x, f1 Ltvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
; N& u: P; R8 d% a- E1 C3 @( F' d
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing